منصور زراءنژاد در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: جذب دانشجوی بینالمللی چند مرحله دارد؛ دانشگاههایی که دانشجوی خارجی متقاضی دارند باید تشکیل پرونده دهند و این پروندهها باید براساس استانداردهای وزارت علوم به منظور جذب دانشجوی خارجی باشند.
وی افزود: مرحله اول این است که با توجه به تقاضاهای موجود از طرف دانشجویان بینالمللی در دانشگاهها، پروندهای برای این دانشجویان تشکیل بدهیم و رشتههای تحصیلی را مشخص کنیم. دانشگاه ما برخی از رشتههای مورد تقاضای دانشجویان خارجی را ندارد بنابراین باید با دانشگاههای دیگری که این رشتهها را دارند، تفاهمنامه همکاری منعقد کنیم. در واقع این تفاهمنامه منجر به تحصیل دانشجویان خارجی به صورت مشترک بین دانشگاه علوم و فنون دریایی و دیگر دانشگاهها میشود.
وی گفت: طبق مقررات، دانشجویان خارجی باید پیش از آغاز تحصیل در رشتههای تخصصی، زبان فارسی را بیاموزند و به این منظور دوره زبان فارسی را در مراکز آزفا میگذرانند. البته دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه علوم و فنون در چند مرحله دوره زبان فارسی را گذراندهاند و یا در حال گذراندن هستند. ثبتنام این دانشجویان کاملا انجام شده اما تحصیل مجازی آنها در ترم جاری هنوز آغاز نشده است.
رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر تصریح کرد: همه استانداردهای لازم برای تربیت دانشجوی خارجی در دانشگاه ما وجود دارد. امسال حدود هزار و ۵۰۰ دانشجوی متقاضی تحصیل در دانشگاه داشتیم که از این تعداد حدود هزار و ۳۰۰ نفر تایید شده و ثبتنام کردهاند و به زودی تحصیل این دانشجویان آغاز خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به دلیل برگزار نشدن کلاسهای تخصصی این دانشجویان، گفت: دلیل آغاز نشدن تحصیل مجازی دانشجویان این است که وزارت آموزش عالی عراق گفته که برای تربیت دانشجوی مشترک، باید هر دو دانشگاه در لیست دانشگاههای مورد پذیرش عراق باشند، زیرا دانشگاه ما هنوز وارد لیست نشده بنابراین تحصیل این دانشجویان هنوز آغاز نشده است.
انتهای پیام