به گزارش ایسنا مرتضی رضایی در پاسخ به این سوال که چرا قیمت شیر خام افزایش یافته است؟ گفت:برای تعیین قیمت یک کالا سازمان حمایت بررسی های کارشناسانه انجام می دهد و سپس قیمت مشخص شده در ستاد تنظیم بازار مطرح شده ومصوب می شود. برای شیر خام نیز در گذشته قیمت ۳۳۰۰تومان کارشناسی شده بود ولی در تنظیم بازار به ۲۹۰۰تومان کاهش پیدا کرد.
وی با اشاره به افزایش قیمت نهاده های دامی گفت:برخی از خوراک های رایجی که وارداتی نبودندبه تبع از همه محصولات کشاورزی با افزایش قیمت مواجه شدند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد:در آنالیز سازمان حمایت قیمت هرکیلوگرم شیر خام بالاتر از ۴۵۰۰تومان تمام شد ولی خوشبختانه دامداران همراهی کردند و قیمت ۴۵۰۰تومان را پذیرفتند.زیرا جامعه دیگر تحمل تنش های قیمتی سنگین را به خصوص در مورد مواد غذایی ندارد.
وی که در برنامه گفت وگوی ویژه خبری صحبت می کرد در پاسخ به این سوال که چرا در ابتدا قیمت شیرخام ۴۱۵۰تومان تعیین و قیمت گذاری لبنیات هم برهمان پایه انجام شد ولی روزهای بعد قیمت شیرخام به ۴۵۰۰تومان افزایش یافت؟ گفت:تعیین قیمت ۴۱۵۰تومان برای شیرخام براساس تامین ۱۰۰درصدی نهاده های وارداتی به قیمت مصوب برای دامداری ها بود.زمانی که قیمت شیرخام درجلسه تعیین می شد اطلاعات ریز استخراج نشده بود اما با محاسباتی که در روزهای بعد انجام دادیم متوجه شدیم که قیمت بایستی بیشتر باشد.
به گفته وی چون تامین نهاده ها ماه به ماه متفاوت است از مهرماه به سازمان حمایت برای تغییر قیمت شیرخام نامه زدیم.
رضایی با بیان اینکه اگر صنایع لبنی در این بین دیده نشوند قیمت شیرخام معنایی ندارد زیرا این صنایع جذب کننده شیرخام دامداران هستند،گفت: قرار بود قیمت نهایی تا روز بعد از جلسه مشخص شود و به همین دلیل پس از محاسبات و اعمال تغییرات قیمت را به سازمان حمایت فرستادیم ولی مشکلی که پیش آمده این بود که مصاحبه هایی زودهنگام برای اعلام قیمت شیرخام انجام شد.
وی همچنین در مورد قیمت گذاری لبنیات نیز گفت:وزارت جهادکشاورزی مسوول قیمت گذاری بر روی محصولات لبنی نیست و اگر مساله ای است سازمان حمایت و تنظیم بازار باید به آن رسیدگی کنند.
رضایی در بخش دیگری از صحبت هایش در خصوص افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر تا ۳۵ هزارتومان گفت:به هیج عنوان با این قیمت ها موافق نیستیم و این اتفاق مورد تایید نیست و به همین دلیل ستادی در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شده است تا به سرعت این افزایش قیمت را حل کند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه از مرداد ماه هشدار داده بودیم که تغییراتی رخ خواهد داد،تصریح کرد:قیمت مصوب جوجه یکروزه ۲۹۰۰ تومان است که این قیمت در اسفند سال گذشته ۱۴۹۰، فروردین امسال 540 تومان، اردیبهشت 899 تومان، خرداد ۱۴۰۰ تومان، تیر ۲۰۷۰ تومان، مرداد ۱۰۱۰ تومان، شهریور 795 تومان بود و این قیمت در حال حاضر ۲۱۰۰ تومان یعنی کمتر از قیمت مصوب است.چندین ماه است که اعلام کردیم مرغداران در ضرر هستند و اگر این قیمت ها اصلاح نشود و جلوی ضرر و زیانشان گرفته نشود مرغداران گله هایشان را حذف می کنند و باید صنعت مرغ مادر را نجات دهیم.
وی با اشاره به آمار گمرک در خصوص واردات ذرت و کنجاله وجو و همچین مصرف ماهیانه این اقلام گفت:در تامین نهاده های ذرت و کنجاله سویا نسبت به نیاز کشور عقب هستیم که دلیل آن هم کاهش تولید است.
رضایی تصریح کرد:درسطح شهر تهران روزانه 300 تن مرغ گرم با قیمت 18 هزار و 500 تومان توزیع می شود و از روزهای بعد در صورت موفقیت این طرح در سایر شهرها هم انجام خواهد شد .در کنار این طرح روزانه 200 تن مرغ منجمد با قیمت 15 هزار تومان در شهر تهران عرضه می شود.
وی در پایان گفت:پیش بینی می شود هفته آینده قیمت مرغ چند هزارتومان کاهش یابد و همچنین ۱۰۰درصد نهاده ها نیز برای صنعت مرغ تامین شده است و خیال این صنعت راحت باشد.
انتهای پیام