به گزارش ایسنا، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن نوشت، در حالی که دولت بغداد امنیت مرزهای مشترک با سوریه را به دلیل ممانعت از گسترش قاچاق و نفوذ تروریستها میان دو کشور تقویت کرده است، اعلام احتمال خروج تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی از عراق ممکن است امیدهای گروه تروریستی داعش را برای پر کردن خلأ ناشی از خروج نیروهای آمریکایی زنده کند. به خصوص که میچ مککانل، رهبر اکثریت سنای آمریکا به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا نسبت به شتاب در خروج از افغانستان یا عراق هشدار داده و گفته: "این اقدام به جنبشهای افراطی یک پیروزی تبلیغاتی بزرگ هدیه میکند" چرا که ائتلاف بینالمللی ضد داعش حدود ۳۰۰۰ نظامی دارد که اکثر آنها آمریکایی هستند و کمکهای فنی و لجستیک به نیروهای عراقی در جنگ با داعش ارائه میکنند.
همچنین جنگندههای اف- ۱۶ عراق کاروانسراهای داعش در استان دیالی را هدف گرفت. مرکز اطلاع رسانی جنگی عراق با صدور بیانیهای در این خصوص اعلام کرد، "جنگندههای نیروی هوایی مقرهای داعش را در چارچوب عملیات دیالی در این استان مورد هدف قرار دادند". هدف از این عملیات پایان دادن به تلاشهای داعش برای احیای خود و انجام حملات در مناطق مختلف عراق است.
در همین راستا، سازمان اطلاعات نظامی وابسته به وزارت دفاع عراق از خنثی سازی طرحی خونین خبر داد که گروهکهای تروریستی قصد داشتند این طرح را با انفجار دو دوچرخه بمب گذاری شده و تعدادی بمب که در یکی از پایگاههای مخفی خود پنهان کرده بودند، علیه نیروهای عراقی مستقر در شهرستان مخمور مابین اربیل و نینوا و نیز مردم عادی اجرایی کنند. اما نیروهای تیپ ۱۴ وابسته به سازمان اطلاعات نظامی وارد عمل شده و با حمله به این پایگاه بمبها را خنثی کردند.
از سوی دیگر، نیروهای ارتش عراق با گروهی از قاچاقچیها در نزدیکی مرزها با سوریه درگیر شدند. یک منبع امنیتی گفت، ارتش پس از رصد این گروه در منطقه "قراج کولک" به سمت غرب شهرستان سنجار در مسیر مرزهای مشترک سوریه و عراق، با آنها درگیر شد و قاچاقچیها در پی مقابله ارتش عراق به داخل خاک سوریه عقب نشینی کردند.
همچنین دو تیپ از پلیس فدرال عراق از استان کرکوک به سمت استان نینوا در مسیر مرزهای مشترک با سوریه حرکت کردند تا امنیت نوار مرزی مشترک میان دو کشور را تقویت کنند. براساس اطلاعات به دست آمده، ماموریت این دو تیپ این است که نوار مرزی را در سراسر مرز نینوا امن نگهدارند. با اعزام این دو تیپ دومین خط مقابله ارتش عراق و تشکیلات تحت کنترل فرماندهی عملیات غرب نینوا شکل خواهد گرفت.
حسین علاوی، استاد امنیت ملی دانشگاه النهرین و رئیس مرکز مطالعات استراتژیک "آکاد" پیرامون درخواستها برای خروج نیروهای آمریکایی از خاک عراق در زمانی که داعش همچنان یک خطر محسوب میشود، گفت، داعش از نظر نظامی فروپاشیده اما بازماندگانی دارد که در روستاها و حومههای مناطق باز فعالیت میکنند و نیروهای مسلح عراق آنها را تعقیب و بیشتر آنها را نابود کردهاند.
وی درباره تقویت مرزها با سوریه هم گفت، با اینکه مرزها تا حد زیادی امن هستند اما درگیریها در داخل سوریه نگرانیهای زیادی درباره مرزها به وجود آورده است، بنابراین به کمک ائتلاف بینالمللی ضد داعش و آمریکا در آموزش نیروهای عراقی برای مقابله با خطرات مناطق بیابانی و مرزهای باز با سوریه نیاز است.
انتهای پیام