همچنین در برخی از شهرهای دشتستان مانند آبپخش، شبانکاره، وحدتیه و سعدآباد حجم بارش و سرازیر شدن آب باران باعث آبگرفتگی منازل و بروز مشکلاتی شد و در معابر شهری نیز بارش شدید موجب گرفتار شدن خودروها و زیر آب رفتن کوچه ها و خیابانها گردید.
به گزارش ایسنا، در جریان بارندگیهای شدید و وقوع سیلاب طغیان رودخانهها، پر شدن و سرریز درههای فصلی، آبگرفتگی شدید خیابانها و حضور برخی از شهروندان در کنار این نقاط پرخطر جهت مشاهده یا کنجکاوی و یا عبورومرور شرایط بحرانی را ایجاد کرده بود که متاسفانه ریزش کوه -روستای سوک دشتستان- و غرق شدن در یکی از درههای فصلی -شهر برازجان- مرگ دو زن را رقم زد.
سقوط در دره فصلی و غرق شدن زن جوان
قربانی اول حوادث روز گذشته و سیلاب در دشتستان زن جوانی بوده که بر اثر سقوط در یکی از درههای فصلی برازجان غرق شده و جسد او چند ساعت بعد توسط نیروهای هلال احمر شناسایی و کشف می شود. غلامرضا حاجیانی عصر روز گذشته در این باره به ایسنا گفت: متاسفانه ظهر روز یکشنبه ۱۶ آذرماه و در پی بارندگی شدید در مناطق مختلف استان بوشهر، اطلاع دادند که در شهر برازجان و در نزدیکی یکی از کارخانهها، خانمی در آب غرق شده است. پس از چند ساعت جستجو، جسد پیدا و هویت آن مشخص شد که یک خانم ۳۵ ساله بوده که متاسفانه بر اثر سقوط در یکی از درههای فصلی و غرق شدن جان باخته است.
وی همچنین اظهار کرد: در پل کلل، در نزدیکی شهر آبپخش از توابع شهرستان دشتستان نیز یک دستگاه پراید دچار مشکل شده بود که خوشبختانه با کمک به موقع نیروهای امدادگر این حادثه تلفات جانی نداشت.
مرگ زن جوان در روستای سوک بر اثر ریزش کوه
حادثه دوم مربوط به زن جوان اهل روستای سوک واقع در منطقه تنگارم از توابع دشتستان بوده که بر اثر ریزش کوه دچار حادثه شده و فوت میکند. بنا بر اعلام اورژانس ۱۱۵ دشتستان، روز گذشته زن ۳۴ ساله از خانواده ی عشایر و دامدار واقع در روستای سوک از توابع بخش ارم شهرستان دشتستان، به دلیل ریزش کوه و گیر افتادن در زیر آوار جان خود را از دست داد. نیروهای اورژانس تنگ ارم به همراه پرسنل بخشداری و شهرداری و نیروهای مردمی به محل حادثه اعزام و از مسیر جاده صعب العبور ۴۰ کیلومتری به طرف روستای سوک که جاده خاکی بوده حرکت میکنند.
البته نیروهای امدادگر بخشی از مسیر را بدون آمبولانس و پیاده طی میکنند که پس از رسیدن به محل حادثه بلافاصله عملیات نجات مصدوم و اقدامات حمایتی درمانی اولیه انجام شده اما متاسفانه زن حادثهدیده به دلیل ترومای شدید فوت میکند.
عملیات تخلیه آب، امدادرسانی و نجات به متاثران از سیل و ابگرفتگی
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر استان بوشهر درباره عملیات کمکرسانی به متاثران از سیل و ابگرفتگی عنوان کرد: ظهر امروز در پی بارش شدید باران در دشتستان بوشهر، با اعلام گزارش ناپدید شدن یک خانم در اطراف شهر برازجان، تیم های عملیاتی دشتستان به منطقه اعزام شدند و پس از سه ساعت جستجو به مسافت ۱۰ کیلومتر در قسمت دره شن شهر برازجان پیدا گردید و تحویل مقامات قضایی داده شد.
غلامرضا حاجیانی به ایسنا گفت: در بخش دلوار شهرستان تنگستان به افراد درگیر در خودروهای گرفتار در سیلاب توسط تیم های عملیاتی جمعیت هلال احمر امدادرسانی شد. در دیلم و روستاهای تابع، تیم های عملیاتی امداد و نجات با تخلیه آب های منازل مسکونی و توزیع اقلام امدادی در روستای عامری و چند روستا دیگر، اقدامات لازم صورت پذیرفت.
وی ادامه داد: در شهرستان گناوه با همکاری شهرداری تخلیه آب در منازل مسکونی انجام گرفت و تیم های ارزیاب با توجه به برآورد خسارات وارده در روستاهای اطراف گناوه، اقلام امدادی توزیع شد و در بخش ریگ ، عملیات تخلیه آب و امدادرسانی انجام داده شد. در شهرستان دشتی برای عشایر ساکن متاثر از بارندگی امروز اقلام امدادی توزیع شد.
بارش باران سیل آسا و سطح وسیع سیل و آبگرفتگی
به گفته حاجیانی، ۱۰۰ نفر از نیروهای هلالاحمر در قالب تیمهای نجات و عملیاتی سیلاب جهت امدادرسانی به متاثرین از سیل و سیلاب روز گذشته به نقاط مختلف اعزام شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر بیان نمود ، با توجه به بارش شدید باران که از یکشنبه ۱۶ آذر ماه در استان شروع شده، و اینکه در بازه زمانی چند ساعته از صبح دیروز در شهرستانهای دیلم، گناوه و دشستان و روستاهای آن شهرستانها نزدیک به ۱۰۰ میلیمتر بارش گزارش شده است، ۲۰ تیم عملیاتی جهت امداد رسانی به شهرستانهای مذکور اعزام شدند.
وی افزود: متاسفانه این رخداد باعث آبگرفتکی شدید معابر و منازل شهرستانها و روستاها گردیده و با توجه به سطح وسیع سیل و ابگرفتگی خدمات رسانی انجام شده و اقلام امدادی و زیستی توسط تیمهای عملیاتی در اختیار گرفتاران در سیل قرار گرفت.
به گزارش ایسنا، در روستای گمارون از توابع بخش مرکزی گناوه چند منزل روستایی بر اثر بارش شدید باران تخریب شده که امداد رسانی به آنها توسط نیروهای هلال احمر انجام شد. همچنین تیمهای عملیاتی در شهر آبپخش دشتستان حضور یفته و به مردم گرفتار در سیل کمک کردند.
خسارت های ناشی از بارندگی ها مشخص نیست
مدیرکل بحران استانداری بوشهر شب گذشته با بیان اینکه شهرستان دشتستان بیشترین میزان بارش ها را داشته است، گفت: هشدارهای لازم مبنی بر ورود سامانه بارشی شدید در روز یکشنبه به تمامی دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران اعلام شده بود اما روند طوری بود که متاسفانه در کمتر از سه ساعت بارش های شدیدی به وقوع پیوست.
جهانگیر دهقانی عنوان کرد: خسارت های ناشی از بارندگی های اخیر در استان مشخص نیست، پس از پایان بارندگی ها میتوانیم خسارت ها را جمع بندی کنیم، با این حال قطعی برق و سقوط پایه های برق در گناوه، آبگرفتگی معابر و خسارت هایی در حوزه راهها گزارش شده که همه این موارد باید جمع بندی و به شکل دقیق اعلام شود.
وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با سیل و پیشگیری های لازم، پس از پیش بینی و هشدارهای هواشناسی، تمام دستگاه ها به صورت صد درصد و به طور کامل آماده باش بودند.
ورود رواناب از استان های بالادست و جاری شدن سیل
به گفته مدیرکل بحران استانداری بوشهر یکی از علل چنین حوادثی، ورود رواناب از استان های بالادست فارس، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بوده است که منجر به افزایش میزان آورد رودخانه و طغیان آن ها گردیده و همچنین سرازیر شدن این حجم آب به رودخانه های شهری، باعث آبگرفتگی شدید معابر و برخی منازل شده است.
دهقانی با اشاره به بارش بیش از ۱۶۵ میلیمتری باران در برخی از نقاط شهرستان دشتستان گفت: تمامی تمهیدات لازم پیش بینی شده و کلیه نیروهای امدادی پیش از وقوع سیلاب در مناطق مختلف مستقر شده بودند. علت اصلی وقوع حوادث، آورد رودخانه ها از بالادست و باردندگی شدید در حوزه های آبریز استان بوده، به طوری که در مدت ۳ ساعت حدود ۱۶۵ میلیمتر باران باریده است.
وی تصریح کرد: علیرغم پیش بینی های انجام شده و انجام امور پیشگیرانه، وقوع سیل به دلیل میزان بالای بارندگی در محدوده زمانی کوتاه در همه ی نقاط جهان محتمل است.
آبگیری بیش از ۷۰ درصد سازه های آبخیزداری و آبخوانداری
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در بارندگی ۱۶ آذر ۱۳۹۹ استان بیش از ۲۲ میلیون مترمکعب از حجم سیلاب به وسیله سازه های آبخیزداری و آبخوانداری کنترل شد.
غلامرضا منتظری در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: از ابتدای اقدامات آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بیش از ۸۰۸ نوع از انواع سازه های آبخیزداری و آبخوانداری در سطح استان بوشهر اجرا شده است.
وی تاکید کرد: حجم کل استحصال این سازه ها در سال با فرض ۴ بار آبگیری قریب به ۱۲۸میلیون و ۹۳۵ هزار و ۳۸۴ متر مکعب بوده که در این بارندگی بیش از ۷۰ درصد این سازه ها آبگیری شد. در بارندگی ۱۶ آذر ۹۹ حجم استحصال آبی که در سطح استان توسط این سازه ها کنترل گردید، ۲۲ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۶۹۲ متر مکعب است که اثر بخشی این اقدامات در کنترل سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک به ویژه در کانونهای جمعیتی چشمگیر بود.
گزارش انسداد و بازگشایی مسیرها
روابط عمومی راهداری روز گذشته اعلام کرد که با توجه به انسداد محور ساحلی بوشهر به گناوه و همچنین انسداد محور بوشهر به گناوه در محدوده پل دوقلوی کلل (رفت و برگشت) در حال حاضر تنها مسیر برای گناوه و دیلم و مسیر "بوشهر-برازجان، روستای دهقائد، روستای جتوط، شهر سعدآباد، آبپخش و بالعکس" است که صبح امروز با تلاش عوامل راهداری بازگشایی شد.
همچنین بر اساس اعلام مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل و نقل جاده ای استان بوشهر، صبح امروز محور دیلم-بهبهان که به دلیل ریزش کوه و سیلاب و محور برازجان-گناوه (محدوده پل کلل قدیم و جدید) که به دلیل آبگرفتگی و سیلاب مسدود گزارش شده بود با تلاش نیروهای راهداری و امدادی بازگشایی گردید.
به گزارش ایسنا، صبح امروز محورهای روستایی کردلان-درویشی به دلیل آبگرفتگی و سیلاب مسدود شده که عوامل راهداری و امدادی در محل حاضر بوده و در تلاش برای بازگشایی مسیر و امدادرسانی در صورت بروز حادثه هستند.
انتهای پیام