گاردین: ترور دانشمند ایرانی کار بایدن را سخت‌تر کرده است

روزنامه گاردین در گزارشی با اشاره به ترور جنایتکارانه دانشمند برجسته کشورمان تاکید کرد که این اقدام با هدف تضعیف هرگونه احتمال گفت‌وگو میان ایران و آمریکا در ژانویه ۲۰۲۱ انجام گرفته است.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در گزارش تحلیلی خود نوشت: هدف از ترور محسن فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای برجسته ایران در روز ۲۷ نوامبر که به احتمال خیلی زیاد توسط اسرائیل انجام گرفت، تضعیف احتمال هر گونه سازش فوری میان ایران و آمریکا پس از آمدن جو بایدن به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۲۱ بوده است. این وضعیت کار بایدن را به مراتب سخت تر خواهد کرد.

به نوشته گاردین، این بخشی از کارزار بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است تا کار ایران را برای از سرگیری مذاکرات با دولت بایدن و بازگشت به توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ تا حد ممکن دشوار کند.

این روزنامه همچنین نوشت: هدف دیگر از ترور این دانشمند برجسته ایرانی، ایجاد اختلاف میان احزاب سیاسی این کشور است که اختلاف نظرهایی در میان آنها بر سر لزوم مذاکره با آمریکا و حصول توافق با این کشور وجود داشته است. برخی مقامات ایران، همچون حسن روحانی رئیس جمهور و وزیر خارجه او، بایدن را فردی بسیار قابل پیش بینی تر از ترامپ می دانند اما افراد دیگری نیز هستند که نسبت به شروع مجدد مذاکرات با آمریکا که دولت های آینده اش می توانند آن را لغو کنند، بسیار نگران هستند.

گاردین با اشاره به اینکه "ترور محسن فخری زاده نشان داد اسرائیل می تواند با مصونیت دست به چنین اقداماتی در دنیا بزند، افزود: این حمله، همان گونه که اگنس کالامارد گزارشگر سازمان ملل درخصوص قتل های فراقانونی در توئیتر گفته است، بر خلاف قوانین بین المللی صورت گرفت.  حتی جان برنان رئیس سابق سازمان سیا نیز با انتقاد از این ترور گفت که اگر یک دولت مسئول آن باشد به عنوان تروریسم دولتی تلقی خواهد شد.

این روزنامه انگلیسی در بخش پایانی گزارش خود نوشت که ترور یک دانشمند مهم ایران به طور قطع موجب عقب راندن ظرفیت های فنی ایران نخواهد شد، بلکه تنها موضع جناح هایی را در ایران تضعیف خواهد کرد که تمایل بیشتری برای گفت وگو با دولت جدید آمریکا دارند.

به گزارش ایسنا، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روز دوشنبه در نشست خبری اش با تأکید بر اینکه برجام چیزی مربوط به گذشته است و مذاکرات مربوط به آن در گذشته انجام شده است، گفت: این توافق بین المللی موافقان و مخالفان خود را داشته است، فراز و نشیب های خود را طی کرده است. با دقت نکات در آن لحاظ شده، مهر و موم شده و هر گونه دست زدن به آن از لحاظ شکلی و محتوایی به منزله پایان برجام است.

خطیب‌زاده خاطر نشان کرد: اینکه برخی فکر می کنند مسیری که آمریکا و رژیم ترامپ با سیاست فشار حداکثری ضد ملت ایران طی کرد و نتوانست به اهداف خود دست پیدا کند، از طرف دیگری که اسم آن را گفت‌وگو یا مذاکرات جدید بگذارند می توانند به آن برسند، موضوعی است که کسی در تهران خریدار آن نیست.

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: ایران گفته است که اگر همه طرف های مقابل به تعهداتشان عمل کنند اقدامات کاهشی که ایران در چارچوب برجام انجام داده است برگشت‌پذیر است و ایران در قبال اجرای کامل تعهدات از سوی طرف مقابل تعهدات خود را نیز انجام می دهد.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان نیز اخیرا در توییتی نوشت: ایران در ۱۵ گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حسن نیت خود را ثابت کرده است‌. دولت بایدن باید حسن نیت خود را با پیروی کامل از قطعنامه ۲۲۳۱ و پایان دادن به جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایرانیان نشان دهد. در آن زمان ایران از اقدامات جبرانی خود ذیل برجام بازمی‌گردد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۵۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99091814090
  • خبرنگار : 71443