به گزارش ایسنا دکتر فتوحی امروز در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با اشاره به شیوع جهانی کرونا ویروس، اظهار کرد: در شرایطی که دنیا از شیوع این ویروس رنج میبرد و اخبار ناگوار مرگ و میرهای ناشی از این ویروس به گوش میرسد،ولی اخبار امیدوار کنندهای را از همکاری دانشگاهیان در کنار تیمهای پزشکی نیز مشاهده میکنیم.
وی با اشاره به اقدام دانشگاه آکسفورد برای تولید واکسن کرونا، اظهار کرد: این واکسن با کارایی ۷۰ درصدی واکسنی است که در شرایط عادی به زمان زیادی نیاز داشت تا به تولید برسد، ولی در مدت کوتاهی در این زمینه اقدام شد که مهمترین دلایل آن توانمندیهای اندیشمندان در حل مشکلات است.
فتوحی، با تاکید بر ضرورت ایجاد امکانات برای رشد اندیشمندان، یادآور شد: چنین زمینههایی در کشور پس از شیوع کرونا آغاز شد و بسیاری از شرکتهای دانش بنیان به کمک کادر درمانی آمدند و در ساخت تجهیزات مورد نیاز آنها را یاری کردند.
رییس دانشگاه صنعتی شریف، تولید مواد ضد عفونی کننده و تجهیزات بیمارستانی را از جمله دستاوردهای محققان کشور نام برد و اضافه کرد: توسعه کمی و کیفی دانشگاهها در سالهای گذشته موجب شد نیروهای انسانی شایستهای در کشور تربیت شود.
وی با بیان اینکه همه اندیشمندان سرشار از ایدههای نوآورانه هستند، گفت: آنها مشتاق هستند تا ایدههای خود را به محصول و فناوری تبدیل کنند که در این زمینه ایجاد فضایی برای پرورش ایدهها و ایجاد فضایی برای رشد و توانمندسازی ضروری است و ما در دانشگاه شریف با راه اندازی نهادهای مرتبط اقدام به اجرای طرح زنجیره دانش و ارزش کردیم که طی آن پژوهشهای کاربردی و بنیادی به سمت تجاری سازی هدایت خواهد شد.
وی راه اندازی پارک فناوری، مرکز شتابدهی و مرکز رشد را در این راستا نام برد و گفت: ما نیازمند توسعه جشنوارههای ایده پردازی و افزایش تعداد نهادهای موثر در مسیر توسعه ایده کارآفرینانه هستیم تا در این مسیر مردم طعم شیرین محصولات دانش بنیان را بچشند.
انتهای پیام