مسعود الماسی در جلسه شورای کشاورزی شهرستان بندرانزلی که در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با اشاره به اینکه یکی از بخشهای عمدهای که در حوزه کشاورزی وظیفه داریم پیگیر باشیم توجه به امور زیربنایی است، اظهار کرد: زهکشی مناسب که آب را از عرصه زمین های کشاورزی تخلیه کند در ضرورت برنامه است.
وی با اشاره به اینکه مطالعات زهکشی در کل استان پیشبینی شده است، تصریح کرد: توجه به این مسئله بسیار مهم است، زیرا غیر از برنج محصول دیگری در سطح استان به صورت جدی نداریم و کشاورزان کمتر به سمت کشت ثانویه میروند که در شهرستان انزلی شرایط تالاب این مسئله را دامن زده است.
الماسی تاکید کرد: هم اکنون در سطح استان ۱۱۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ثانویه داریم که ۷۰ هزار هکتار راتون و ۴۰ هزار هکتار انواع سبزیجات برگی، علوفهای و دانههای روغنی هستند.
سرپرست جهادکشاورزی گیلان با تاکید بر اینکه حرکت هایی که در حوزه کشاورزی انزلی اتفاق افتاده ارزشمند هستند، افزود: از پنج مجتمع گلخانهای استان یکی در انزلی است و به عنوان مرکز و قطب تولید محصول گلخانه ای می توان روی آن حساب کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه نزدیک مرزهای کشورهای همسایه هستیم، اگر این استمرار رخ دهد می توان گفت یکی از محصولاتی که به سبد صادراتی استان اضافه خواهد شد، محصولات گلخانه ای باشد.
الماسی گفت: در حوزه شالیزاری امسال شاهد رویدادهای ناخوشایند و بارش در فصل برداشت بودیم که اثرات سنگین در حوزه برنجکاری استان و نگرانی کشاورزان را به دنبال داشت که از طریق ستاد حوادث غیرمترقبه اعتباری در نظر گرفتیم تا بخشی از خسارت کشاورزان را جبران کنیم و باید پروژههایی را دنبال کنیم که اتفاقات ناگوار پیشگیری کند.
سرپرست جهادکشاورزی گیلان با تاکید بر اینکه در برنامه خود استفاده از ظرفیت تولیدکنندگان بخش خصوصی در تولید بذر را مدنظر داریم، تصریح کرد: امسال علیرغم خسارتهایی که به محصول برنج استان وارد شد، ۲۰۰۰ تن بذر گواهی شده توانستیم تولید کنیم و باید بتوانیم دانشی که در خدمت کشاورزی قرار بگیرد باعث بهبود در ساختار کشاورزی منطقه شهرستان شود.
عوامل بروز تعارضات اجتماعی در آب بندان ها
وحید خرمی، مدیرعامل آب منطقه ای گیلان نیز، با اشاره به محدودیت های اعتباری، گفت: از نظر اعتباری، محدودیت بیشتر در زمینه تخصیص است، ولی با همه مشکلات، هر سال با کشاورزان دست در دست هم داده و سعی میکنیم فعالیت این حوزه را به سرانجام برسانیم.
وی درخصوص اجاره آب بندان ها، با بیان اینکه حق انتفاع را کانون کارشناسان تعیین میکند، تصریح کرد: هدف از این کار تعیین یک مسئول برای آب بندان و تلاش در زمینه جلوگیری از تصرف و خشک شدن است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان تاکید کرد: هرچند با حضور کارشناسان و برآورد محصول آب بندان در صورت کمتر بودن از آنچه پیش بینی می شد، قطعا اجاره بهای کمتری در نظر میگیرند.
خرمی، درخصوص تعارضات اجتماعی که گاها در آب بندان ها شاهد هستیم، گفت: این مشکلات از اجاره پنج ساله آب بندان هاست؛ این در حالی است که وقتی شورا عوض شد همه برنامهها عوض شده و دچار مشکل می شویم.
وی تصریح کرد: آب بندان هایی که قابل واگذاری هستند به گونه ای اطلاع رسانی شود که در شهرستان مورد تصمیمگیری برای واگذاری و اجاره قرار بگیرد و اگر متقاضی بیشتر از یک نفر باشد وظیفه ماست به مزایده بگذاریم. هر چند توصیه میکنیم که در اجاره آب بندان به فرد انتخابی از محل باشد تا در دور بعدی شورا به مشکل برنخوریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به بدهی یک و نیم میلیاردی در انزلی به شرکت توزیع برق که در قالب برقرسانی اضطراری به چاه های کشاورزی انجام گرفته، تاکید کرد: در تلاشیم تا این بدهی را هر چه زودتر بپردازیم.
مجتبی شاه نظری، مدیر امور آب و خاک جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این جلسه، با اشاره به اینکه هفت میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی و استانی برای آب بندان ها تامین شده است، گفت: دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از این اعتبار برای اجرای پروژه های شهرستان انزلی هستند که امسال هم در همین راستا برنامه داریم.
وی با اشاره به اینکه تامین آب در حوزه فعالیت آب منطقهای است، عنوان کرد: در بحث انتقال آب با لوله تا سر مزارع کشاورزی مشکلی نداریم و از لحاظ حفر چاه و ایستگاه پمپاژ، جهاد کشاورزی انتقال آب را در دستور کار قرار داده است و این آمادگی را داریم که در خدمت کشاورزان باشیم.
انتهای پیام