مدیرکل میراث فرهنگی استان:

ضوابط حفاظتی بافت تاریخی همدان به شهردار ابلاغ شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: نامه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یکم آذرماه سال جاری به شهردار همدان ارسال شده است.

علی مالمیر دوشنبه سوم آذرماه در جمع خبرنگاران، افزود: براساس این نامه مصوب ۲۸ آبان ‌ماه ۹۹ و طی نامه‌ ارسالی که به تاریخ ۲۹ آبان ماه به استاندار و دستگاه‌های مختلف از جمله اداره کل میراث فرهنگی استان ابلاغ شد، آمده است، ضوابط حفاظتی عمومی بافت فرهنگی، تاریخی شهر همدان به تصویب اعضا رسیده است. 

وی توضیح داد: بافت تاریخی شهر همدان در سال ۱۳۸۸ توسط رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی به وزارت کشور ابلاغ شد، در آن زمان بافت تاریخی ابلاغ شده شامل رینگ اول شهر می‌شد، در سال ۹۴ محدوده بافت ۱۶۸ شهر در کل کشور توسط شورای عالی معماری، شهرسازی تدقیق و ابلاغ شد که چهار شهر در استان همدان هستند.

مالمیر با اشاره به اینکه بافت شهرهای همدان، ملایر، نهاوند و تویسرکان جزء بافت‌های تاریخی اشاره شده است، مطرح کرد: در محدوده‌ای که توسط شورای عالی معماری، شهرسازی ابلاغ شد، عملا محدوده شهر همدان سال ۱۳۳۵ به عنوان مبنا قرار می‌گیرد و به عبارتی رینگ دوم هم به محدوده بافت اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: براساس قانون و ضوابط میراث فرهنگی مانند ماده ۳ آیین نامه اجرایی قانون اساسنامه اشاره می‌شود شهرداری برای انجام هر گونه ساخت و ساز یا صدور مجوز در حرائم محدوده‌ها، محوطه‌ها و آثار تاریخی باید نظر میراث فرهنگی را استعلام کند. 

مالمیر افزود: همچنین بند ۱۰، ۱۱ و ۱۲ قانون اساسنامه، ماده ۱۰۲ قانون شهرداری‌ها و... نیز تأکید بر این دارند که شهرداری قبل از صدور مجوز باید از اداره کل میراث فرهنگی استعلام کند.

وی بیان کرد: در سال ۸۹ ضوابط حفاظت عمومی از بافت‌ها توسط سازمان میراث فرهنگی کشور ابلاغ شد و ما نیز مانند همه شهرستان‌های دارای بافت ضروری دیدیم که ضوابط اختصاصی و ویژه را متناسب با شرایط آن تهیه کنیم و ماده ۳ قانونی که سال گذشته در مجلس مصوب شد هم بر این موضوع تأکید دارد.

مالمیر با اشاره به اینکه ضوابط حفاظتی بر حفاظت تأکید دارد و طرح تفصیلی بر احیای بافت، گفت: این قضیه نیازمند مشارکت دستگاه‌های دیگر است، ‌ماده ۳ قانون یاد شده تأکید می‌کند سازمان راه و شهرسازی، سازمان شهرداری‌ها، سازمان میراث فرهنگی و بنیاد مسکن با همکاری هم پیشنهاد و طرحی برای احیاء و حفاطت آماده کنند.

وی با بیان اینکه احیای بافت نیازمند همکاری همه دستگاه‌های ذیربط است، مطرح کرد: در این راستا مکاتبه و پیگیری‌هایی با وزارتخانه ذیربط انجام شد، ضوابط اختصاصی بافت همدان از سال ۹۲ کلید خورد و تهیه شد و براساس مصوبات شورای فرهنگی مبنای عمل قرار گرفته بود. 

مالمیر ادامه داد: پیشنهاداتی را شهرداری و بعضی از دستگاه‌ها داشتند و میراث فرهنگی نیز پیشنهاد داد که ضوابط موجود اصلاحاتی را به ویژه در رینگ دوم داشته باشد که به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شد.

وی با اشاره به نامه ابلاغی دادستان به شهرداری و میراث فرهنگی در تاریخ ۲۷ مهرماه سال جاری گفت: در این نامه آمده بود که اداره‌کل میراث فرهنگی ظرف یک ماه ضوابط مربوط به بافت تاریخی، فرهنگی شهر همدان را به شهرداری ابلاغ کند.

مالمیر اضافه کرد: این موضوع به وزارت میراث فرهنگی منعکس و آخرین ویرایش پیشنهاد اصلاحی در نامه یاد شده به استان ابلاغ شد همچنین روز گذشته نامه‌ای از شهردار همدان مبنی بر ابلاغ نشدن ضوابط به این دستگاه داشتیم که در پاسخ ابلاغیه ضوابط مصوب ابلاغی و تصویر ابلاغیه وزارتخانه به شهردار ارسال شد. 

به گزارش ایسنا، امیر فتحیان نصب، معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان دوم آذرماه سال جاری در نامه‌ای به شهرداران مناطق دستور داده است صدور مجوز ساخت و ساز در بافت تاریخی براساس طرح تفصیلی ادامه پیدا کند.

همچنین سیدمسعود عسگریان، رئیس شورای اسلامی شهر همدان در همین تاریخ در صحن شورا اعلام کرد: تاکنون از طرف اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ضوابطی برای ساخت و ساز در بافت‌های تاریخی تعریف نشده است و طبق مصوبه شورای شهر و تأییدیه این مصوبه توسط کمیته انطباق، شهرداری می‌تواند برای ساخت و ساز در بافت تاریخی طبق طرح تفصیلی موجود اقدام و مجوز صادر کند و شهروندان می‌توانند برای دریافت پروانه ساختمانی به شهرداری مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99090302509
  • خبرنگار :