امضای الکترونیکی پزشکان معتبر شد

فعالیت مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی سلامت، منجر به اعتباربخشی به امضاهای الکترونیکی صادرشده برای پزشکان و این امضاها در پروژه‌های حوزه سلامت الکترونیکی نظیر «نسخه الکترونیکی» و «پرونده الکترونیکی سلامت» پشتیبانی می‌شود.

به گزارش ایسنا، دولت الکترونیکی فرصتی را در اختیار دولت­‌ها قرار می­‌دهد تا نه ­تنها اطلاعات و خدمات خود را شفاف­‌تر سازند بلکه آن­‌ها را سریع‌تر، آسان‌تر و کم‌هزینه­‌تر در اختیار شهروندان قرار دهند. توسعه دولت الکترونیکی نیازمند آن است که هر یک از وزراتخانه­‌ها و سازمان­‌های مرتبط با مردم خدمات خود را در مراحل اطلاع­‌رسانی، درخواست خدمت، تولید خدمت و ارائه خدمت تا جای ممکن الکترونیکی و شفاف سازند.

یکی از روش‌ها برای محقق کردن دولت الکترونیکی، حذف کاغذبازی در جهت تسهیل کارهای اداری است و امضای الکترونیکی را هم می‌توان یکی از این ملزومات موضوع دانست. امضای الکترونیکی عبارت است از هر نوع علامت که به‌صورت الکترونیک ایجاد شده و ممکن است یک علامت، رمز، کلمه، عدد، یک نام تایپ‌شده، تصویر دیجیتال یک امضای دست‌نویس، یا هر نشان الکترونیک اثبات هویت باشد که به طریق منطقی به داده پیام متصل شده و برای شناسایی امضاکننده داده پیام مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع امضا همانند امضای دست‌نویس دارای آثار حقوقی احزار هویت امضاکننده سند و التزام وی به مندرجات آن است.

رونمایی از مرکز صدور گواهی الکترونیکی سلامت

در این راستا مرکز صدور گواهی الکترونیکی سلامت روز گذشته رونمایی شد و با رونمایی از این مرکز، امضاهای کاغذی در فرآیند مراجعات پزشکی حذف و امضای الکترونیکی جایگزین آن خواهد شد. در این فرآیند امضاهای الکترونیکی ابتدا در سامانه دیگر تعیین شده اعتبارسنجی و پس از تأیید، امضای مورد نظر پذیرش و سپس در فرآیند امور به‌کارگیری می‌شود.

فعالیت رسمی مرکز صدور گواهی الکترونیکی میانی سلامت، حاصل همکاری متقابل وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. این مرکز، موفق به دریافت گواهی‌های الکترونیکی خود در سطوح اطمینان ۱ و ۲ در زیرساخت کلید عمومی کشور ذیل مرکز ریشه کشور و طبق قانون تجارت الکترونیکی و آیین‌نامههای آن، از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی شده است.

راه‌اندازی این مرکز، منجر به اعتباربخشی به امضاهای الکترونیکی صادرشده برای پزشکان می‌شود. این امضاها در پروژه‌های حوزه سلامت الکترونیکی نظیر «نسخه الکترونیکی» و «پرونده الکترونیکی سلامت» پشتیبانی می‌شود. قابلیت بهره‎‌برداری از اسناد امضاشده در فرآیندهای بیمه درمانی (از جمله در سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه سلامت ایران) و همچنین فرآیندهای سازمان پزشکی قانونی کشور را فراهم می‌کند که اهمیت بسزایی در پیشرفت پروژه‌های الکترونیکی حوزه سلامت خصوصاً در شرایط کرونا دارد.

با استفاده از سامانه و مرکز صدور گواهی الکترونیکی سلامت، در واقع همه پزشکان و داروخانه‌های سراسر کشور با استفاده از امضای الکترونیکی نسخه‌های دارویی خود را خواهند داشت و پرونده های سلامت با این سیستم با حداکثر سرعت و حداقل هزینه صادر و تشکیل می‌شود. این اقدام زیرساختی، یکی از گام‌های مهم در اجرای ردیف سوم از پروژه‌ های ۲۳گانه اولویت‌دار توسعه دولت الکترونیکی با عنوان «استقرار و به‌کارگیری امضای الکترونیکی در کلیه اسناد و تبادلات» محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۷
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 99091813794
  • خبرنگار : 71541