سلمان اسحاقی در گفتوگو با ایسنا، گفت: تمامی سعی ستاد ملی مبارزه با کرونا غلبه بر جهش بیماری است که این موضوع بر کسی پوشیده نیست اما ما کشور بزرگی با ۳۱ استان داریم که برای کنترل کرونا باید آن را به ۳۱ منطقه تقسیم کرد.
وی اضافه کرد: بر این اساس لازم است ستاد مبارزه با کرونا مدیریت هر استان را به عالیترین مقام دولت در آن استان یعنی استاندار بسپارند نه اینکه تصمیمات کلی گرفته شده و آن را به کل کشور تعمیم دهیم. نمیتوان بر مبنای آمار در پایتخت تصمیمگیری کنیم، مثلا قرار باشد مشاغل ردههای یک، دو و سه نیمه تعطیل و تعطیل اعلام شده و محدودیتهای ترددی اعلام شود. این شیوه برای تمامی استانها پاسخگو نیست چون اعضای ستاد کرونا به صورت میدانی در تمامی استانها حضور نداشته و از شرایط استانها اطلاعی ندارند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی توضیح داد: اگر میخواهیم در مبارزه با جهش بیماری کرونا پیروز شویم، باید مدیریت هر استان به استاندار داده شود و آنگاه او را مواخذه کرده که چرا در استانش میزان شیوع زیاد شده و وضعیت را کنترل نکرده است. در حال حاضر وزرای بهداشت و کشور تنها در مقام پاسخگویی قرار گرفتهاند که این را باید از استاندار بخواهیم.
اسحاقی ادامه داد: اگر مدیریت به استانداران داده شود آنگاه آنها با شناخت شرایط محدودیتهایی در ورودی و خروجی استان قرار میدهند و یا دربارهی محدودیت حضور کارکنان در ادارات تصمیمگیری درستی انجام میدهند مثلا در یک استان در یک اتاق ادارهای چهار نفر مشغول به کار هستند اگر قرار باشد ۳۰ درصد نیایند یعنی سه نفر در محل حضور پیدا میکنند یعنی تغییری در وضعیت حاصل نخواهد کرد، اینها همه نشان از نبود شناخت وضعیت استانها دارد و باید تصمیمات کلان در استانها خرد شده و مبنای اجرا قرار گیرد.
وی اضافه کرد: ما در کشور براساس قوانین بالادستی قانون تدوین کرده و سپس برای اجرای آن دستورالعمل و آییننامه نوشته میشود این باید دربارهی قوانین ستاد ملی کرونا هم تسری پیدا کند یعنی وقتی این ستاد تصمیمی میگیرد باید استاندار آن را براساس شرایط استان اجرایی کرده و محدودیتهایی را تبیین کنند در این وضعیت استاندار هم پاسخگو میشود. برای مبارزه با کرونا باید کشور را به ۳۱ منطقه تقسیم کرد و فرمانده هم منطقه هم استاندار باشد آن زمان است که میتوان به بهترین شکل با کرونا مقابله کرد.
نماینده قائنات در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم استفاده از توان نیروی انتظامی، بسیج و ارتش اظهار کرد: اگر اختیار تصمیمگیری و اعمال محدودیتها به استانداران داده شود آنها میتوانند براساس شرایط استان از نیروهای نظامی و انتظامی هم کمک گرفته و مدیریت بهتری برای مقابله با کرونا داشته باشند. با اعمال تمام این شرایط میتوان انتظار قطع کرونا و کاهش آمار فوتیها و مبتلایان را داشت.
انتهای پیام