به گزارش ایسنا، این منابع در گفتوگو با روزنامه "هندوستان تایمز" اظهار کردند: مذاکرات پیش رو فرصتی واقعی برای بازگشت به وضعیت سابق در این منطقه مرزی است که پیش از آغاز تنشها در اول مه گذشته و شکلگیری درگیریهایی مسلحانه در ژوئن میان نیروهای دو کشور در ارتفاعات دره گالوان که تعدادی کشته و زخمی بر جای گذاشتند، نسبتا آرام بود.
این دور جدید مذاکرات دستکم در چند ماه آتی از منظر کاهش تنشها اهمیت بسیاری دارد زیرا از آنجایی که در ماه جاری میلادی توافقی حاصل نشد، این مساله فرصت استقرار دوباره نیروهای دو طرف در مرزهای منطقه را فراهم کرده است.
در حالی که دو طرف پکن و دهلینو درباره جدول زمانی و گامهای طرف مقابل برای بازگشت به موقعیتهای خود پیش از اتفاقات ماههای مه و ژوئن گذشته در منطقه اختلافنظر دارند، بر تعداد نیروهای مجهز به راکت، توپخانه و انواع سلاحهای سنگین خود در مرزهای لداخ افزودند.
طبق گزارش وزارت خارجه هند در تاریخ ششم نوامبر جاری، دو کشور چین و هند طی هشتمین دور مذاکرات نظامی درباره منطقه مرزی لداخ متعهد به خویشتنداری ادامه گفتوگوها و رایزنیها از طریق کانالهای نظامی و دیپلماتیک و تلاش برای حل مشکلات موجود شدند تا صلح و آرامش در مناطق مرزی حفظ شود.
انتهای پیام