پخت اربا دوشاب - گیلان

از زمان‌های قدیم در روستاها و بین کشاورزان همیشه روش‌هایی برای نگهداری و ذخیره بهتر محصولات وجود داشته؛ گیلان با توجه به داشتن منطقه‌ای با آب و هوا متغیر در چهار فصل سال از این قاعده مستثنی نیست در تمام این استان در بین اقوام مختلف روش‌های ذخیره و نگهداری مواد غذایی رواج دارد یکی از این روش‌ها ذخیره و عصاره گیری از میوه‌های جنگلی است که در بین تالشی‌ها رواج دارد در مناطق کوهستانی و روستاهای نزدیک به جنگل‌های شفت و فومن نوعی درخت که در گویش محلی به نام درخت اربا معروف است به صورت طبیعی رشد می‌کند از زمان‌های قدیم چیدن این میوه و تهیه دوشاب از آن در میان مردم منطقه رواج داشته روستاییان مناطق سیاهمزگی، لپوندان، گشت رودخان به تولید این محصول شهرت دارند و دوشاب تولید شده از این میوه را در بازارهای محلی خود به فروش می‌گذارند در هر روستا چند خانواده با کمک هم به پختن دوشاب می‌پردازند و باقی اهالی و حتی بعضا مسافران و توریست‌ها از آنها خرید می‌کنند. تهیه این شیره رنج‌ها و مخاطرات بسیاری دارد از چیدن میوه از درخت تا عصاره گیری و برپا کردن کوره تا بدست آوردن شیره‌ای مانند عسل غلیظ و بسیار شیرین و خوش طعم دوشاب بدست آمده از میوه اربا در واقع حاوی قند میوه‌ی موجود در این میوه است که با چندین بار تصفیه و جوشاندن بدست می‌آید اربا دوشاب بین تمام مردم گیلان زمین شناخته شده است و بسیار طرفدار دارد و اکثر خانواده‌های گیلانی با آن آشنا هستند. دوشاب را معمولا به عنوان وعده غذایی صبحانه با گردو و چای میل می‌کنند، در زمان‌های قدیم دوشاب همراه با برنج نیز به عنوان وعده غذایی ناهار استفاده می‌کردند.

  • شنبه/ ۲۲ آذر ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: خبری
  • کد خبر: 99092216517
  • خبرنگار : 50367