اثرات شگفت انگیز "اسفرزه "بر بیماری دیابت

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و محقق در زمینه دیابت، تاثیرات گیاه اسفرزه بر روی بیماری دیابت را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر حسن فلاح حسینی، با اشاره به اینکه دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمنی است که بشر را گرفتار کرده و با توجه به آنکه اکثر بیماران دیابتی مبتلا به یبوست هستند، گفت پسیلیوم دارای فیبرهای محلول در آب و 10 الی 30 درصد موسیلاژ با خواص ملینی است.

این محقق حوزه دیابت اظهار کرد: به نظر می رسد که اثر ضد دیابتی این گیاه ناشی از مهار جذب گلوکز در روده است و مطالعات بالینی انجام شده مصرف روزانه پوست دانه گیاه خشک شده اسفرزه به میزان 5 تا 8 گرم در روز همراه با دو لیوان آب تاثیر زیادی در کاهش سطح گلوکز و هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران مبتلا به دیابت را نشان داده است.

عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی افزود: یک متاآنالیز که پس از تصمیم FDA منتشر شد گزارش داد که پوسته اسفرزه قبل از وعده غذایی، بهبود قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1c) را بهبود می بخشد، اما اثر بیشتر آن در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دیده می شود.

وی گفت: همچنین محققان پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی در یک مطالعه به مدت دو ماه روی بیماران دیابتی، دریافتند که 5 گرم اسفرزه به صورت روزانه موجب بهبود بیماری دیابت شامل کاهش سطح لیپیدها، قند خون و هموگلوبین گلیکوزیله می شود.

دکتر فلاح حسینی مقدار مصرف این گیاه را در بیماران دیابتی 5 گرم پوسته اسفرزه در روز به صورت خوراکی قبل از غذا همراه با مقدار کافی آب یا مایعات توصیه و در خصوص تداخل با دارو و گیاه عنوان کرد: پوسته اسفرزه اگر با دارو همزمان مصرف شود میتواند مطلوب و یا نامطلوب باشد به همین دلیل به منظور کاهش خطر انسداد روده، اسفرزه باید همراه با مقدار کافی آب یا مایعات مصرف شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی، وی درخصوص مصرف اسفرزه در دوران حاملگی و شیردهی بیان کرد: بر اساس مطالعات، مصرف پودر پسیلیوم در طول سه ماهه سوم بارداری می تواند به طور قابل توجهی از یبوست، شقاق مقعد و هموروئید جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۷ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۱
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 99082718552
  • خبرنگار : 71452