اما غافل از اینکه این بیماری چه میتواند بر سر بدن انسان بیاورد و برای مدتها شاید سالها برای بدن انسان حتی بعد از خارج شدن عوارض بهجا بگذارد که این موضوع بعد از تحقیقات گسترده بر روی مبتلایان محقق خواهد شد.
بیماری کرونا در چند حالت خود را نشان میدهد که بدترین حالت آن اثر بر ریه است که در این حالت بهصورت نهفتگی، خفیف و شدید بروز میکند.
در دوران شدت بیماری اگر میتوانستیم از دهان تا نای و لولههای ریز درون ریهها سفری داشته باشیم، در نهایت به کیسههای هوایی کوچک میرسیم اینجاست که اکسیژن به خون منتقل و دی اکسید کربن از بدن خارج میشود اما در پنومونی این کیسههای کوچک از آب پر میشوند و مشکلات تنفسی و تنگی نفس را در پی دارد بعضی از افراد برای نفس کشیدن به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج پیدا میکنند و اینجاست که تشنه اکسیژن میشوند.
شهرستان بروجرد جزء شهرهای قرمز است که این روزها با بیماری کرونا دست و پنجه نرم میکند و مسئولین هر چه از دستشان بر میآید تا مردم را با خطرات این بیماری آشنا کنند و از آنها بخواهند که در خانه بمانند تا روز تشنه اکسیژن نباشند.
مردم نباید به دور هم جمع شوند
سید موسی خادمی استاندار لرستان در اینباره، اظهار کرد: طرح جامعی برای کنترل اجتماعی کرونا مطرح که قرار شد تا هفته آینده طراحی و اجرایی شود.
وی ادامه داد: بر اساس این طرح مناطق کشور به سه بخش زرد و نارنجی و قرمز تقسیم میشود و محدودیتهای خاصی برای هر منطقه اعمال خواهد شد.
استاندار لرستان با بیان اینکه محدودیتها نسبت به قبلاً بیشتر و شدیدتر است، تصریح کرد: امیدواریم با نهایی شدن این طرح در هفته آینده بتوانیم به روش کنترلی بیشتری در سطح اجتماعی برسیم و تجمعات را کاهش دهیم.
نماینده عالی دولت در لرستان اضافه کرد: اینها طرح هستند و باید به دنبال اجرایی کردن آنها باشیم اما عامل اصلی و اجراکننده این طرحها مردم هستند.
خادمی خاطرنشان کرد: مردم باید بدانند همه این طرحها، جلسات و سختگیریها یک پیام دارد و آن این است که آنها نباید دور هم جمع شوند.
وی تأکید کرد: مردم نباید تجمع کرده و باید فاصله اجتماعی را حفظ کنند، عدم رعایت فاصله اجتماعی و نزدن ماسک منجر به انتقال کرونا میشود.
استاندار لرستان بیان کرد: استان وضعیت مناسبی ندارد و آمار تلفات لرستان در روز بیش از ۱۲ تا ۱۳ نفر گزارش شده و در برخی روزها به ۱۵ نفر رسیده است.
خادمی عنوان کرد: امکانات و تجهیزات پزشکی محدود است و امیدواریم با مشارکت مردم بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم.
شهرستان بروجرد نسبت به شهرهای دیگر لرستان قرمزتر است
احمد گودرزیان سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد در اینباره، اظهار کرد: وضعیت شهرستان نسبت به کل استان قرمزتر است و محدودیتها در شهرستان تمدید شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا در شهرستان همه مشاغل گروه شغلی ۲، ۳، ۴ تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت دارند.
سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد خاطرنشان کرد: فقط مشاغل ضروری شامل؛ فروشگاههای مواد غذایی، نانواییها و صنوفی که ارزاق و عمومی مردم را تأمین میکنند اجازه فعالیت بدون محدودیت را دارند.
گودرزیان اضافه کرد: با توجه لزوم تشدید نظارتهای بهداشتی بر اماکن و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، فروشگاههای زنجیرهای، نانواییها، بانکها و مراکز پر رفتوآمد سطح شهر و به جهت کنترل و پیشگیری از ابتلای مردم به ویروس کرونا گشت و بازرسی از صنوف با مشارکت اداره تعزیرات حکومتی شبکه بهداشت و درمان اداره صمت و اتاق اصناف شهرستان انجام میگیرد.
وی بیان کرد: با مسائل و مشکلات آشنا هستیم باید برای پایین آوردن مبتلایان و فوتیها راهکارهای لازم و بهتری اندیشیده شود و برای کنترل بازار، باشگاهها، تالارها و ... از نیروهای مقاومت بسیج استفاده شود.
سرپرست فرمانداری ویژه بروجرد ادامه داد: هر مدیری که شرح وظایفی که به او محول شود به خوبی انجام ندهد به استانداری معرفی خواهد شد.
بازاریان برای بستن مغازهها مقاومت میکنند
مسعود فلاح معاون عمرانی فرمانداری بروجرد نیز در اینباره، اظهار کرد: مردم پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند و با توجه به اینکه بعد از ساعت ۱۸ باید کسبه و بازاریان تعطیل باشند اما برای بستن مغازهها مقاومت میکنند.
وی تصریح کرد: چند روز گذشته برای اینکه آنها مجبور به تعطیل کردن بشوند برق پاساژها را قطع کردیم اینگونه راهکارها لازم بوده اما کافی نیست.
معاون فرماندار بروجرد خاطرنشان کرد: مردم خیلی عادی در هسته مرکزی شهر تردد میکنند و باید به این سمت رفت که از تردد مردم در خیابانها جلوگیری شود.
فلاح اضافه کرد: ناوگان اتوبوسرانی و ونها تعطیل شدهاند و تاکسیها باید بهجای چهار مسافر دو الی سه نفر مسافر داشته باشند و کلیه پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
با کمبود کپسول اکسیژن در بروجرد روبرو هستیم
احمد شجاعی سرپرست شبکه بهداشت و درمان بروجرد در اینباره، اظهار کرد: با توجه به حجم گسترده مردم در مراکز ۱۶ ساعته ساعت کاری این مراکز در شهرستان افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: روزانه بیش از ۲۰۰ نمونه تست در شهرستان گرفته میشود و با توجه به راهاندازی چند آزمایشگاه دیگر در خرمآباد جواب تستها کمتر از ۴۸ داده میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان بروجرد خاطرنشان کرد: برخورد جدی با افرادی که محدودیتها را جدی نمیگیرند نتایج خوبی را داشته است اما پلمب کردن به تنهایی باعث تغییر رفتار نمیشود و باید جرائم سنگین برای آنها در نظر گرفته شود.
شجاعی اضافه کرد: با توجه به تلاشهای صورت گرفته چندین کپسول اکسیژن برای بیمارستان تهیه شده است اما در حال حاضر با کمبود ۵۰ کپسول اکسیژن روبرو هستیم.
وی بیان کرد: تعداد مثبتها در شهرستان نسبت به گذشته بیشتر شده است بهطوریکه در گذشته از تعداد نمونههای گرفته شده یکسوم یا یکچهارم جواب آنها مثبت بود اما در حال حاضر جواب تستهای مثبت به دو سوم و نصف افزایش یافته است.
این بیماری فعلاً مهمان مردم دنیا است
کلثوم دلیران یک فعال رسانهای در اینباره، اظهار کرد: با افزایش روزافزون شمار جان باختگان و مبتلایان به ویروس کرونا در ماههای اخیر از یک طرف و سردرگمی مسئولان برای مقابله قطعی با این ویروس منحوس از طرفی دیگر زنگ هشداری است برای مردم که فرهنگ لازم در دوران زیست کرونایی را یاد بگیرند تا در مقابل خطرات احتمالی ابتلا و مرگ و میر در امان بمانند.
وی تصریح کرد: با اعلام جان باختن بیش از ۴۰۰ نفر بر اثر بیماری کرونا در کشور از سوی سخنگوی وزارت بهداشت و درمان تلنگری بر پیکره سلامت جامعه و به خطرافتادن جان هزاران هموطن با شروع فصل سرما است که مردم بیش از گذشته میبایست خود را برای دوران زیست کرونایی آماده کنند و آموزشهای لازم در این حیطه را فرا گیرند.
این فعال رسانهای خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است، نا مشخص بودن وجود این ویروس و مدت زمان آن در سطح جهان است که به تبع آن مدیران ارشد نظام و مسئولان متولی امر نیز راهکارهای قطعی برای ریشهکن کردن و یا مقابله با ویروس کرونا را نمیدانند و در خانه ماندن، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، زدن ماسک و رعایت بهداشت فردی و عمومی تنها راهکارهایی است که در چنته داشته و ارائه دادهاند.
دلیران اضافه کرد: اما این کافی نیست، به نظر میآید کارشناسان، نخبگان و روانشناسان میبایست بیش از گذشته وارد عرصه شده و از طریق فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و صداوسیما با ارائه برنامههای مدون و مستمر، آموزشهای لازم در دوران زیست کرونا را به عموم مردم عرضه کنند.
وی بیان کرد: اینکه مدت زمانی که یک خانواده در منزل بسر میبرند چه اقداماتی را برای اوقات فراغت انجام دهند که هم از روال عادی زندگی عقب نمانند هم سالم بمانند و هم از اینکه در منزل میمانند دچار افسردگی و بیحوصلگی نشوند.
این فعال رسانهای ادامه داد: شناسایی رنج سنی افراد و خانوارهای ایرانی و ارائه سبدهای فرهنگی و آموزشی متناسب با نیاز و ذائقه آنها، کاهش استرس و اضطراب موجود در بین خانوادهها از ترس ابتلا به ویروس کرونا، ایجاد برنامههای شاد و متنوع از طرق مختلف بهویژه صداوسیما، بهکارگیری ظرفیت و پتانسیل وجودی خانوادهها در دورانی که فراغ بال بیشتری دارند و میتوانند بهتر در کنار فرزندانشان وقت بگذرانند، ازجمله اقدامات و راهکارهایی است که میتوان برای بالا بردن سطح فرهنگ عموم و کاهش اثرات روحی و روانی با پذیرفتن این واقعیت که این بیماری فعلاً مهمان مردم دنیا است، در دوران زیست کرونا انجام داد.
به هرحال در حال حاضر همه مردم در یک کشتی قرار گرفتهاند و با یک حرکت و عکسالعملی نامناسب از هرکدام از سرنشینان منجر به درگیری دیگر سرنشینان خواهد شد که در این شرایط باید همگی برای سلامتی خود و دیگران بکوشیم.
انتهای پیام