سیدمسعود عسگریان عصر یکشنبه ۱۶ آذرماه در نشست برخط سومین دوره جشنواره شهروندان برگزیده همدان، با اشاره به برگزاری جشنواره «شهروندان برگزیده» برای سومین سال پیاپی در همدان اظهار کرد: این طرح در شورای دوره پنجم کلید خورد و سالیانه در حوزه مدیریت شهری شهروندانی که بیشترین مشارکت و فعالیت را در جهت ارتقای کیفیت زندگی شهری داشتهاند، به عنوان شاخص و الگو معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه امسال به علت شیوع کرونا این جشنواره کمی با تأخیر برگزار شد، افزود: هدف از برگزاری این جشنواره معرفی شهروندانی است که در حوزه مدیریت شهری برنامههایی دارند تا از رفتارهای اجتماعی آنها برای داشتن شهری توسعه یافتهتر الگوسازی شود.
عسگریان گفت: شهروند برگزیده شامل بخشهایی از جمله شهروند برگزیده، شهروند عامل به وظایف شهروندی، شهروند شایسته تقدیر، بخش ویژه، شهروند افتخاری و بخش جدیدی که امسال به جشنواره افزوده شده بخش تلاشگران سلامت است که افراد برگزیده این بخش میتوانند شامل پزشکان، پرستاران و کادردرمانی، یا غسال و پاکبان و ... که به نوعی در زمینه مهار کرونا نقش داشتهاند، باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان افزود: انتخاب شهروندان بر اساس خوداظهاری و از طریق ثبت نام انجام شده در سایت جشنواره صورت میگیرد اما در بخش شهروند افتخاری میتوان افراد را با ارائه مستندات مربوطه به دبیرخانه جشنواره معرفی کرد.
وی بیان کرد: بخش شهروند افتخاری معمولا برای افراد غیر بومی در نظر گرفته شده که کار خاص و تأثیرگذاری را برای همدان انجام دادهاند.
عباس صوفی، شهردار همدان و رئیس جشنواره نیز اظهار کرد: همدان شهری است که برای شهروندان خوب ارزش قائل است البته همه شهروندان ارزشمند هستند اما برخی ویژگیهایی دارند که میتوانند الگویی برای سایر شهروندان باشند.
دبیر جشنواره شهروندان برگزیده نیز با اشاره به اینکه ثبتنام شهروندان برگزیده از طریق سایت جشنواره از ۱۵ آذرماه آغاز شده و تا ۱۵ دیماه نیز ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: از ۱۵ تا ۲۰ دیماه پروندههای ثبتنامی شهروندان تکمیل میشود و از ۲۰ دیماه تا اول بهمنماه داوری افراد صورت خواهد گرفت.
روح الله وجدی هویدا افزود: در نهایت در ۱۵ بهمنماه همزمان با میلاد حضرت فاطمه(س) مراسم اختتامیه جشنواره با توجه به وضعیت همدان در شیوع کرونا اگر امکان برگزاری مراسم در فضای باز و با رعایت پروتکل باشد، با حضور شهروندان برگزار میشود در غیر این صورت به صورت مجازی خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ارزیابی شهروندان بر اساس اعداد و به صورت کمی انجام میشود، یادآور شد: ارزیابی مستمر از آنها چه قبل و پس از جشنواره از سوی کمیته داوری انجام میشود که اعضای این کمیته متشکل از اساتید دانشگاهی است.
دبیر جشنواره با اشاره به بازخوردی که در دو سال گذشته از برگزاری این جشنواره دریافت کردهاند، توضیح داد: روند الگوسازی این جشنواره روشی صحیح و مثبت است اما این روش به تدریج و در طی سالها اثر خود را نشان میدهد.
وجدی هویدا با اشاره به اینکه شهروندان برگزیده سال ۹۹ تعداد ۱۴ نفر خواهند بود، بیان کرد: از آنجا که بخش ویژهای به جشنواره اضافه شده این تعداد ممکن است به ۱۸ نفر نیز افزایش پیدا کند که البته این تصمیمگیری برعهده کمیته داوری جشنواره است.
وی با اشاره به اینکه در نخستین سال برگزاری جشنواره، شهروندان از اقشار مختلف به عنوان شهروند برگزیده انتخاب میشدند، گفت: در سال گذشته و در دومین سال برگزاری نظر بر این شد که نفرات برتر فارغ از شغل انتخاب شوند و بیشتر به آیتم برگزیده بودن آن فرد توجه شود.
وجدی هویدا خاطرنشان کرد: در نظر گرفتن تعداد محدود در انتخاب شهروند برگزیده باعث ایجاد رقابتی سختتر در بین شهروندان و داوری با دقت بالاتری میشود.
وی با اشاره به شاخصهای انتخاب شهروند برگزیده گفت: این شاخصها بر اساس یک کار تحقیقاتی انتخاب شدهاند، از کشورهایی که این جشنواره را برگزار کرده الگوبرداری و در نهایت بومیسازی شده و بر اساس فرهنگ و سبک زندگی ایرانی تنظیم شده است؛ به طور مثال آیتمی چون آزادسازی زندانی و یا آموزش عمومی یک معلم برای دانش آموزان نیازمند آیتمهای اخلاقی است که علاوه بر داشتن امتیاز دارای ارزش بالایی است.
وجدی هویدا تصریح کرد: در این جشنواره به دنبال معرفی یک کارمند برگزیده نبوده بلکه در کنار درنظر گرفتن فعالیتهای شهروند در حوزه شغلی خود به دنبال معرفی شهروندی است که در مدیریت شهری کاری فوقالعاده انجام داده باشد.
انتهای پیام