به گزارش ایسنا، کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس به تازگی گزارشی را در اختیار دولت بوریس جانسون نخست وزیر این کشور قرار داده که در آن با طرح ادعاهای نخ نما و بی اساس علیه ایران خواستار بررسیهای لازم برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شده است.
به نوشته روزنامه گاردین، همچنین در بخشی ازاین گزارش آمده است که رویکرد دولت انگلیس برای آزادی زندانیان دوتابعیتی ایرانی- انگلیسی محبوس در ایران کارساز نبوده و از دولت خواسته است تا بازداشت این افراد دو تابعیتی را گروگانگیری بداند.
در گزارش مغرضانه و ادعایی این کمیته از وزارت امور خارجه انگلیس خواسته شده است تا رویکرد خود را برای مذاکره به منظور آزادی زندانیان دوتابعیتی تغییر دهد و از جمله با فشار بر حسن روحانی رییس جمهوری ایران، پیش شرط رعایت آنچه اصول حقوق بشری خوانده را برای عادیسازی روابط با تهران در این مذاکرات بگنجاند.
کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در گزارش خود به این موضوعات بسنده نکرده و در حالیکه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال 2015 به تصویب شورای امنیت سازمان ملل که انگلیس نیز خود یکی از اعضای آن است، رسید به دولت توصیه کرده است که این توافق باید به طور مجدد مورد مذاکره قرار گیرد و حتی شروطی برای محدود کردن برنامه موشکی بالستیک ایران به آن افزوده شود.
این اعضای پارلمان انگلیس همچنین در اظهار نظرهای مداخله جویانه خود از دولت کشورشان خواسته اند تا بیش از گذشته به موضوع سیاست های منطقه ای ایران رسیدگی کند و می بایست با ایالات متحده و متحدانش در خلیج فارس به منظور تدوین یک استراتژی مشترک همکاری کند.
آنها در ادامه این گزارش تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای خروج یک جانبه از برجام و اعمال فشار حداکثری بر ایران را رد و تاکید کرده اند که اختلاف در چگونگی پرداختن به موضوع هستهای، به ویژه بین ایالات متحده و گروه E3 (انگلیس، فرانسه و آلمان)، منافع لندن را تأمین نکرده است. بلکه خروج آمریکا از برجام باعث شده تا ایران برای تعامل با غرب انگیزهای نداشته باشد و به روسیه و چین این فرصت را داده تا برنامههای خود را در خاورمیانه دنبال کنند.
اعضای کمیته روابط خارجی پارلمان انگلیس در گزارش خود خاطر نشان کرده اند که در نبود یک رهبری درست و همکاری چندجانبه، این خطر وجود دارد که ایران برای بهبود وضعیت اقتصادی خود بیشتر به سمت روسیه برود و این چیزی است که برای ایران از نظر سیاسی کمهزینه تر خواهد بود.
انتهای پیام