به گزارش ایسنا، حمیدرضا نامی در نشست خبری که با موضوع " بررسی مشکلات مکانیزاسیون کشاورزی" برگزار شد با بیان اینکه بنیاد ملی گندمکاران نامه ای به ما ارسال کردند و ما را به گرانفروشی و ایجاد فضای غبار آلود در نظام اقتصادی متهم کردند، گفت: انتظار داریم کسانی که در کسوت ریاست بخش کشاورزی و همچنین ریاست مرکز مکانیزاسیون کشاورزی قرار دارند تفاوت گرانفروشی و تورم را بدانند.
وی ادامه داد: تورم به گرانفروشی ارتباطی ندارد. وقتی مولفه های تولید افزایش بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی داشته چه راهی داریم جز اینکه با سود حداقلی ادامه دهیم. آستانه سود واحدهای تولید ماشین آلات کشاورزی به شدت کاهش پیدا کرده است و اثر آن وقتی خودش را نشان می دهد که انحراف از سرمایه گذاری رخ دهد. ما گرانفروش نیستیم ما خودمان هم گران می خریم. اگر افرادی مدعی حمایت از بخش کشاورزی هستند به بخش های دیگر هم توجه کنند. سهم ماشین آلات کشاورزی در قیمت تمام شده یک کیلو گندم ۵ درصد است ۹۵درصد باقی مربوط به نهاده های کشاورزی است. چرا مسئولین مربوطه به کودی که ۵۰۰ درصد گران شده است ایراد نگرفته اند؟
رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی اضافه کرد: مشکل امروز ما دخالت دولت با عنوان سهمیه بندی و توزیع مناسب ماشین آلات کشاورزی پشت شعار حمایت از کشاورز است. ترکیبی از دلالان بخش خصوصی و کارگزار دولتی باعث ایجاد انحراف ماشین آلات کشاورزی به بازار آزاد شده اند. وقتی تراکتور از چرخه توزیع جهادکشاورزی به دست کشاورز برسد کشاورز به آن نیاز دارد و آن را وارد بازار آزاد نمی کند زیرا اگر بفروشد باید آن را گرانتر خریداری کند.
به گفته وی هر شهرستانی سهمیه برای دریافت ماشین آلات کشاورزی دارد ولی این سهمیه ها به دست کشاورز واقعی نمی رسد.
وی تصریح کرد: نه میزان زمین های زیر کشت دوبرابر شده و نه مشکلی برای واحدهای تولیدی ایجاد شده است اما اتفاقی که افتاده این است که کشش این کالا افزایش یافته است. وقتی قیمت کالایی واقعی باشد کششی ایجاد نمی شود.
نامی با اشاره به اینکه اقلامی که یارانه از جانب دولت دریافت نمی کنند شامل نرخ گذاری نمی شود و نرخ این کالاها براساس خود اظهاری تولیدکننده، تعادل بازار عرضه و تقاضا و رقابت بین تولیدکنندگان تعیین می شود، گفت: تریلی، گاوآهن و سمپاس بیش از ۵۰ سال است که در کشور ساخته می شود و یک بخش کوچکی از آن هم حمایتی نیست. چگونه وقتی هیچ حمایتی در این بخش نمی شود به تولیدکنندگان گفته می شود که محصولاتشان را با چه قیمتی بفروشند؟
وی در پایان گفت: اگر دخالت دولت در توزیع ماشین آلات کشاورزی برداشته شود قیمت ماشین آلات کشاورزی ۱۰ درصد ارزان می شود.
انتهای پیام