معاون آموزشی وزارت بهداشت و عضو ستاد مبارزه با کرونا:

خطاها و مشکلات آموزشی در دوران کرونا نمایان شد

معاون آموزشی وزارت بهداشت و عضو ستاد مبارزه با کرونا، گفت: بسیاری از خطاها همچون مشکلات آموزشی قبل از شیوع کرونا نیز وجود داشت اما در این شرایط خطاها و اشکالات با آزمایش کرونا بسیار خوب نمایان شدند.

علی‌اکبر حق‌دوست امروز(۲۶ آذرماه) در یازدهمین نشست انجمن علمی اپیدمیولوژیست ایران با عنوان کووید ۱۹ که به‌صورت وبینار برگزار شد، در خصوص مدیریت کرونا، اظهار کرد: کرونا اثرات منفی بر روی زندگی همه افراد جامعه گذاشته و متأسفانه برخی نیز به این واسطه جان خود را از دست دادند، اما بااین‌وجود کرونا درس‌های زیادی ازجمله مسائل بالینی، بیولوژی، تکنولوژی و مدیریتی را به ما داد.

وی با اشاره به اینکه در این چند ماه شیوع کرونا خطاهای بسیاری نیز صورت گرفت، افزود: باید این خطاها خوب شناسایی شوند و افراد تلاش کنند که به طور مجدد آن را تکرار نکند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت و عضو ستاد مبارزه با کرونا، بیان کرد: بسیاری از خطاها قبل از شیوع کرونا نیز وجود داشت، اما در این شرایط خطاها و اشکالات با آزمایش کرونا بسیار خوب نمایان شدند از جمله مشکلات آموزشی؛ در گذشته کلاس‌های درس پشت درهای بسته برگزار می‌شد و خطاها و مشکلات صدای استاد و دانشجو کمتر هویدا بود اما زمانی که این آموزش در بستر فضای مجازی قرار گرفت مسیری ایجاد کرد که خطای آموزش و تدریس رصد شود.

حق‌دوست، همکاری‌های غیر بخشی در کشورمان را یکی از مشکلات جدی‌تر مدیریت عنوان کرد و گفت: در زمان بحران این مسئله بیشتر از قبل خود را نشان داد، این همکاری‌های غیر بخشی تنها در حوزه سلامت صدق نکرد بلکه در تمام حوزه‌ها وجود داشت.

وی یکی دیگر از آسیب‌های دوران کرونا را تخصص گرایی دانست و افزود: برخی از افراد در تخصص خود کمتر صحبت کرده و مسائل و حرف‌های تخصصی آن‌ها توسط سایر حوزه‌ها به‌خوبی دیده می‌شد، لذا در این شرایط ما شاهد بودیم که بعضی از انجمن‌ها دانسته‌های پزشکی را به مردم آموزش می‌دادند درحالی‌که اصلاً تخصص آن را نداشتند و در حیطه کارشان نبود.

معاون آموزشی وزارت بهداشت و عضو ستاد مبارزه با کرونا، ادامه داد: همه این مشکلات دست‌به‌دست هم دادند که در این شرایط، جامعه مخرب‌تر و آسیب‌پذیرتر شود و همچنین موجب شد که در زمان بحران این مشکلات سریع تر تأثیر بگذارد به‌خصوص بحران عظیمی که راه‌کارهای جهانی همراه با اپیدمی رشد می‌کردند و تغییرات با سرعت زیادی اتفاق می‌افتاد.

حق‌دوست، با اشاره به گفتمان و هماهنگ کردن افکار عمومی، خاطرنشان کرد: افکار عمومی تنها مختص به بحث جامعه نیست، بلکه افکار عمومی می‌تواند در بحث عملی، اساتید دانشگاه، کارشناسان پزشکی مهم واقع شود، لذا بسته‌های رسانه‌ای برای تمام گروه‌های جامعه ملزم هستند.

وی همچین با تاکید بر مدیریت در زمان کرونا اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه ما هنوز نتوانسته ایم سامانه سیب را با کد ملی به" اس ای اس" متصل کنیم که مشخص شود فردی که در این بیمارستان بستری بوده بعد از آن آیا در سامانه سیب مجدد ثبت شده که مثبت به کرونا است یا خیر و آیا در سامانه های مربوط در آزمایشگاه های ما تست های PCR  آن فرد با فاصله زیاد چقدر بوده است در واقع این موارد ایرادهایی است که در این شرایط  وجود داشته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 99092620589
  • خبرنگار :