امین شاهرخی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به نحوه جبران مشکلات مالی و نیروی انسانی مراکز نگهداری شبانهروزی معلولان و سالمندان با شیوع کرونا بیان کرد: در این مراکز ظرفیت پذیرش استانداردی در نظر گرفته شده است و بر اساس دستورالعمل به تعدادی از معلولین تحت پوشش و مجهول الهویه یارانهای پرداخت میشود.
وی با اشاره به اقدامات بهزیستی در دوران کرونا گفت: در مقطع بحرانی کرونا، کمکهایی جهت حمایت از افراد معلول و تامین بخشی از نیازمندیهای بهداشتی از قبیل ماسک، مواد ضدعفونی کننده و... به سرانه اعتباری تخصیص یافت و پرداخت شد. همچنین برخی از پرسنل این مراکز در این دوران به کرونا مبتلا میشدند که با همکاری مدیران مراکز و تمهیدات اندیشیده شده، برنامه کاری پرسنل مراکز نگهداری طبق نظر کمیته پیشگیری از بیماریهای واگیر بهزیستی تغییر یافت.
مدیرکل بهزیستی استان تهران درباره کمکهای بهزیستی به مراکز نگهداری برای تهیه اقلام بهداشتی در دوران کرونا اظهار کرد: به ازای افرادی که در مراکز نگهداری میشوند، کمکهای موردی تحت عنوان کمک هزینه آسیب ناشی از کرونا (کمک هزینه وسایل بهداشتی و پیشگیری از آسیب ناشی از کرونا) پرداخت شد. به طور مثال در اوایل شیوع ویروس کرونا به مراکز پیشگیری حدود ۵ میلیون تومان کمک شد تا در زمینه تامین و خرید لوازم بهداشتی در مضیقه نباشند و در مقاطع بعدی میزان این کمکهای موردی افزایش یافت به طور مثال مبلغ ۵۰۰ هزار تومان سرانه هر نفر به حساب مراکز پرداخت شد.
شاهرخی در پاسخ به این سوال که آیا یارانهای که به مراکز پرداخت میشود کفاف هزینههای معلولان را میدهد؟ گفت: بخشی از هزینههای مراکز نگهداری را بهزیستی تقبل میکند و بخشی نیز توسط مشارکتهای مردمی تامین میشود، خوشبختانه تاکنون موردی در این زمینه وجود نداشته است، البته مراکز درخواستهایی داشتهاند که اگر این مراکز با بحران یا کمبود مالی مواجه شوند کمکهای موردی خواهیم داشت.
انتهای پیام