پسته به رویارویی با کویر می‌رود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از اجرای طرح‌های پسته‌کاری در مناطق جنوبی این استان با هدف جلوگیری از پیشروی کویرخبر داد.

جعفر مرادی حقیقی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: خوشبختانه بهره‌برداران استقبال خوبی از این طرح داشتند.

وی با اشاره به کاشت جنگل‌های دست‌کاشت تاغ در مناطق جنوبی استان از گذشته‌های دور تا کنون افزود: قرار است که در کنار تاغ‌کاری‌ها و دیگر درختچه‌های کویری از این پس، پسته‌کاری نیز انجام شود تا بهره‌برداران هم از مزایای اقتصادی آن بهره‌مند شوند و هم توسعه این جنگل‌های دست‌کاشت مانع از پیشروی کویر شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه امسال کاشت 100هکتار جنگل‌کاری اقتصادی در دستور کار این اداره کل قرار دارد ادامه داد: البته این جنگل‌کاری‌های اقتصادی هم شامل گونه‌های مثمری همچون پسته است و هم دربرگیرنده گونه‌های غیرمثمر می‌شود.

وی از پسته به عنوان یک گونه اقتصادی مناسب به جای تاغ و دیگر درختچه‌های کویری نام برد و گفت: در این طرح بهره‌برداران منطقه از این باغات حفاظت و نگهداری می‌کنند و هر سال از مزایای اقتصادی آن نیز بهره‌مند می‌شوند. ضمن اینکه کاشت این گونه‌ها در راستای مقابله با پیشروی کویر نیز اثربخش است.

مرادی حقیقی با بیان اینکه در حال حاضر چندین طرح در جنوبی‌ترین مناطق استان انجام شده اضافه کرد: باغات پسته‌ای در سطوح بالا در مناطق جنوبی دامغان، سمنان، سرخه و مناطقی نظیر یزدان‌آباد، صوفی‌آباد و..ایجاد شده است که اینگونه طرح‌ها خوشبختانه در حال توسعه است.

وی از برنامه‌ریزی استان برای توسعه اینگونه جنگل‌کاری‌های اقتصادی خبر داد و تصریح کرد: خوشبختانه بهره‌برداران و مردم این مناطق نیز استقبال خوبی از این طرح که زمین آن از اراضی ملی تامین و حفاظت آن با بهره‌برداران است، داشتند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از قطع و قاچاق چوب تاغ‌ها و دیگر درختچه‌های کویری به عنوان یک معضل جدی نام برد و افزود: حفاظت از این سرمایه‌ها که در طول سال‌ها با تلاش همکاران به وجود آمده امری ضروری است.

مرادی حقیقی به نقش مهم مردم بومی در حفاظت و حراست از این جنگل‌های دست‌کاشت پرداخت و بیان کرد: انتظار داریم که مردم با همکاری و همراهی خود منابع طبیعی استان را در حفاظت از این سرمایه‌ها کمک کنند.

وی با بیان اینکه هزینه زیادی برای به ثمرنشستن این جنگل‌های دست‌کاشت در دهه‌های گذشته شده ادامه داد: تاغ‌ها هم در زمینه جلوگیری از فرسایش خاک و هم در مقابله با پیشروی کویر و بیابان نقش بسیار مهمی دارند و تداوم قطع آنها می‌تواند آثار زیان‌باری برای مردم این مناطق به همراه داشته باشد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از برخورد نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان با قاچاق زغال و چوب خبر داد و گفت: با وجود تلاش شبانه روز همکاران ما به دلیل گستردگی مناطق نیازمند همکاری مردم و بهره‌برداران نیز هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99091914731
  • خبرنگار : 50233