قربانیان کرونا در استان سمنان به۶۷۲نفر رسیدند

جدال رو در رو با مرگ/ احتمال سیر صعودی مرگ های کرونایی تا ۳هفته دیگر

شیوع ویروس عالمگیر کرونا تاکنون جان ۶۷۲ نفر را در جمعیت تحت پوشش دو دانشگاه علوم پزشکی سمنان و شاهرود گرفته است که ۴۹۵ نفر در بیمارستان های تحت پوشش علوم پزشکی سمنان و ۱۷۷ نفر از آنان در بیمارستان امام حسین شاهرود جان باخته اند.

‍ ‍ ‍همین چند روز پیش، کرونا یک ساله شد. اینک کمی بیش از یک سال است که جهان رودروی این بیماری ناشناخته و نوپدید ایستاده اگرچه این ویروس نوظهور با کمی تاخیر به ایران و دیگر کشورها رسید اما از آن روز که اولین مبتلایان در قم و گیلان شناسایی شدند تا به امروز که سرتاسر این آب و خاک را در برگرفته، کم نیستند مردمانی از شهرها و روستاهای مختلف که در چنگ این بلای ناشناخته گرفتار آمدند. 
کووید۱۹ در این یک سال کم، داغ بر دل های مردمان جهان و ایران نگذاشته، حالا دیگر تقریبا همه ما لااقل یکی از بستگان و آشنایان را می شناسیم که در جدال با این بیماری از پای درآمده است. این روزها کرونا، هر روز چه در شمار مبتلایان و چه در تعداد قربانیان روزانه، یک رکورد جدید از خود به جا می گذارد و در این بحبوحه جدال با مرگ؛ هنوز هم یگانه راه شناخته شده برای در امان ماندن از مرگ و بیماری، رعایت پروتکل های بهداستی،حفظ فاصله گذاری اجتماعی و اجتناب جدی از اجتماع و دورهمی های خانوادگی است.
در استان پهناور اما کم جمعیت سمنان نیز، کروناویروس کم داغ بر دل مردمان کویر نگذاشته است. بیش از ۶۷۰ نفر از جمعیت ۷۰۰هزار نفری سمنان در این مدت در اثر کروناویروس جان به جان آفرین تسلیم کردند و هر روز بر شمار این قربانیان نیز افزوده می شود.
دولت و مسوولان حوزه سلامت در آخرین راهکار پیشگیرانه خود، با اجرای طرح مدیریت هوشمند و اعمال محدودیت های کرونایی در پی کاستن از مرگ آفرینی کووید ۱۹ و کنترل و مهار این بیماری عالمگیر هستند. 
بی تردید موفقیت مسوولان در این طرح، مستلزم همراهی بی کم و کاست همه شهروندان است، همکاری و همدلی ما با مسوولان، می تواند زمینه زمینگیر شدن این بلای نوظهور و کنترل نسبی آن را بیش از پیش فراهم کند، از این رو همه ما موظفیم برای حراست بیشتر از جان خود و هم وطنان و هم تباران مان با عمل به مفاد این طرح و رعایت حداکثری توصیه ها و پروتکل های بهداشتی، در کنار مدافعان سلامت بایستیم؛ مدافعان خستگی ناپذیری که قریب یک سال است بی وقفه و بی امان در جنگی تن به تن در سنگر سلامت، رودرروی این بلای ناشناخته ایستادند.

شرایط در استان سمنان فوق بحرانی است

دکتر نوید دانایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان از بحرانی بودن وضعیت شیوع کروناویروس در مناطق تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: متاسفانه تمامی شهرستان های استان سمنان در شرایط فوق بحرانی قرار دارند.

وی با بیان اینکه ۶ شهرستان از شهرستان های هشتگانه استان تحت پوشش علوم پزشکی سمنان هستند به آخرین آمار بستری ها در بیمارستان های تحت پوشش این دانشگاه پرداخت و افزود: در حال حاضر کل بستری ها در بیمارستان های مجموعه دانشگاه علوم پزشکی سمنان و بیمارستان شفا ۲۹۹ نفر است.

وی با اشاره به تلفات کرونا در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه تصریح کرد: از ابتدای همه گیری کرونا تاکنون در شهرستانهای تحت پوشش این دانشگاه در مجموع ۴۹۵ نفر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ فوت کردند.

 این پزشک فوق تخصص گفت: میانگین سن مرگ و میر امروز ۷۲ سال است که حفظ و صیانت از این گروه و افراد پر خطر، می تواند در کاهش مرگ و میر موثر باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به مجموع مبتلایان به کووید۱۹ در علوم پزشکی سمنان یادآوری کرد: از ابتدای شروع شیوع بیماری تا به امروز، ۳هزار و ۵۰۳ نفر نیز با ابتلای قطعی به کرونا در شهرستان های زیر مجموعه این دانشگاه شناسایی شدند.علاوه بر این ۸هزار و ۴۵۳ نفر نیز به صورت سرپایی با جواب تست مثبت در این مجموعه های تحت مدیریت این دانشگاه شناسایی شدند.

وی با اشاره به اینکه آمارها نشان از این دارند که در یک موج بلند قرار داریم و وضعیت مطلوب نیست خاطرنشان کرد: با اجرای موفق و کامل محدودیت ها، امکان دارد بتوانیم طی یک هفته آینده به ثبات و سپس به سمت کاهش موارد ابتلا دست پیدا کنیم.

 افزایش احتمالی فوتی های کرونا تا ۳ هفته دیگر

دبیر ستاد استانی مقابله با کروناویروس سمنان اظهار کرد: از امروز تا ۳ هفته آتی احتمالا موارد مرگ و میر ناشی کروناویروس افزایش پیدا خواهد کرد.

وی از تلاش برای کنترل کروناویروس در استان خبرداد و افزود: طرح محله محور با عنوان مدیریت و کنترل کووید ۱۹ به صورت محله محور و خانه محور بر پایه هر خانه یک پایگاه سلامت اجرا می شود.

پیش بینی دانایی از میزان بستری ها و مرگ و میرها در زمستان

دانایی گفت: در بهترین شکل اجرای این طرح یک ماه آینده ۳۰ درصد بستری و ۱۰ درصد مرگ و میر کاهش و طی سه ماه آینده ۵۰ درصد بستری و ۴۰ درصد مرگ و میر کاهش خواهد یافت.

وی گفت: ارائه مراقبت ها و خدمات بهداشتی، شناسایی زودهنگام بیماری و توسعه درمان سرپایی و ارتقاء خدمات بیمارستانی از جمله اهداف این طرح است.

ظرفیت تست کرونا در سمنان ۴ برابر می شود

دانایی از افزایش ظرفیت های آزمایشگاهی در استان خبر داد و گفت: ظرفیت تست های کرونا را به دو برابر افزایش دادیم و در تلاشیم تا با راه اندازی آزمایشگاه دوم، این ظرفیت را به ۴ برابر افزایش دهیم.

رئیس علوم پزشکی سمنان از تلاش برای ارتقا شیوه های اطلاع رسانی خبر داد و گفت: در بحث اطلاع رسانی برای جلب مشارکت همگانی مردم، توسط کمیته اطلاع رسانی ستاد، وحدت رویه و فرهنگ سازی صورت گیرد.

وی از قرنطینه خانگی به عنوان بزرگترین معضل امروز مقابله با کووید۱۹ نام برد و اضافه کرد: برخی از افراد مثبت و ناقل در دوران بیماری خود تا ۲ هزار کیلومتر بر اساس ردیابی ها جابجا شدند.

دکتر دانایی با اشاره به لزوم همکاری و همراهی مردم با مدافعان سلامت افزود: باید دست به دست هم دهیم و با مشارکت همگانی، با تشریح و تبیین اهمیت این مباحث برای همه افراد زمینه را برای  تحقق اهداف تعیین شده ستاد مقابله با کرونا فراهم کنیم. البته برای موفقیت در اجرای این طرح و رسیدن به نقطه مطلوب، اقناع مردم امری ضروری است.

وی تصریح کرد: تا زمانی که واکسن مورد تایید و موثر وارد بازار نشود و واکسیناسیون عمومی صورت نگیرد، با این بیماری مواجه هستیم و باید در اجرای این طرح اهتمام ویژه تری داشته باشیم.

مرگ ۱۷۷ کرونایی در شاهرود و میامی

‍ دکتر رضا چمن، رئیس دانشگاه علوم ‌پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود شمار قربانیان کرونا در دو شهرستان تحت پوشش این دانشگاه را ۱۷۷نفر اعلام کرد و گفت: کل مراجعات مردمی به مراکز درمانی با تشخیص کرونا بالغ بر ۱۰ هزار و ۷۷۱ نفر بوده که ۳ هزار و ۱۷۹ نفر از آنها در بخش های اختصاصی بستری شدند.

این عضو ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار کرد: ۴ هزار و ۲۵۸ نفر کل موارد مثبت قطعی کرونا در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است که ۲ هزار و ۴۳۰ نفر سرپایی و یک هزار و ۸۲۸ نفر بستری شدند.

وجود ۲۴۸ بستری در بخش کرونایی بیمارستان شاهرود

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در مراکز درمانی زیرمجموعه این دانشگاه، ۲۴۸ نفر به دلیل ابتلا به کرونا بستری هستند که از این تعداد ۳۳ نفر در بخش های ویژه و آی سی یو قرار دارند.

دکتر چمن گفت: از ابتدای شیوع همه گیری کرونا تاکنون، ۱۷۷ نفر در شهرستان های زیرمجموعه تحت مدیریت این دانشگاه به دلیل ابتلا به کرونا، فوت کردند.

۹۰درصد شاهرودی ها ماسک می زنند

وی با بیان اینکه با ورود مردم و مشارکت همگانی به همراه تدابیر ویژه مسئولین، می توان شاهد بهبود اوضاع بود پیش بینی کرد: با اجرای صحیح تدابیر و محدودیت های هوشمند، شاهد تسهیل و تسریع در تثبیت و کاهش شیوع و مهار نسبی این بیماری در جمعیت تحت پوشش باشیم.

رئیس علوم پزشکی شاهرود از افزایش استفاده از ماسک در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اضافه کرد: پس از اجرای محدودیت های اخیر، رعایت پروتکل ها به ۸۰ درصد و استفاده از ماسک به ۹۰ درصد رسیده و این مهم نشان از این دارد که مردم مشارکت بهتری در اجرای پروتکل ها دارند.

اصناف و چالش های پیش رو

تعطیلی دو هفته ای و محدودیت های کرونایی در دو هفته پیش رو، نگرانی هایی برای بخش هایی از جامعه و از جمله اصناف به همراه داشته است.

علی تشنه دل، رئیس سازمان صمت استان سمنان معتقد است: استمرار این طرح در حوزه اصناف به دلیل مسائل اقتصادی و مالی، چالش هایی را به وجود می آورد که نیاز به تدابیر ویژه دارد.

 وی افزود: دستگاه های اجرایی نیاز است تا در بحث صنوف، همکاری های لازم را برای اجرای محدودیت ها و موفقیت در اجرای  طرح به کار گیرند.

تشنه دل با بیان اینکه جلساتی به صورت مجزا به منظور اقناع کسبه و بازاریان با اتحادیه ها و اصناف برگزار شده خاطرنشان کرد: در بحث صنعت ساختمان تدبیر خوبی صورت گرفته تا مشکلی بوجود نیاید و توسعه و اشتغال مرتبط با این صنعت تعطیل نشوند.ضمن اینکه نیاز است تا تدابیر مشابهی نیز برای فعالان صنعت کشاورزی نیز اندیشیده شود.

وی افزود: اگر همه یکسان، مصمم و همدل باشیم و اجرای این طرح و محدودیت ها به صورت جامع انجام و فرماندهی واحدی وجود داشته باشد، می توانیم به موفقیت مطلوب دست یابیم.

به هر حال، این روزها مدافعان سلامت، در ایران و جهان، سلحشورانه و از خودگذشته، به شوق حفاظت از جان هم وطنان و هم نوعان خود، رو در روی مرگ ایستادند تا تنفس در هوای آزاد را برای هم نوعان خود به ارمغان بیاورند و از این منظر کوچکترین وظیفه هر کدام از ما همراهی بی کم و کاست با آنها و تلاش برای به حداقل رساندن ضریب ابتلای خود و دیگران به این ویروس منحوس است.
این روزها هر چند دقیقه یک هم وطن ایرانی در جدال با کووید۱۹، با وجود اتصال به دستگاه اکسیژن ساز، نفس کم آورده و تسلیم مرگ می شود. بی شک در چنین شرایطی، رعایت جدی تر پروتکل های بهداشتی، استفاده از ماسک و پرهیز از دورهمی و هر فعل دیگری که عرصه را بر کروناویروس تنگ تر کند نه یک گزینه و راهکار پیشگیرانه بلکه یک وظیفه و رسالت انسانی است.

گزارشگر: هوشنگ حبیبی بسطامی
انتهای پیام

  • جمعه/ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ / ۰۱:۳۹
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 99083020635
  • خبرنگار :