مصطفی نظری در گفتوگو با ایسنا در رابطه با آنوریسم مغزی، اظهار کرد: آنوریسم مغزی یکی از عارضههای پنهان دستگاه اعصاب بدن است که افراد به دلیل ناآشنایی با علائم آن تا مدتها از این بیماری بیخبر هستند و اغلب پس از پارگی آنوریسم و خونریزی مغزی متوجه آن میشوند.
وی تصریح کرد: آنوریسم در واقع بیرون زدگی به شکل بادکنک جداره رگ است که در صورت پاره شدن، خون به فضای اطراف مغز وارد و باعث ایجاد خونریزی مغزی میشود که نکته خطرناک این عارضه در این است که بیشتر آنوریسمها قبل از پاره شدن بدون علامت هستند ولی برخی نشانههای هشدار دهنده وجود دارد که افراد باید آنها را جدی بگیرند.
این متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: سردرد بیش از دو هفته، حالت تهوع و استفراغ، سرگیجه، از دست دادن تعادل بدن هنگام راه رفتن، سفتی گردن، افتادگی پلک، حساسیت به نور، دو بینی یا تاری دید ناگهانی، سردرگمی یا از دست دادن هوشیاری مغز تنها بخشی از علائم آنورسیم مغزی است که باید جدی گرفته شود.
وی اضافه کرد: ضربه به سر، کهولت سن، سابقه وجود آنوریسم مغزی در خانواده و فشار خون بالا از دیگر عوامل ایجاد کننده این بیماری است و این افراد باید بیشاز سایرین هشدارها را جدی بگیرند.
نظری بیان کرد: پارگی آنوریسم مغز میتواند کشنده باشد و درصد بالایی از افرادی که دچار این خونریزی مغزی میشوند در همان ساعات اولیه فوت میکنند و آنهایی که زنده میمانند اغلب به روند طبیعی قبلی باز نمیگردند و دچار ناتوانی و عیوب عصبی میشوند.
این متخصص مغز و اعصاب بیان کرد: خونریزی مغزی ایجاد شده توسط آنوریسم مغزی را خونریزی تحت عنکبوتیه میگویند و فرد دچار سردرد شدید ناگهانی به صورت برق آسا میشود دردی که تا به حال آن را تجربه نکرده است.
وی عنوان کرد: بهترین حالت تشخیص آنوریسمهای مغزی پیش از پاره شدن و انجام درمانهای مناسب جهت بسته شدن آنوریسم است لذا در صورت ایجاد علائم ذکر شده مراجعه به پزشک و بررسی از نظر آنوریسم مغزی ضروری است چراکه عدم تشخیص و درمان آنوریسمها میتواند کشنده باشند، همچنین روش استاندارد برای تشخیص آنوریسمهای مغزی انجام آنژیوگرافی ۴ رگ مغزی است.
نظری ادامه داد: مصرف سیگار، الکل و قرصهای روانگردان از عوامل ایجاد کننده آنوریسم مغزی است که درصورت پارگی میتواند فرد را به کام مرگ فرستاده و یا تا پایان عمر گرفتار کند.
انتهای خبر