به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در گزارشی جزئیات جدیدی را از اتفاقات هتل ریتز کارلتون ریاض در نوامبر ۲۰۱۷ فاش کرد و این اقدام را بزرگترین و جنجالیترین عملیات علیه مخالفان در تاریخ معاصر عربستان نامید.
گاردین به نقل از یک منبع آگاه از اتفاقات این هتل نوشت: چشم تمامی بازداشت شدگان در شب اول بسته بود. برخی از آنها به سختی مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و برخی دیگر نیز برای چند ساعت به دیوار بسته شده بودند.
این منبع گفت که شکنجه کنندگان دارای ملیت سعودی بودند. پس از مدتی بازداشت شدگان از یکدیگر جدا شده و به اتاقهای این هتل انتقال داده شدند؛ هتلی که حدود یک سال پیش محل آغاز چشمانداز ۲۰۳۰ محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان بود. این اتفاقات تحت نظارت دو وزیر نزدیک به بن سلمان رخ داد.
بازداشت شدگان میگویند که مشاوران دربار پادشاهی عربستان تلاشهایی را برای اطلاع از سرمایهگذاریهای خانوادههای صاحب نفوذ در عربستان هدایت میکردند و سپس هر آنچه مییافتند را مصادره میکردند.
منبع مذکور در ادامه گفت: بازجویان اغلب نمیدانستند که دنبال چه چیزی هستند و در بسیاری از موارد سیاه نمایی میشد؛ چراکه برخی از افراد بازداشت شده حاضر به امضای چیزی نبودند.
وی افزود: بازجویان دارایی خالص افراد مذکور را تخمین میزدند و از آنها میخواستند که با مدیران روابط بانکی در ژنو تماس بگیرند و مبالغ قابل توجهی را درخواست کنند و ژنو نیز به بازداشت شدگان اعلام میکرد که حسابهایشان موجودی ندارد. بازجویان گمان میکردند که همه داراییهای آنها پول نقد است.
گاردین به نقل از یک منبع بانکی بلند پایه که نخواست نامش فاش شود، نوشت: مدیران بخش بانکی سوئیس تحقیقاتی را در پی این گردش حسابهای نامنظم آغاز کردند.
وی افزود: به نظر میرسد بسیاری از این نقل و انتقالها به اجبار صورت گرفته است و جلوی برخی از این انتقالها به دلیل عادی نبودن گرفته شد.
این رسانه انگلیسی زبان در ادامه گزارش خود آورده است: این بازداشتها اغلب از یک تماس تلفنی برای احضار افراد مذکور و در خواست از آنها برای ملاقات با ولیعهد یا شخص ملک سلمان، پادشاه عربستان آغاز میشد.
در همین حال، دو تاجر برجسته گفتند که از آنها خواسته شد در خانهای حاضر شوند و منتظر بمانند تا مشاوری از دربار پادشاهی عربستان به آنها ملحق شود اما به جای این مشاور؛ مقامات امنیتی به آنجا رفته و این دو تاجر را به هتل ریتز کارلتون بردند.
یک منبع آگاه در این باره گزارش داد که در پی این بازداشتها حدود ۲۸ میلیارد دلار جمعآوری شد.
مقامات عربستان سعودی اوایل نوامبر ۲۰۱۷، حدود ۴۰۰ شخصیت قدرتمند این کشور از جمله شاهزادگان، تاجران بزرگ و وزرا را دستگیر و در چارچوب "کمپین مبارزه با فساد" در ریتز کارلتون بازداشت کردند.
انتهای پیام