شمسالدین آلمعصوم در گفتوگو با ایسنا در خصوص تولید پژوهش «تاریخ شفاهی مساجد شهرکرد؛ پایگاههای انقلاب اسلامی»، اظهار کرد: این پژوهش به بررسی نقش مساجد جامع، ابوالفضل(ع) و صاحبالزمان(عج) شهرکرد به عنوان پایگاههای مهم سیاسی و فرهنگی در دوران پهلوی و نقش این مساجد در روشن کردن اذهان عمومی و بسیج مردمی در جریان انقلاب اسلامی میپردازد.
وی افزود: اگر چه مساجد در طول تاریخ ایران اسلامی در همه شهرهای ایران کارکردهای مذهبی، سیاسی و فرهنگی داشتند ولی در جریان شکلگیری مبارزات انقلابی با حکومت پهلوی دوم مساجد و حسینیهها، مهمترین کانونهای تجمع و اعتراض مردم و نیز شکلگیری تظاهرات و اعتراضات علیه رژیم شاه نقش بسیار مهم و محوری داشتهاند.
آلمعصوم با ذکر اینکه در جریان انقلاب اسلامی از مساجد برای گسترش اندیشه و ایدئولوژی انقلاب و پیام رهبر انقلاب استفاده میشد، ادامه داد: مسجد مرکز تشکل و سازماندهی نیروهای انقلابی بهویژه افراد مذهبی و متدین و یکی از اصلیترین پایگاههای انقلاب ایران محسوب میشود، به همین دلیل در این پژوهش سعی خواهد شد خدمات فعالان این دوره در مساجد و نقش اصلی مساجد در شکلگیری انقلاب اسلامی بررسی شود.
مسئول واحد آموزش و پژوهش حوزه هنری استان ادامه داد: بررسی اسناد و گزارشات ساواک، ژاندارمری و شهربانی استانهای اصفهان و چهارمحال و بختیاری، مطالب و محتوای نشریات و روزنامهها در ارتباط با موضوع طرح، بررسی محتوای کتابها برای یافتن اطلاعات مرتبط با موضوع مورد پژوهش، انجام مصاحبه با افراد مطلع و مرتبط با وقایع و حوادث و فعالیتهای مساجد مورد مطالعه و بهرهگیری از تاریخ شفاهی و اسناد موجود در مرکز اسناد انقلاب اسلامی و سازمان اسناد ملی ایران، روشهای گردآوری دادههای این پژوهش هستند.
آلمعصوم خاطرنشان کرد: مجری این پژوهش که به سفارش کارگروه فرهنگ و مطالعات پایداری معاونت راهبردی استانهای حوزه هنری کشور انجام میشود، قاسم فتاحی نافچی از پژوهشگران و تاریخدانان استان است که به همراه یک تیم کارشناسی در حال انجام این پژوهش هستند. پیشبینی میشود پژوهش تاریخ شفاهی مساجد شهرکرد؛ پایگاههای انقلاب اسلامی یکسال به طول انجامد و حاصل آن نیز کتابی با همین عنوان خواهد بود.
انتهای پیام