فتحالله حقیقی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به تکمیل زنجیره تولید برخی صنایع در استان، اظهار کرد: در حال حاضر صنعت فولاد جزو صنایعی است که در استان زنجیره تولید آن تکمیل شده است و تکمیل این زنجیره تولید سبب شده که میانگین ارزش ریالی کالاهای صادراتی استان، بسیار بیشتر از چرخه کشور باشد که نشان از نبود خامفروشی در صادرات استان است.
وی با بیان اینکه اخذ بارنامه فروش برای مواد معدنی یکی از شاخصهای مهم حوزه معدن است، افزود: در سال ۹۷، ۱۲۰ معدن فعال وجود داشت که در حال حاضر تعداد معادن فعال استان به ۲۵۰ معدن رسیده است. همچنین تعداد بالایی از دستورالعملهایی که مانع فعالیت واحدهای تولیدی بود مورد رسیدگی قرار گرفت که صدور مجوز ورود موقت برای مواد اولیه یکی از آن بود که پس از پیگیری با دستور رئیسجمهور در حال طی مسیر مشکل است.
این مسئول با اشاره به برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در واحدهای تولیدی مشکلدار، ادامه داد: در دو سال گذشته ۲۵۶ ملاقات مقامات عالیرتبه در راستای مصوبات ستاد تسهیل استان و حل مشکلات واحدهای تولیدی انجام شده است و در نیمه اول امسال، استان زنجان رتبه سوم را در برگزاری و اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کسب کرده است.
استاندار زنجان تصریح کرد: این استان با ۱۵۶ میلیون دلار جذب سرمایهگذاری خارجی توانسته ۱۸ درصد سرمایهگذاری خارجی کشور را از آن خود کند که در این زمینه استان برتر است. در حال حاضر ۱۱۶ هزار نفر تحت پوشش بیمه اجباری هستند که در سالهای گذشته حداکثر رقم ثبتشده ۱۰۹ هزار نفر بوده است. همچنین سال گذشته ۵۰۰۰ نفر بازنشسته شدند که میتوان گفت قریب به ۱۳ هزار نفر اشتغال با بیمه اجباری در استان ثبت شده است.
حقیقی، بیمه بیکاری را شاخص برای محک ایجاد اشتغال و اشتغال پایدار دانست و یادآور شد: در تیر ماه سال گذشته ۳۳۵۱ نفر مشمول بیمه بیکاری بودند که این رقم در تیر ماه امسال با کاهش به میزان ۲۳۵۱ نفر رسیده است که نشان از ایجاد اشتغال برای ۱۰۰۰ نفر است.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اعطای تسهیلات به اصنافی که به واسطه شیوع بیماری کرونا با مشکل مواجه شده بودند، عنوان کرد: ۷۶۰۰ نفر برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کرده بودند که نشان از آسیب کرونا به بخش خدمات استان است ولی بر اساس آمارهای ثبت شده اشتغال بخش صنعت زیان کمتری نسبت به بخش خدمات متوجه شده است.
حقیقی نسبت مصارف به منابع را شاخصی برای ارزیابی عملکرد شبکه بانکی اعلام کرد و گفت: در سال ۹۷ در استان، ۸۰ درصد منابع بانکی به صورت تسهیلات ارائه شد و سال گذشته به ۹۰ درصد رسیده است. رشد منابع در سال گذشته نسبت به سال ۹۷، ۳۰ درصد افزایش و تسهیلات ۴۷.۷ درصد افزایش داشته است.
در حوزه مسکن نیز، بیش از ۱۸ هزار واجدالشرایط مسکن اقدام ملی در استان وجود دارد که زمین ۱۱ هزار واحد آن تامین شده است و برای تامین زمین برای ۷۰۰۰ واحد در حال انجام است و عملیات اجرایی بخشی از واحدها آغاز شده است.
انتهای پیام