به گزارش ایسنا، یک نماینده اوپک پلاس اظهار کرد: اکثر وزیران که در جلسه آنلاین غیررسمی بعدازظهر یکشنبه حضور پیدا کردند، از حفظ محدودیت عرضه فعلی در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ حمایت کردند. در حالی که الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه از به تاخیر انداختن افزایش تولید در سال آینده حمایت کرد اما امارات متحده عربی و قزاقستان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
اگر توافقی که در آوریل تصویب شده بود در نشست هفته جاری مورد بازبینی قرار نگیرد، تولید نفت اوپک پلاس در ژانویه حدود ۱.۹ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا می کند و احتمالا بازار جهانی را دچار مازاد عرضه خواهد کرد و افزایش اخیر قیمتها را تضعیف می کند.
اوپک و متحدانش در قالب گروه اوپک پلاس که متشکل از ۲۳ کشور است و بیش از نیمی از نفت جهان را تولید می کند، در اوج پاندمی ویروس کرونا و سقوط تقاضا، کاهش تولید تاریخی ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشته و با پیش بینی احیای تدریجی اقتصاد جهانی، تسهیل محدودیت عرضه در آغاز سال ۲۰۲۱ را تصویب کرده بودند. اما موج دوم شیوع ویروس کرونا و ضعیف شدن تقاضا برای انرژی باعث شده است این تولیدکنندگان گزینه تاخیر در افزایش تولید را بررسی کنند.
عربستان سعودی و روسیه در تلاش برای رسیدن به توافق جمعی پیش از نشست رسمی، جلسه غیررسمی را با گروه کوچکی از تولیدکنندگان اوپک پلاس برگزار کردند. یک نماینده دیگر اوپک پلاس گفت: با وجود این که تاکنون توافقی حاصل نشده اما مذاکرات در روزهای آینده ممکن است به توافق دیگری منتهی شود.
سیگنالهای متعددی وجود دارد که نشان می دهد اوپک پلاس به تاخیر انداختن افزایش تولید متمایل است. عبدالمجید عطار، وزیر انرژی الجزایر و رییس امسال اوپک هفته گذشته به بلومبرگ نیوز گفت: این گروه باید محتاط بماند زیرا افزایش قیمت نفت برنت به بالای ۴۵ دلار در هر بشکه ممکن است شکننده باشد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، ناظران اوپک پلاس تا هفته پیش تاخیر سه ماهه افزایش تولید اوپک پلاس به دلیل ابهامات پیرامون تقاضای جهانی برای نفت را انتظار داشتند اما تصمیم در این باره به دلیل اعتراض علنی عراق و نیجریه و نارضایتی پنهانی امارات متحده عربی که هر سه امسال پایبندی کامل به توافق کاهش تولید نداشتند، پیچیده شده است.
انتهای پیام