به گزارش ایسنا دکتر سعید سرکار امروز در مراسم رونمایی از محصولات دانش بنیان پارک فناوری پردیس، گفت: در ایران بیش از ۱۰۰ دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترای نانو تکنولوژی ایجاد شده، ضمن آنکه بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در رشتههای مرتبط مشغول به تحصیل و تعداد زیادی اساتید نیز در این دانشگاهها در این حوزه تخصصی مشغول به فعالیت هستند، ولی متأسفانه ما یک زیرساخت مناسبی در رابطه با حوزه الکترونیک در کشور نداریم که هر دانشجو برای انجام پایاننامه خود بتواند از این تجهیزات و زیرساختها استفاده کند.
وی اضافه کرد: علاوه بر آن وقتی دانشجویان فارغالتحصیل میشوند، هیچ ساختاری وجود ندارد که طراحی خودشان را ادامه دهند و یا نمونه اولیه یا به صورت نیمه صنعتی از طرح خود را تولید کنند.
سرکار با اشاره به افتتاح اولین "فب ملی میکرو نانو الکترونیک" با تجهیزات ساخت ایران، راه اندازی و ساخت این آزمایشگاه را با سرمایهگذاری صندوق توسعه فناوری نانو و حمایت و پشتیبانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دانست و ادامه داد: در این زمینه صندوق نوآوری و شکوفایی کمکهای فوقالعاده شایانی کرده است تا این طرح محقق شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با ابراز خرسندی از اینکه این "فب" با ۳۰ تجهیز و دستگاه ساخت داخل و با توانمندی متخصصین کشور و شرکتهای دانش بنیان طراحی و ساخته شده است، یادآور شد: به عبارت دیگر "فب" مکانی است که میتوان نمونههای اولیه را مبتنی بر طراحیهای الکترونیک در رابطه با IC ها، مدارهای مجتمع و سایر قطعات میکرو و نانو الکترونیک تولید کرد. همچنین این مرکز امکان تولید نیمه صنعتی قطعات میکرو نانو الکترونیک در تیراژ نسبتاً متوسط را دارد.
وی تاکید کرد: در آینده در نظر داریم یک شتابدهنده میکرو نانو الکترونیک اطراف این فب راه اندازی کنیم تا استارتاپها و هستههای فناور در حوزه میکرو نانو الکترونیک بتوانند مستقر شوند و دسترسی کامل به تجهیزات این مرکز داشته باشند و علاوه بر آن این فب در شبکه آزمایشگاهی به اساتید و دانشجویان دانشگاهها خدمات ارائه خواهد کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با ابراز امیدواری از اینکه در ظرف ۴ سال آینده متناسب با نیاز، یک فب پیشرفتهتر و بزرگتری در کشورمان تاسیس شود، خاطر نشان کرد: راه اندازی "فب"ها بسیار گران قیمت هستند و به همین دلیل کشورها به ۲ دسته کشورهای دارای فب و کشورهای فاقد فب تقسیم شدهاند. ما با ایجاد "فب" ها در کشور تحول بزرگی در صنعت میکرو نانو الکترونیک ایجاد خواهیم کرد.
سرکار با تاکید بر اینکه صنعت خودروسازی به فناوریهایی چون سنسورها، G۴ و اینترنت اشیاء و واقعیت مجازی وابسته هستند، گفت: این فب ما را قادر میسازد که در زمینه تکنولوژیهای پیشرفته وارد شویم.
به گفته وی با افتتاح این فب، در سال ۱۴۰۴ ایران از واردات این تجهیزات از کشورهای خارجی بی نیاز خواهد شد؛ چرا که ایران یک کشور فب ساز خواهد شد.
انتهای پیام