علی‌اف: آماده بازسازی روابطی عادی با ایروان به شرط حضور "نیروهای سالم" در آنجا هستیم

رئیس جمهوری آذربایجان گفت، توافق سه جانبه روسیه-جمهوری آذربایجان-ارمنستان در خصوص آتش بس در قره باغ کاملا در راستای منافع کشورش بوده و باکو این جنگ را "پشت سر" گذاشته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان در سخنرانی امروز جمعه برای مردم کشورa گفت: بعد از (امضای توافق آتش بس) ما مسیر توسعه خود را تسریع خواهیم کرد. ما به اهدافمان در میدان جنگ دست پیدا کرده‌ایم. سربازان و افسران ما قدرتشان را نشان دادند. ما در عرصه سیاسی نیز قدرت خود را نشان داده‌ایم و بیانیه سه جانبه به طور کامل منافع ما را رعایت می‌کند.

علی‌اف خاطرنشان کرد: جنگ قره باغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان پشت سر ماست. این چیزی است که کارشناسان بین‌المللی هم آن را متذکر می‌شوند. جمهوری آذربایجان به یک پیروزی چشمگیر در میدان جنگ دست یافته و به اهدافش در عرصه سیاسی دست یافته است.

علی‌اف با تاکید بر اینکه "راه حل نظامی" برای جنگ قره باغ بر طبق قوانین بین‌المللی حق جمهوری آذربایجان بوده، گفت، باکو هم اکنون آماده بازسازی روابطی عادی با ایروان به شرط حضور "نیروهای سالم" در آنجا است.

او تاکید کرد: ما سالهای زیادی تلاش کردیم این مساله را با تدابیر سیاسی حل کنیم. اما همه دنیا دیدند که موضع ارمنستان سبب غیرممکن شدن حل این مساله شده و یک راه حل نظامی حق ما بود. هنجارها و اصول بین‌المللی این حق را به رسمیت شناخته‌اند. این حق از طریق قطعنامه‌های سازمان ملل به ما داده شده است. هر کشوری حق دفاع از خودش را دارد و ما هم از خودمان دفاع کردیم.

او بیان کرد: امروز ارمنستان با یک بحران داخلی مواجه است. این طبیعی است. زیرا یک شکست نظامی و آن هم چنین شکست شرم آوری نمی‌تواند به چیزی بجز ناآرامی در هر کشوری منجر شود. بنابراین مطمئنا اگر که بعد از پایان این بحران نیروهایی معقول به قدرت برسند، ما آماده برقراری روابط عادی با این نیروها خواهیم بود.

به گفته علی‌اف، باکو علاقمند به مشاهده پایان تمامی خصومتها در جنوب قفقاز و حامی ایجاد روابط عادی و عملی میان کشورهای منطقه است.

او بیان کرد: در طول جنگ من گفتم و باز هم می‌گویم که ما هیچ مشکلی با مردم ارمنستان نداریم. ما دست به پاکسازی قومی علیه مردم ارمنی آنطور که آنها علیه ما انجام دادند، نزدیم. ما بناهای تاریخی آنها را از بین نبردیم، ما از آنها محافظت می‌کنیم و همانطور که می‌دانید گامهای مهمی در ارتباط با این مساله اتخاذ کردیم.

علی‌اف ادعای طرف ارمنستانی درخصوص اینکه حدود ۹۰۰۰۰ آواره ارمنی از قره باغ وارد این کشور شده‌اند را رد کرده و گفت که این تعداد حداکثر ۶۵۰۰۰ نفر است.

علی‌اف واگذار کردن منطقه آغدام به جمهوری آذربایجان را به ساکنان این منطقه تبریک گفته و عنوان کرد، که آنها دیگر آواره نخواهند بود.

وی افزود: اکنون یک دوره جدید برای آغدام شروع می‌شود. ما برنامه‌های بزرگی داریم.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۶:۴۳
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99083020877
  • خبرنگار : 71415