امید قادری در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به آخرین وضعیت بیمارستان تاریخی مسیح کرمانشاه، اظهار کرد: پس از آنکه تابستان امسال با پیگیریهای زیاد توانستیم بعد از حدود یک دهه این بیمارستان را دوباره جزو بناهای ثبت ملی شده استان قرار دهیم، مالک بنا نیز تلاش هایش را برای خروج آن از فهرست آثار ثبت ملی شده آغاز کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون نیز دعوای حقوقی بین میراث فرهنگی استان و مالک این بنا در دیوان عدالت اداری درحال رسیدگی است و به نظر می رسد تا یک ماه آینده رای نهایی صادر شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: باتوجه به آسیب هایی که این بنا طی سنوات گذشته دیده بود، بویژه آتش سوزی چندماه پیش آن، در نظر داشتیم برنامه مرمت اضطراری روی آن اجرا کنیم، اما تا زمانی که مالک بنا اجازه ندهد این امر امکانپذیر نیست.
وی با تاکید براینکه بحث حقوقی مانع از اجرای طرح نجات بخشی بیمارستان تاریخی مسیح کرمانشاه شده، خاطرنشان کرد: اگر از دعوای حقوقی که اکنون با مالک داریم نتیجه بگیریم، برای مرمت اضطراری آن اقدام خواهیم کرد.
این مسئول به معضل دیگر این روزهای بیمارستان مسیح یعنی دستبرد سارقین به بخش هایی از آن هم اشاره کرد و گفت: سارقینی که بیشتر معتادین متجاهر هستند در یکی دو ماه گذشته دستبردهایی را به سقف و درب و پنجره های آهنین این بیمارستان تاریخی داشتهاند.
قادری متذکر شد: براساس دستورالعمل میراث فرهنگی، مالکین بناهای تاریخی ازجمله بیمارستان مسیح موظفند حفاظت لازم را از بناهایشان داشته باشند. بنابراین، مالک شخصی بیمارستان تاریخی مسیح موظف است اقدامات لازم را برای حفاظت از این بنا انجام دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان در پاسخ به این سوال که میراث فرهنگی برای حفاظت از این بنا چه اقدامی خواهد داشت، گفت: این بنا مالک شخصی دارد و ما چندان نمی توانیم برای حفاظت از آن اقدام کنیم. از سوی دیگر نیروی چندانی هم نداریم که بخواهیم یک نیروی حفاظت را بصورت 24 ساعته آنجا مستقر کنیم، اما یگان حفاظت و نیروی انتظامی مداوم بازدیدهایی را از آن دارند.
بیمارستان تاریخی مسیح (مرادیان) واقع در محله قدیمی شریعتی شهر کرمانشاه، دومین بیمارستان ایران است که حدود 200 سال پیش توسط مسیونرهای آمریکایی ساخته شد.
انتهای پیام