علی محمدی افزود: بعد از ثبت ملی روستای بسک و با هدف تکمیل زنجیره تولید تا مصرف و جلوگیری از خام فروشی نخ ابریشم احیا، آموزش و تولید صنایع وابسته به آن ازجمله ابریشمبافی، زریبافی، نوار بافی و سایر دستبافتهای سنتی و هنری در دستور کار قرار گرفت.
او ادامه داد: این اقدام برای بازگرداندن ارزشافزوده و سودآوری این محصول استراتژیک شهرستان به مردم سختکوش این منطقه انجام شد.
محمدی تصریح کرد: در راستای تحقق این اهداف با همکاری معاونت صنایعدستی خراسان رضوی در تابستان ٩٨ تعدادی از جوانان این روستا به تهران اعزام شدند و زیر نظر پژوهشکده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی دوره زریبافی به صورت فشرده به آنها آموزش داده شد.
او افزود: پس از پایان دوره آموزشی و استقرار دستگاه زریبافی در خانه صنایعدستی ابریشم بسک با همت هنرمندان جوان این رشته اولین پارچه زریبافی در پاییز ٩٩ بافته شد.
محمدی گفت: با توجه به جذابیت بالای زریبافی و مراحل تولید پارچه زربفت و اهمیت این رشته و نیز علاقهمندی زیاد گردشگران داخلی و خارجی به محصولات ابریشم و گلابتون، ثبت جهانی این روستا میتواند به جذب فزاینده گردشگران کمک کند و این روستا بهعنوان قطب جذب گردشگری خارجی در استان تبدیل شود.
او یادآور شد: پارچه زربفت که از دو محصول ابریشم و طلا تشکیل میشود و وجود هر ۲ ماده اولیه در منطقه بایگ مزیت بسیار مناسبی برای مقرونبهصرفه بودن تولید این محصول در شهرستان است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی پیشینه و قدمت زریبافی در ایران به دوران قبل از اسلام بازمیگردد و فن زریبافی در دوران صفویه به اوج خود رسید. برابر اطلاعات تاریخی پارچههای زری در ادوار مختلف تاریخی بهقدری موردتوجه بوده که وقتی بازرگانان و تاجران به ایران سفر میکردند بهترین هدیه و سوغات، تهیه قطعهای از پارچه زری ایران بوده است.
انتهای پیام