ادعای اپوزیسیون ونزوئلا درباره حضور پرشور مردم در همه‌پرسی بر ضد مادورو

مردم زیادی در ونزوئلا که رئیس جمهوری این کشور را مقصر اصلی فروپاشی سیاسی و اقتصادی می‌دانند، در یک همه‌پرسی نارضایتی‌شان را اعلام کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، در این همه پرسی به اصطلاح "رایزنی مردمی" با حمایت خوآن گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا، ونزوئلایی‌های ساکن این کشور و خارج از آن از طریق برنامه‌ای در تلفن همراهشان رای خود را ثبت کردند. برخی نیز در حوزه‌های رای گیری در شهرهای مختلف این کشور و سایر کشورهای آمریکای لاتین، ایالات متحده و اروپا رای خود را ثبت کردند.

گوآیدو کمی پیش از اعلام نتایج این "همه‌پرسی مردمی" گفت:‌ امید در ونزوئلا بسیج شده است. ما باید به مردم قهرمانی که در سراسر این کشور و جهان در دفاع از حقوق خود بسیج شده‌اند، ارج نهیم.

رهبران اپوزیسیون ونزوئلا گزارش داده‌اند که نزدیک به ۶.۵ میلیون نفر در این همه پرسی شرکت کردند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به صورت مستقل اعتبار این آمار را به رسمیت نشناخته است و حتی برخی از کارشناسان انتخابات اپوزیسیون این آمار را زیر سوال برده‌اند.

در گزارش اپوزیسیون آمده که بیش از ۳.۲ میلیون نفر شخصا در ونزوئلا و قریب به ۸۵۰ هزار نفر در خارج از این کشور رای دادند، در حالیکه بیش از ۲.۵ میلیون نفر دیگر هم آرای خود را به صورت دیجیتالی ثبت کردند.

در این همه پرسی از مردم خواسته شده بود که آیا می‌خواهند به حکمرانی نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا پایان داده و انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی جدید برگزار شود و همچنین خواستار فشار بیشتر از سوی متحدان بین‌المللی برای انجام این مساله شده بود.

اپوزیسیون ونزوئلا در ادامه آورده است،‌ اگرچه این همه‌پرسی ضمانت اجرایی و حقوقی ندارد، اما رهبران اپوزیسیون می‌گویند، این همه‌پرسی نیروهای مخالف مادورو را متحد کرده است که شامل پنج میلیون ونزوئلایی است که بابت تورم فزاینده و فقدان خدمات اولیه نظیر آب آشامیدنی، برق و بنزین از این کشور گریخته‌اند.

یکی از شرکت کنندگان در این رایزنی مردمی گفت: اگر فرصتی برای جلب توجه بین‌المللی به وضعیت ونزوئلا و اقدامی در راستای پایان حکمرانی مادورو باشد، ما این فرصت را مغتنم می‌شماریم.

وی ادامه داد: ما از این وضعیت که چیزی جز فقر برای کشور نداشته، خسته شده‌ایم. دخترم به اسپانیا فرار کرده و خواهرم در شیلی است و بسیاری دیگر از اعضای خانواده‌ام نیز گریخته‌اند.

این همه‌پرسی چند روز پس از آن برگزار شد که حزب حاکم سوسیالیست مادورو خود را پیروز انتخابات کنگره اعلام کرد که ائتلاف گوآیدو آن را بایکوت و مساله متقلبانه بودن آن را مطرح کرده بود.

ایده برگزاری این همه‌پرسی در اوت سال جاری میلادی توسط گوآیدو مطرح شد که از سوی ده‌ها کشور از جمله ایالات متحده به عنوان رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا به رسمیت شناخته می‌شود.

روز پنجشنبه، مادورو اعلام کرد:‌ همه‌پرسی‌های اینترنتی هیچ جایگاهی در قانون اساسی ندارد و کسی نمی‌تواند فکر کند که اینچنین همه‌پرسی‌هایی ارزش حقوقی دارند.

در همین حال، بلانکا مارمول، قاضی سابق دیوان عالی ونزوئلا که در برگزاری این رایزنی مردمی کمک کرد، در یک نشست خبری گفت: می‌خواهم تاکید کنم که این آخرین منابعی است که در قانون اساسی داریم.

سازمان دهندگان این رای گیری روز شنبه در ۱۱ استان از ۲۴ استان ونزوئلا رویدادهایی را گزارش کردند که مربوط به تعطیلی حوزه‌های این رای گیری غیررسمی اپوزیسیون توسط حامیان مادورو و پلیس می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99092317457
  • خبرنگار : 71129