اسرا میلانی در برنامه اینستاگرامی پلیکلینیک تخصصی خدمات روانشناسی و مشاوره دانشگاه فردوسی در خصوص خشونت خانگی در روابط زوجی اظهار کرد: همه ما در جامعهای زندگی میکنیم که خشونت بخشی از زندگی روزمره ما شده که میتواند در خانواده، محیط کار، مدرسه، دانشگاه و... خود را نشان دهد.
وی با بیان اینکه خشونت خانگی الگویی از رفتارهای زورگویانه در جهت کنترل کردن شریک زندگی است، افزود: این رفتارها ممکن است در قالب مسائل مختلف ظاهر شود و یکی از واضحترین و شناختهشدهترین آنها خشونت خانگی است که آن را بهتر میشناسیم اما در مقابل آن خشونت جسمانی هم دارای اهمیت بسیار زیادی است. ماهیت خشونت به این صورت است که یک اتفاق ساده همچنان ادامه پیدا میکند و به تدریج به تعداد و شدت آن اضافه میشود.
محقق مرکز تحقیقات خشونت علیه زنان و کودکان در کانادا تصریح کرد: در واقع این امر مهم به گونهای صورت میگیرد که فاصله تعداد خشونتها کاهش مییابد. اما شاید یکی از پندارهای اشتباه در جامعه این باشد که خشونت تنها خشونت جسمانی است. در صورتی که خشونت جسمانی نوعی از تظاهرات خشونت است. خشونتهایی وجود دارد که به مراتب آسیب بیشتری به همراه دارند اما چون با چشم دیده نمیشود، ممکن است کوچکانگاری شود.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از انواع خشونت، خشونت عاطفی است. در این خشونت تحقیرهای جدی و گسترده شخصیتی انجام میشود که به عزت نفس و خودارزشمندی فرد در خلوت و در مقابل دیگران آسیب میزند. خشونت با روند تدریجی آغاز میشود و در مسیر تخریبها قرار میگیرد که به مرور زمان فرد احساس میکند دیگر مانند گذشته نیست و عزت نفس آن به قدری آسیب دیده که قدرت تصمیمگیریهای ساده در زندگی را هم نداشته باشد.
میلانی بیان کرد: معمولا افرادی که مرتکب خشونت میشوند، سعی میکنند نقش قربانی را به خود بگیرند و طرف مقابل را به خاطر خشونت سرزنش کنند. خشونت جنسی از هر عمل جنسی که بدون خواست واقعی فرد و اجازه آگاهانه آن فرد رخ دهد، تحت عنوان خشونت جنسی قرار میگیرد. علاوه بر رفتارهای جنسی بارداریهای ناخواسته برای فرد یا عدم استفاده از دستگاههای جلوگیری، تحقیر کردن فرد در حین رابطه جنسی و حتی آسیب جسمانی در حین رابطه شامل خشونت جنسی نیز میشود.
وی اضافه کرد: خشونت اقتصادی شامل محرومیتهای اقتصادی است؛ به عنوان مثال فردی که خشونت میکند ممکن است نانآور خانواده باشد و دسترسی شریک زندگی را به منابع مالی محدود کند یا فردی که تحت خشونت است، شاغل باشد و فردی که مرتکب خشونت میشود با مزاحمتهایی در محل کار همسر، حضورهای ناگهانی باعث شود که فرد تمرکز خود را در محیط کار از دست بدهد و حتی منجر به بیکاری فرد شود.
محقق مرکز تحقیقات خشونت علیه زنان و کودکان در کانادا خاطرنشان کرد: در بسیاری اوقات آمار بیکاری در زنانی که تحت خشونت هستند بسیار بالاست چراکه این آسیبها در فضای خانه باقی نمیماند و به محیط کار هم منتقل و در نهایت منجر به از دست دادن شغل میشود. در نتیجه این امر وابستگی اقتصادی به فرد خشونتگر را به وجود میآورد و راه را برای اینکه فرد فعالیتی انجام دهد، سختتر میکند.
وی اظهار کرد: نوع دیگری از خشونت، خشونت مذهبی است. در این نوع از خشونت استفاده از باورهای مذهبی برای توجیه آزار و اذیت فرد انجام میشود و به طور مثال فرد میگوید که اگر این کار را انجام میدهم در چنین آیه یا حدیثی آورده شده و این امر وسیلهای برای توجیه آزار و اذیت فرد میشود. فردی که مورد خشونت قرار میگیرد، ممکن است اعتقادات مذهبی خاصی داشته باشد و مورد تمسخر و تحقیر قرار گیرد.
میلانی گفت: همانطور که مطرح شد انواع مختلفی از خشونت وجود دارد وخشونت تنها خشونت جسمانی نیست. گاهی اوقات ممکن است فرد چندین خشونت را همزمان تجربه کند یا گاهی تنها یک خشونت را متحمل شود. اثر خشونت عاطفی ممکن است دیده نشود اما در تن روان فرد به مراتب بلند مدتتر باقی میماند و آسیب آن بسیار سختتر است.
محقق مرکز تحقیقات خشونت علیه زنان و کودکان در کانادا اظهار کرد: خشونت در دوران کرونا شرایط دشواری را برای خانوادهها ایجاد کرده است و این فاصلهگذاری اجتماعی و انزوا باعث شد تا افراد ناگزیر دسترسی کمتری به یکدیگر داشته باشند. فعالیتهایی که به صورت دورکاری انجام میشود و افراد بیشتر در خانه هستند مشکلاتی را به وجود آورده و آمارها نشان میدهد که خشونت خانگی در این دوران رو به افزایش است و دغدغه و نگرانی را برای متخصصان امر به وجود آورده است.
انتهای پیام