به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، کودهای کشاورزی معمولا حاوی فسفر هستند زیرا این ماده برای پرورش گیاهان ضروری است. در هر حال ممکن است که فسفر در خاک محبوس شود و در دسترس محصولات کشاورزی نباشد. پژوهشگران باور دارند که شاید افزودن یک میکروب بتواند کربن را آزاد کند.
هنگامی که فسفر به عنوان بخشی از کود به کار گرفته میشود، واکنشهایی را با مواد معدنی موجود در خاک نشان میدهد و به تشکیل ترکیباتی میپردازد که ریشه گیاه نمیتواند آنها را جذب کند؛ به همین دلیل فسفر به سادگی در خاک باقی میماند.
کشاورزان برای جبران این مشکل، مقدار زیادی کود به مزارع میدهند. این کار نه تنها پر هزینه است، بلکه موجب میشود که مقدار زیادی از کود به آبراههای اطراف راه یابد و آنها را آلوده کند.
گروهی از پژوهشگران "دانشگاه واشنگتن" (University of Washington) به سرپرستی پروفسور "شارون دوتی" (Sharon Doty)، در بررسی پیشین خود کشف کردند که ریزارگانیسمهای موجود در ریشه موسوم به "اندوفیت" (Endophyte)، به درختان در حال رشد امکان میدهند تا فسفر را از خاک بیرون بکشند.
این گروه پژوهشی در بررسی جدیدی که با همکاری "آزمایشگاه ملی شمال غربی پاسیفیک" (PNNL) آمریکا انجام دادهاند، اندوفیتهای ریشه درختان وحشی را جمعآوری کردند و آنها را به خاکی افزودند که فسفر به همراه ترکیبات شیمیایی در آن محبوس شده بود.
بررسیها نشان داد که این ریزارگانیسمها میتوانند ترکیبات شیمیایی را تجزیه کنند. گیاهان و درختان با این روش میتوانند فسفر را به وسیله ریشههای خود جذب کنند.
این پژوهش، در مجله "Frontiers in Plant Science" به چاپ رسید.
انتهای پیام