به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا روز دوشنبه تحریمهایی را علیه ترکیه بابت خرید سامانههای دفاع موشکی روسی اس-۴۰۰ وضع کرده است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز چهارشنبه گفته بود که این تحریمها یک حمله خصمانه علیه صنعت دفاعی ترکیه است و به شکست محکوم خواهد بود.
مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه گفت، واکنش آنکارا بر اساس بازبینی انجام شده تاثیرات این تحریمها از سوی بخش دفاعی و وزارتخانههای خارجه و دادگستری است.
وی در گفتگویی با کانال ۲۴ خبر ترکیه گفت: ما به طور حتم اقداماتی را در این راستا انجام میدهیم. اصلا مهم نیست که این تحریمها سخت یا نرم باشند، خود مساله تحریم، نادرست است.
وی افزود: با نگاهی به مفهوم تحریم میفهمیم که آنها اقداماتی نیستند که ما را متزلزل کنند یا تاثیر چندانی بر روی ما بگذارند.
ترکیه میگوید، سامانههای اس-۴۰۰ روسی را به این دلیل خریده چون نمیتواند سیستمهای دفاعی موشکی را از یکی از اعضای ناتو با شرایط مناسب خریداری کند.
چاووش اوغلو همچنین گفت: اگر میشد به عقب برگشت، باید همین الان این اتفاق میافتاد.
ایالات متحده میگوید، سامانههای دفاع موشکی روسی اس-۴۰۰ تهدیدی علیه جنگندههای اف-۳۵ و سیستمهای دفاعی گسترده نانو هستند اما ترکیه این مساله را رد میکند و میگوید، این سامانههای دفاعی موشکی روسی برای ناتو دردسرساز نیستند.
اسماعیل دمیر، رئیس صنایع دفاعی ترکیه که هدف این تحریمها قرار گرفته در گفتگویی با آناتولی تاثیر این اقدامات را کم اهمیت شمرد و گفت: این تحریمها تاثیری بر قراردادهای کنونی نمیگذارد و تنها بخشی از کمپانیهای ترکیه را متاثر میکند.
این تحریمها در حالی وضع شده که روابط مخدوش بین آنکارا و واشنگتن با روی کار آمدن جو بایدن، به عنوان رئیس جمهوری منتخب آمریکا میتواند بهبود یابد.
وزیر خارجه ترکیه در پاسخ به این سوال که آیا روابط با دولت بایدن عادی میشود، گفت: واشنگتن باید مخالفت ترکیه را با حمایت آمریکا از نیروهای کرد و درخواست استرداد فتحالله گولن، موسس و رهبر سازمان تروریستی فتو را که اکنون در آمریکاست، مدنظر قرار دهد. اگر آمریکا به صورت استراتژیک فکر میکند، باید بداند که به ترکیه نیاز دارد. آنها این را میگویند اما باید آنچه را که ضرورت دارد، انجام دهند.
انتهای پیام