به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد، در صورت عدم ارائه کمکهای بشردوستانه به پناهجویان اریترهای در منطقه تیگرای اتیوپی، حدود ۱۰۰ هزار تن از آنها در روزهای آتی با کمبود غذا مواجه خواهند شد.
فرستادگان صلح آفریقایی و آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی روز جمعه در چارچوب تلاشهای منطقهای به منظور توقف جنگ و سوق یافتن دولت جهت مذاکره با جبهه تیگرای با یکدیگر دیدار کردند.
این دیدار یک روز پس از آن صورت گرفت که آبی احمد اعلام کرد، ارتش مرحله نهایی حملهای را آغاز میکند که گروههای حقوقی بیم این دارند که این حمله باعث کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان شود.
آبی احمد ضمن تأکید بر مخالفت با هرگونه مداخلههای خارجی، تصریح کرد که مذاکراتی با رهبران جبهه تیگرای برگزار نخواهد کرد و آنها راهی جز گذاشتن سلاحهایشان بر روی زمین و تسلیم شدن ندارند.
نخست وزیر اتیوپی دستوراتی را به ارتش جهت آغاز مرحله نهایی از عملیات نظامی در این اقلیم داده بود.
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اعلام کرد، ۹۶ هزار پناهجو اریترهای در چهار اردوگاه در منطقه تیگرای زندگی میکنند.
در همین راستا، بابار بلوچ، سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در گزارشی در ژنو خاطرنشان کرد: از روز دوشنبه مشکل کمبود غذا خواهیم داشت و ما آماده کمکرسانی به این پناهندگان هستیم.
وی در ادامه افزود، گزاراشها حاکی از آن است که روند توزیع کمکها از چند هفته پیش آغاز شده و باید کمکهای بشردوستانه بدون هیچ مانعی در نزدیکترین زمان ممکن به دست آنها برسد.
چهارم نوامبر، درگیری مسلحانه ارتش اتیوپی و جبهه آزادی بخش مردم تیگرای آغاز شد. پیش از روی کار آمدن آبی احمد در سال ۲۰۱۸ ، جبهه تیگرای برای مدت ۳ دهه بر زندگی سیاسی در اتیوپی تسلط داشت و احمد، اولین نخست وزیر از قومیت "اورومو" است که بزرگترین قومیت در اتیوپی است.
جبهه تیگرای از به حاشیه رانده شدن شکایت دارد و از ائتلاف حاکم جدا شده و آبی احمد را بابت تصمیم به تعویق انداختن انتخابات به دلیل همه گیری ویروس کرونا مقصر میداند.
انتهای پیام