به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی درباره سیاست دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران با توجه به شکست او در انتخابات آمریکا به جو بایدن رقیب دموکراتش، ادعاهایی را درباره نقش ایران در منطقه مطرح کرده و نوشت: با وجود فقط دو ماهی که به پایان دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ باقی مانده است، او دیگر در مدت این چهار سال اتخاذ رویکرد تندروی ضدایرانی، چیز کمی برای رو کردن دارد. برخلاف اوج زمان روی کار بودن دولتش، اعمال دوباره تحریم ها موجب نشد که ایران به میز مذامره بازگردد تا درباره توافقی سختتر مذاکره کند. «فشار حداکثری» همچنین باعث متوقف شدن ایران نشد. حکومت ایران جایگاه مهمش در یمن، عراق، لبنان و سوریه توسط نیروهای نیابتی و متحدانش را حفظ کرده است که در برخی موارد موقعیت این متحدان و نیروهای نیابتی نسبت به چند سال یپش قوی تر شده است.
واشنگتن تایمز همچنین به اقدام دولت ترامپ در به شهادت رساندن سردار شهید قاسم سلیمانی طی یک حمله پهپادی در بغداد اشاره کرده و نوشت که با وجود این که دولت ترامپ پس از این اعلام کرد موجب «احیای بازدارندگی» در برابر ایران شده است، در واقع این اقدام موجب گسترش تنش میان آمریکا و ایران شد.
این روزنامه در ادامه با اشاره به خروج دولت ترامپ از توافق هستهای که موجب کاهش سطح فعالیتهای هستهای ایران شده بود و پس از آن اعمال تحریمهای آمریکا بر ایران نوشت: در حالی که تحریم های اقتصادی رنج زیادی بر اقتصاد ایران و مردم عادی این کشور تحمیل کرده است، این تحریم ها همچنین موجب شدند مقامات ایران میزان ذخایر اورانیوم غنی شدهشان را بالا ببرند که اکنون ممکن است از میزان ۱۲ برابر بیش از حد تعیین شده در توافق هسته ای فراتر رود. ایران نسبت به زمان روی کار آمدن ترامپ، به طور نظری به ساختن یک سلاح هسته ای نزدیک تر است.
واشنگتن پست در بخش دیگری از این تحلیل به نقل از رابرت لیتواک، کارشناس یک موسسه تحقیقاتی آمریکایی نوشت: رویکردهای سختگیرانه ترامپ برای مقابله با ایران از جمله طرح شکست خورده دولتش در سازمان ملل برای بازگردانی سریع تحریم ها علیه ایران تحت توافقی که آمریکا پیش تر آن را رد کرده بود، موجب انزوای دیپلماتیک آمریکا شد، نه ایران.
انتهای پیام
گزارش واشنگتن پست از شکست سیاستهای ترامپ در قبال ایران
روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی به «شکست» رویکردهای سختگیرانه دولت دونالد ترامپ نسبت به ایران پرداخت.