در حالی که اداره فرهنگی اجتماعی شهرداری منطقه هفت اصفهان در تدارک نکوداشت استاد رضا جدیدی به پاس نیم قرن تلاش او در عرصه معلمی و آموزش بود، به ناگاه روز پنجشنبه ۱۵ آبان ماه خبر رسید این استاد گرانقدر دار فانی را وداع گفته است و این چنین شد که سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان یاد و خاطره این استاد گرانقدر را در برنامه تلویزیونی هشت بهشت شبکه استانی اصفهان نکوداشت؛ ویژهبرنامهای که با رونمایی از دو کتاب «واقف راز» و «از غدیر تا عاشورا» اثر مرحوم استاد جدیدی همراه شد.
به گزارش ایسنا، رضا جدیدی در سال ۱۳۱۷ در الیگودرز متولد شد. وی در سال ۱۳۳۶ دیپلم طبیعی و یک سال پس از آن دیپلم ادبی گرفت و در سال ۱۳۳۷ به عنوان آموزگار به استخدام آموزش و پرورش درآمد. او در سال ۱۳۴۰ ازدواج کرد که حاصل آن ۶ فرزند بود. رضا جدیدی در سال ۱۳۴۲ برای نخستین بار خدمت امام خمینی (ره) در قم رسید و در سال ۱۳۴۳ همزمان در دانش سرای عالی تهران در رشته مدیریت و در دانشگاه تهران در رشته ادبیات پذیرفته شد که در دانش سرای عالی تحت تعالیم درس نویسندگی مرحوم جلال آلاحمد افکار انقلابی پیدا کرد.
او در سال ۱۳۴۴ توسط ساواک دستگیر شد و پنج ماه در زندان خرمآباد زندانی بود. مرحوم جدیدی در بهمن ۱۳۴۴ و پس از آزادی از زندان به آموزش و پرورش اصفهان منتقل شد. او در سال ۱۳۴۹ از دانشگاه اصفهان لیسانس تاریخ گرفت و در سالهای دانشجویی، از آموزگاری دبستانها به دبیری بزرگترین دبیرستان اصفهان یعنی دبیرستان ادب رسید و جزء پنج نفر اول اجرای برنامههای انقلاب در جامعه معلمان اصفهان بود و در بهمن ۵۷ سرپرست گروه اعزامی به تهران در جریان استقبال از امام(ره) شد.
جدیدی در اسفند ۵۷ ریاست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اصفهان را بر عهده گرفت و در مهر ۶۳ به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی و در مهر ۶۴ به عنوان مدیرکل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری منصوب شد. او از سال ۱۳۸۲ به عنوان دبیر ستاد اقامه نماز استان اصفهان خدمت کرد و در تمام این سالها تدریس در دانشگاهها را رها نکرد. مرحوم جدیدی در آموزش و پرورش اصفهان به عنوان چهره ماندگار و در دانشگاه صنعتی نیز به عنوان استاد نمونه انتخاب شد و در این سالها توفیق نگارش کتاب و مقالات فراوانی را داشته است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در ویژهبرنامه نکوداشت مرحوم استاد رضا جدیدی، اظهار کرد: ایشان علاوه بر اینکه در زمان حیات خود در هر جایی که حضور داشت منشأ خیر بود و از حضور ایشان استقبال میشد، قطعاً در زمان فوت نیز مشمول آیه «ادْخُلُوهَا بِسَلَامٍ آمِنِینَ» شده است.
علیرضا نصر اصفهانی سالهای عمر مرحوم جدیدی را بسیار پر خیر و برکت دانست و افزود: ایشان خاطرات بسیار خوبی را در اذهان معلمان و دانشآموزان بر جای گذاشته است.
وی اخلاقمداری را مهمترین ویژگی مرحوم جدیدی دانست و ادامه داد: ایشان در هر جمع و کلاسی که حضور مییافت افراد حاضر را تحتتأثیر خود قرار میداد.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به جدیت و مسئولیتپذیری مرحوم جدیدی در کار خود گفت: در کنار این ویژگیها ایشان فردی بسیار شوخطبع هم بود و به همین دلیل در کوتاهترین زمان ممکن با دیگران ارتباط برقرار میکرد و همه مجذوب شخصیتشان میشدند.
نصر اصفهانی با اشاره به سخنوری مرحوم جدیدی، اظهار کرد: مجموعه این خصوصیات، از مرحوم جدیدی شخصیتی ساخته بود که باعث شد درگذشت ایشان واکنشهای فراوانی در گوشه و کنار شهر و استان اصفهان و حتی شبکههای اجتماعی به وجود آورد که نشان میدهد ایشان تا چه اندازه محبوب دلها بود.
وی با اشاره به مردمدوستی مرحوم جدیدی، تصریح کرد: تمام این ویژگیها باعث شده بود واژه معلمی واقعاً برازنده مرحوم جدیدی باشد. یک معلم به فرد مورد رجوع مردم تبدیل میشود و مردم از یک معلم انتظاراتی دارند. ایشان در کنار معلمی نسبت به مسائل جامعه بیتفاوت نبود و علاوه بر اینکه مباحث مربوط به انقلاب و مسائل سیاسی را دنبال میکرد، با درد مردم نیز همراه بود.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان سادهزیستی را از دیگر ویژگیهای بارز مرحوم رضا جدیدی دانست و گفت: ایشان اعتقاد داشت در جامعهای که مردم از نظر اقتصادی دغدغههایی دارند سطح زندگی ما باید به آنها نزدیک باشد.
دکتر ناصر جدیدی فرزند مرحوم استاد رضا جدیدی نیز در این ویژهبرنامه، گفت: شاخصترین ویژگی اخلاقی پدرم عشق به معلمی بود که سراسر وجود ایشان در تمام ایام را در بر گرفته بود.
وی با بیان اینکه مرحوم جدیدی هیچگاه از یادگیری و آموزش دادن غافل نبود، افزود: هیچ زمانی را به یاد نمیآورم که پدرم حتی در زمان بیماری مشغول مطالعه قرآن، کتاب و روزنامه نباشد و تأکید داشت که در مناسبتها کتاب هدیه بدهیم و در جمعهای خانوادگی شعر حافظ و شاهنامه خوانده شود.
ناصر جدیدی با اشاره به اشتغال چهار فرزند مرحوم جدیدی به شغل معلمی درباره رونمایی از دو کتاب «واقف راز» و «از غدیر تا عاشورا» از آن مرحوم، ادامه داد: کتاب واقف راز حاصل خاطرات و تجربیات مرحوم پدرم از ۲۴ بار تشرف ایشان به سفر حج بود که از سال ۱۳۵۶ آغاز شد و در بیشتر این سفرها به عنوان نیروی اداری و اجرایی از سوی سازمان حج مشرف شدند. کتاب از غدیر تا عاشورا نیز بخشهای مهمی از تحولات تاریخ اسلام از واقعه غدیر تا عاشورا را با استناد به منابع تاریخی مطرح کرده است.
مرحوم استاد رضا جدیدی دبیر سابق ستاد اقامه نماز استان اصفهان و از چهرههای بیبدیل آموزش هفته گذشته پس از یک دوره بیماری در ۸۲ سالگی درگذشت.
انتهای پیام