این روزها کمبود سیمان، ساخت و سازها و عملیاتهای عمرانی را در مناطق مختلف کشور با چالش مواجه کرده، به طوریکه تداوم تکمیل ساخت ۱۲۰۰ واحد مسکونی در مناطق زلزلهزدهی آذربایجان شرقی هم از این امر متاثر شده است.
سیمان، این روزها به قیمت ۲۲۲۰۰ تومان تا ۲۸۰۰۰ تومان به فروش میرسد، اما نه به اندازهی نیاز؛ هر جا هم که آمار سیمان دریافتی از عمده فروشها با آمار فروش خرده فروشها همخوانی ندارد، رد پای دلالان به چشم میخورد.
به گفتهی پیمانکاران ساختمان، افزایش قیمت سیمان بر روی دیگر مصالح ساختمانی مانند تیرچه و بلوک هم تاثیر گذاشته است و این افزایش قیمت را به ضرر پیمانکاران میدانند.
کارشناسان امر معتقد هستند، رونق ساخت و ساز در فصل پاییز به دلیل کم آب بر بودن بتن، افزایش کرایهی حمل سیمان از دیگر استانها و سرعت بخشی به پروژههای عمرانی ملی از عمده دلایل کمبود سیمان به شمار میآیند.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان شرقی در این رابطه در گفتوگو با ایسنا با اشاره به افزایش چهار برابری قیمت مصالح ساختمانی به عنوان یکی از علل تاخیر در بازسازی برخی از خانههای مناطق زلزله زده استان، گفت: علاوه بر این، با مشکل کمبود شن و ماسه و سیمان در استانی مواجه هستیم که خود یکی از تولید کنندههای سیمان در کشور است؛ صنعت سیمان، صنعتی ۱۰۰ درصد داخلی و بومی است و ربطی به خارج از مرزهای ایران ندارد.
حافظ باباپور ابراز امیدواری کرد: دستگاههای نظارتی هرچه سریعتر ورود کرده و این مشکل را حل کنند تا باقیماندهی زلزله زدگان نیز قبل از رسیدن فصل زمستان در خانههای خودشان ساکن شوند.
بنابر اعلام اتحادیهی مصالح فروشان آذربایجان شرقی، ۴۰۰ عامل و ۹ عمده فروش در این استان فعالیت دارند که سیمان را از سیمان صوفیان خریداری و بین اعضا پخش میکنند.
به گزارش ایسنا، کمبود سیمان در آذربایجان شرقی به تبع کمبود سراسری آن در کشور، در حالی اتفاق افتاده است که بزرگترین تولیدکنندهی سیمان شمالغرب کشور در این استان قرار دارد و مدیران این کارخانه مدعی افزایش ۳۴ درصدی تولید در طول سال جاری هستند.
کارخانجات سیمان صوفیان که در سال 1345 تاسیس شده است، با قدمتی بالغ بر 50 سال دارای دو خط تولید با ظرفیت 7000 تن کلینکر در روز است، این شرکت به عنوان یکی از پشتوانههای مهم توسعه و آبادانی در شمالغرب کشور، تولید و عرضه انواع سیمان را در راستای خدمت به مشتریان، رسالت اصلی خود میداند.
شرکت سهامی عام کارخانجات سیمان صوفیان، توان فنی و تخصص لازم را جهت تولید انواع سیمان پرتلند خاکستری دارا بوده و با توجه به شرایط بازار اقدام به تولید و عرضه انواع مختلف سیمان میکند.
به گفتهی عادل اعترافی، مدیر سیمان صوفیان، ظرفیت این کارخانه، ۷۰۰۰ تن در روز بوده و روزانه ۶۵۰۰ تن سیمان در این کارخانه تولید میشود و میزان تولید و تحویل طی سال گذشته یک میلیون تن بوده که امسال یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن تولید و در سطح استان آذربایجان شرقی، عرضه شده است.
ولی الله اخلاقیفر، مدیر عامل سیمان صوفیان هم در این رابطه گفت: آمار روزانهی تولید در کارخانهی سیمان صوفیان به ادارهی صمت ارسال میشود؛ مراجعان به کارخانه که شرکتهای عمرانی و دولتی هستند باید دارای جواز ساخت باشند و بر اساس زیر بنا به این افراد، سیمان تحویل داده میشود.
یوسف پایدار، معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی نیز در این رابطه با بیان اینکه کارخانه سیمان صوفیان مکلف شد تا برای تامین سیمان مورد نیاز از کارخانههای سیمان مجاور استان مساعدت بخواهد، از متوقف شدن صادرات سیمان کارخانه صوفیان خبر داد و افزود: با افزایش اکیپهای نظارتی، روند خروج سیمان از کارخانه تا رسیدن به مقصد نهایی در سامانه رصد میشود.
وی در بخش پایانی سخنانش، خاطرنشان کرد: واحدی در خیابان جلالیهی تبریز برای توزیع انبوه سیمان پاکتی به قیمت دولتی، تعیین شده است.
وی گفت: در خصوص افزایش قیمت حمل بار سیمان هم در صورتیکه مبلغی بیشتر اساس نامهی صادره از انحمن حمل و نقل اخذ شود، به عنوان عرضهی خارج از شبکه تلقی شده و برخورد میشود.
انتهای پیام