جعفر مروارید در گفتوگو با ایسنا، امروز 24 آبان ماه در حاشیه بازدید از انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد اظهار کرد: طرح پاییزه کتاب امسال به طور ویژه به دلیل شیوع کرونا و تاکیدی که بر سلامت مردم وجود دارد از امروز آغاز و امسال هم سعی شده حمایت بیشتری از کتابفروشیها و ناشران صورت بگیرد و در بازه زمانی یک هفتهای افراد به صورت مجازی از طریق سایتهای خرید کتاب و یا به صورت حضوری با رعایت پروتکلها کتابها را خریداری کنند.
وی خاطر نشان کرد: 83 کتابفروشی در سطح استان در این طرح مشارکت دارند و هر نفر ( هر کد ملی) میتواند با دویست هزارتومان خرید، تخفیف 20 درصدی دریافت کند.
مروارید ادامه داد: اعتبار خوبی برای طرح پاییزه کتاب امسال پیشبینی شده و افزایش در مجموع چهار برابری را نسبت به فصل قبل داریم؛ یک میلیارد و دویست میلیون تومان مجموع اعتبار برای مشهد و شهرستانها پیشبینی شده که چهار برابر نسبت به طرح قبل افزایش پیدا کرده است. امسال نیز شهرداری با اداره کل فرهنگ و ارشاد در این طرح مشارکت داشته است. در واقع در فضای کرونایی کشور که نیازمند همبستگی بیشتر و فرصتی برای اندیشیدن هستیم جامعه فرهنگی مشهد میتواند از این فرصت استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: کتاب در کنار ارتباط میان فرهنگیای که ایجاد میکند، ارتباطات میاننسلی را هم تقویت کرده و فرصتی را فراهم میسازد. در زمانه کنونی که ما هر چه بیشتر نیازمند خودآگاهی هستیم، کتاب به جامعه فرهنگی و هنری ما کمک کرده و ما از جهت همکاریهایی که باید دستگاههای مختلف داشته باشند تا فرهنگ کتابخوانی ارتقا یابد استقبال میکنیم، چرا که تمدن اسلامی و جامعهسازی و خودسازی نیازمند چنین فرهنگی است.
مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در واقع دستگاههای فرهنگی باید همکاری وثیق داشته باشند و بتوانیم آنچه را که شایسته جوان ایرانی و فکر ایرانی است در گام دوم انقلاب با فرهنگسازی و مطالعه کتاب داشته باشیم.
وی در خصوص موارد حقوقی کپی رایت افزود: مجموعه قوانینی در وزارت ارشاد وجود دارد که اگر شکایتی صورت بگیرد این وزارتخانه موظف است انجام دهد. به لحاظ شرعی و حقوقی دستورالعملهای لازم را داریم و استفتائاتی نیز از مراجع عظام وجود دارد که آن را جز حقوق مولف میدانند و فقط نیازمند فرهنگسازی و بستر قانونی هستیم تا قوانین تثبیت و حقوق معنوی مولف نیز که نتایج اقتصادی و مالی دارد رعایت شود.
مروارید خاطرنشان کرد: در طرح پاییزه، سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری طی تفاهمی که با معاونت فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی داشته است یک اعتبار برابر ( وزارت ارشاد 600 میلیون تومان و شهرداری نیز 600 میلیون تومان) با مشخصاتی که وزارت ارشاد مشخص کرده تعریف شده است که امیدوارم این طرح به نفع مردم و فرهنگ مردم مشهد باشد و توسعه یابد.
وی اظهار کرد: شعار هفته کتاب امسال « دانایی؛ مانایی » است و بر همین اساس در این هفته جلسات مجازی نقد وبررسی کتب به شکل موثرتری انجام خواهد شد. باید گفت بر اساس آمارها سرانه مطالعه در کشور، 12 دقیقه و در خراسان رضوی 16 دقیقه مطرح شده است.
مروارید ادامه داد: ایده ای در اداره کل با نظرخواهی از نویسندگان، مولفان، ناشران و کتابفروشیها و طبقه نخبه که ذینفعان و مشارکتکنندگان هر ساله در نمایشگاه کتاب هستند مطرح و نظرخواهی شد در خصوص اینکه بهترین شیوه در دوران کرونا برای برگزاری نمایشگاه مجازی چیست و طی هماهنگیهایی که انجام شده بنا است نمایشگاه کتاب مجازی را تا پایان سال داشته باشیم و در کنار آن نیز فضاهای حضوری با رعایت پروتکلهای بهداشتی برای گفتوگو در باره کتاب و نقد و بررسی نسبت به کتاب پیشنهاد شده که در حال بررسی هستیم.
وی بیان کرد: ما نمایشگاه کتاب را جایی میبینیم که در واقع رویدادی است گفتوگویی میان جوانان و نسل گذشته، مسئولان و مردم و مخاطبان و مولفان تا اندیشهای رخ دهد و گفتوگویی صورت پذیرد و این هدف اصلی است و اگر بشود این هدف را در فضای مجازی سامان داد این ایده را تکمیل خواهیم کرد و اگر هم در آینده فضایی با شیوع کمتر کرونا داشته باشیم با رعایت پروتکلها در کنار نمایشگاه مجازی این بخش حضوری را هم ایجاد خواهیم کرد.
در ادامه نیز افشین تحفهگر، معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: علی رغم شیوع کرونا، خوشبختانه شرایط خوبی در چاپ کتاب داریم، اما ناشران ترجیح میدهند کتاب را در تیراژ کمتری به چاپ برسانند.
وی ادامه داد: در بخش حمایتی برای خرید کتاب نیز در فصول فروش کتاب با توجه به اینکه یارانه برای خرید در اختیار مردم قرار میگیرد فرصت مغتنمی است.
مشروح این گفت و گو را در ویدیوی زیر مشاهده میکنید:
انتهای پیام