به گزارش ایسنا، مهدی صادقی نیارکی امروز در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: برآوردها نشان میدهد که در هفت ماهه ابتدایی سال جاری میزان واردات از نظر وزنی کاهش حدودا سه درصدی و از نظر ارزشی کاهش ۲۱ درصدی داشته است که نشاندهنده کاهش واردات کالا با ارزش افزوده بیشتر به ایران است.
به گفته او در هفت ماهه ابتدایی امسال میزان صادرات ایران نیز ۶۹ میلیون تن به ارزش بیش از ۱۸ میلیارد دلار بوده که از نظر وزنی کاهش ۱۷ درصدی را نشان میدهد. البته بخش مهمی از این کاهش به دلیل شیوع ویروس کرونا بوده و با برنامهریزی جدید در شهریورماه و مهرماه میزان صادرات ایران افزایش یافته است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت ثبت سفارشها نیز اظهار کرد: در هفت ماهه ابتدایی امسال مجموع ثبت سفارش با رشد دو درصدی مواجه بود، اما ارز تخصیص یافته کاهش حدودا ۱۳ درصدی را نشان میدهد که حاکی از کاهش تامین ارز واردات در ماههای گذشته بوده است.
صادقی نیارکی ادامه داد: در دو ماه گذشته به منظور مدیریت این شرایط وضعیت ۲۶۰ تعرفه وارداتی زیر نظر گرفته شد که نشاندهنده آن است که ثبت سفارش آنها رشد ۱۰ درصدی داشته و بخش مهمی از آن به مواد اولیه، مواد واسطهای و قطعات بخش تولید مربوط میشود. کاهش واردات در این مدت نیز دقیقا به همین کالاها مربوط میشد که تلاش شده با پیگیری جزئی و برنامهریزی برای آنها مشکلاتشان برطرف شود.
به گفته وی آمارها نشان میدهد که تامین ارز در برخی صنایع غیرفلزی ۵۴ درصد و در صنایع فلزی و لوازم خانگی حدودا ۲۹ درصد کاهش یافته است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت دربارهی آخرین وضعیت ترخیص کالاها از گمرک نیز بیان کرد: حدود هفت میلیون تن کالای اساسی، واسطهای و سایر کالاها در گمرک رسوب کرده بودند که با تصمیم تیم اقتصادی دولت بنا شد با ترخیص فوری کالاهای اساسی و ضروری رسوب این کالاها در گمرک سریعا کاهش پیدا کند. با هماهنگی انجام شده از زمان اجرای این مصوبه تاکنون بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن کالا از گمرکات کشور ترخیص شده است و امیدواریم همین روند ادامه پیدا کند.
انتهای پیام