صباح زنگنه در گفتوگو با ایسنا با بیان این که ترور محسن فخری زاده از دانشمندان برجسته حوزه هسته ای و نظامی کشور اتفاقی "جنایت کارانه و فاجعه آمیز" است افزود: این اقدام به دنبال دیدارهایی که مایک پمپئو با بن سلمان و نتانیاهو انجام داد روی داده است. از این رو معتقدم اجتماع این سه شخص موجب این اقدام شد و مسئولیت کامل حقوقی و سیاسی بین المللی آن بر عهده آنها و دولت هایی که پشت سر آنها هستند است. همچنین تمام گروه های تروریستی که عامل این جنایت بودند چه آنها که در اروپا هستند یا آمریکا مشمول این مسئولیت هستند.
وی گفت: البته نام این شهید چند سال است که در اسناد آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز در صحبت های نتانیاهو مطرح شده است و قبل از آن هم المرت درباره او صحبت کرده بود اما در این سالها جرات اقدام نداشتند.
این کارشناس مسایل بین الملل خاطرنشان کرد که ترور یک عمل ضد بشری و ضد قوانین و مقررات بین المللی است و اگر این جرم توسط دولت ها حمایت شود به روشنی تروریسم دولتی است و رژیم هایی که طراح و اجرا کننده و حامی آن هستند در پیامدها و کیفرهای آن مسئولند.
زنگنه با اشاره به اهداف سیاسی این ترور تصریح کرد: به نظر می آید انجام این کار در شرایط فعلی برای آن است که انتظار دارند ایران در مواجهه با آن اقدامی صورت دهد و شرایط به سمت یک جنگ منطقه ای و گسترده ختم شود از این رو افراد و نیروهایی که مقدمات ورود به یک جنگ فراگیر را فراهم کردند شریک در این اقدام تروریستی هستند و باید پیامدهایش را بپذیرند. این جنایت کاران به دنبال این بوده و هستند که فضا را برای ایران محدود کنند و وعده هایی که احیانا بایدن مطرح کرده بود، این وعدهها را تحت الشعاع قرار دهند و بایدن را در برابر یک عمل انجام شده قرار دهند.
وی تاکید کرد: اما آنها این اقدام را نه علیه دولت و جامعه ایران، حتی برای دولت آمریکا چنین توطئه ای را فراهم کردند تا آنها را هم گرفتار پیامدهای بعدی کنند. از طرفی تعرض به یک دانشمند و شخصیت علمی برجسته عملا تلاشی است برای توقف علم در منطقه و جهان. از این رو نه تنها این اقدام یک جنایت ضد بشری که ضد علم هم است و محافل علمی دنیا هم باید نسبت به این اقدام جنایتکارانه واکنش نشان دهند و این کار را محکوم کنند و ارتباط علمی خود را با اسراییل و عربستان و آمریکا به تعلیق درآورند.
این کارشناس مسایل بینالملل خاطرنشان کرد: حضور سه رژیم اسراییل، آمریکا و عربستان باید از سوی جامعه بین الملل در محافل تصمیم گیر دنیا تعلیق شود، چه در آژانس و چه در سازمان ملل و شورای امنیت یا سایر محافل بین المللی. دولت های جهان باید طبق همین دلایل افراد و دولت های مذکور را که سعی دارند دنیا را به سمت یک جهنم سوق دهند محدود و تحریم کنند. اگر اینها این اقدامات را نکنند در حقیقت زمینه مجازات جنایت کاران بین المللی فراهم نمی شود و مسئولیت جمهوری اسلامی ایران در اجرای مجازات عاملات این جنایت با خودش است و هیچ کشوری نمی تواند ایران را ملامت کند یا خواهان خویشتنداری ایران شوند. دولت هایی که این درخواست را دارند باید قبل از اعلام این مطلب به ایران، این اقدامات را انجام دهند.
زنگنه درباره واکنش احتمالی ایران به اقدام تروریستی اخیر اظهار کرد: ابعاد این مساله و گزینههای مختلف را باید بررسی کرد، از یک طرف عدم انجام مجازات به موقع ممکن است اعتبار و حیثیت کشور را زیر سوال ببرد، از سویی انجام اقدام عجولانه بدون محاسبه خوب نیست، از این رو معتقدم فرصت به اندازه کافی وجود دارد که دولتهایی که دعوت به خویشتنداری می کنند کاری کنند و بعد از آن ایران می تواند درباره هر نوع واکنشی که صلاح می داند تصمیم بگیرد. شورای امنیت مسئولیت فوری جهت جلوگیری از ناامنی و بحران را برعهده دارد. اگر این شورا مصوبه و قطعنامه قوی علیه آمران و طراحان این اقدام تروریستی دولتی انجام ندهد، جمهوری اسلامی حق دارد که هر اقدامی انجام دهد.
وی ادامه داد: مجلس ایران نیز می تواند این مصوبات را داشته باشد و دولت باید با مجلس تعامل کند و دیدگاه هایش را بگوید و شورای عالی امنیت ملی هم می تواند همراهی کند و انچه در نهایت تصویب شود، لازم الاجراست. از این رو با رایزنی بین دولت و مجلس نهایتا شورای عالی امنیت ملی می تواند به یک جمع بندی مشخصی رسید.
زنگنه خاطرنشان کرد: به طور کلی معتقدم باید درباره چگونگی پاسخ به این اقدام و گزینه های مدنظر، دشمنان و جنایت کاران را در ابهام قرار داد و این مساله از اجرای مکافات شاید آثارش بیشتر هم باشد.
انتهای پیام