به گزارش ایسنا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به عربستان رفت بدون اینکه دولت در غیاب او جانشینی را تعیین کند. نتانیاهو حتی ارتش را از سفرش به عربستان که هنوز آن را به عنوان کشور دشمن میشناسد، آگاه نکرد.
این شبکه گزارش داد: دیدارهایی مثل دیدار نتانیاهو در عربستان با محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور در شهر نیوم در گذشته هم اتفاق افتاده اما اسرائیل برای اولین بار این دیدار را اعلام میکند چراکه این نشست خود یک "دستاورد" مهم است.
نتانیاهو و مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا انتظار داشتند بعد از این نشست عربستانیها گام دیگری را به سمت عادیسازی روابط بردارند اما یک دیپلمات برجسته تاکید کرد که اکنون نمیتوان انتظار چیزی بیشتر از این را داشت. نتانیاهو و یوسی کوهن، رئیس موساد در روابط با عربستانیها سرمایهگذاری میکنند و دیدار میان دو طرف اشارهای به جو بایدن، رئیسجمهور منتخب آمریکا و ایرانیها است.
آوی بلوت، مشاور نظامی ارتش اسرائیل در این سفر نتانیاهو را همراهی کرد بدون اینکه آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش را که در قرنطینه است، باخبر کند.
به گفته رسانههای رژیم صهیونیستی در این سفر مئیر بن شبات، رئیس شورای امنیت داخلی بدون اطلاع بنی گانتس، وزیر جنگ و نخستوزیر جایگزین نتانیاهو را همراهی میکرد.
این شبکه اعلام کرد: اینکه نتانیاهو جانشینی را در نبودش تعیین نکرد مسئله خطرناکی بود چراکه اگر حادثهای رخ میداد ارتش نمیتوانست در زمان مناسب پاسخ دهد. سفر نتانیاهو بدون اطلاع شرکایش در دولت صورت گرفت. اعلام دفتر نخستوزیر درباره به تأخیر افتادن نشست دولت درباره کرونا که قرار بود یکشنبه آغاز و تا دوشنبه ادامه یابد، صرفا یک داستان بود.
بعد از اعلام تصمیم گانتس برای تشکیل کمیته حقیقتیاب درباره پرونده زیردریاییها، اعضای کنست و وزرای لیکود تلاش کردند با نتانیاهو تماس بگیرند اما دفترش به آنها خبر داد که او در دفترش نیست. موافقت دفتر نظارت نظامی اسرائیل با انتشار خبر سفر نتانیاهو به عربستان بی سابقه بود و امکان نداشت بدون موافقت اسرائیل و عربستان این اتفاق بیفتد.
این شبکه گزارش داد: سه مسئله برای عربستانیها به محک گذاشته شده است. یکی فلسطینیها، دوم کمک بایدن و سوم تفاهمات درباره مسئله ایران. تغییر دولت در آمریکا تا حدودی تهدید برای عربستان است و آنها به دنبال تضمینی در تلآویو و هماهنگی با اسرائیل درباره این موضوع هستند.
در این راستا، یک خاورشناس اسرائیلی گفت: محمد بن سلمان معتقد است که برای توجیه عادیسازی روابط با اسرائیل باید دستاوردهایی درباره مسئله فلسطین کسب کند چراکه او نگران ورود بایدن به کاخ سفید است و میداند که رفتنش به سمت اسرائیل روابط را با دولت جدید آمریکا تقویت میکند.
ایهود یعاری در مقالهای برای شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نوشت: فلسطینیها به محمد بن سلمان توجهی ندارند اما به افکار عمومی عربستان توجه میکنند و به رغم دشمنی که محمد بن سلمان با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین دارد اما خواهان دستاورد چشمگیری در مسئله فلسطین برای توجیه عادیسازی با اسرائیل است.
وی گفت: سفر نتانیاهو به عربستان درحالی صورت میگیرد که عربستان معتقد است روابطش با بایدن مثل دونالد ترامپ گرم نخواهد بود. درست است که واشنگتن به عربستان پشت نخواهد کرد اما آنها نگرانند که روابطشان با دولت جدید سست باشد این مسئله آنها را تشویق میکند تا به سمت تلآویو گام بردارند.
همچنین یک منبع سیاسی اسرائیلی اعلام کرد، به رغم تلاشهای عربستان برای پیوستن به دایره صلح با رژیم صهیونیستی طرف سعودی اعلام کرده که شرایط در این مرحله برای امضای توافق در آینده نزدیک فراهم نیست.
منابع عالیرتبه عربی اعلام کردند، عربستان موضوع عادیسازی روابط را به دلیل جایگاه حساس ریاض در کشورهای عربی و جهان اسلام با احتیاط بررسی میکند.
انتهای پیام