به گزارش ایسنا، شبکه الجزیره در گزارشی به مناسبت سالروز حمله نیروهای آمریکایی به فلوجه عراق نوشت که علیرغم گذشت ۱۶ سال از این حمله، اما آثار تخریب و ویرانی ناشی از این جنگ در برخی از محلههای فلوجه مشهود است و همچنان دهها خانواده ساکن این شهر در آوارگی به سر میبرند.
در همین راستا، أحمد مخلف حماد، مدیر رسانهای بیمارستان فلوجه درباره آثار استفاده متجاوزان آمریکایی از سلاحهای شیمیایی و دارای مواد پرتوزا در این شهر گفت: آثار استفاده از فسفر سفید و سایر سلاحهای کشنده تا به امروز باقی مانده است.
وی در گفتوگو با الجزیره افزود: پس از این جنگ ناهنجاریهای مادرزادی و ژنتیکی در سطح بالا در زاد و ولدها رخ داده است و میتوان گفت که فلوجه از این نظر نخستین شهر در جهان است.
احمد ادامه داد: اگر مقایسهای در بیماریهای سرطانی و ناهنجاریها قبل و بعد از ۲۰۰۴ انجام شود، تفاوت بسیار زیاد خواهد بود و تعداد آنها زیاد است و قابل مقایسه نیست و این یک شاخص بسیار خطرناک به شمار میرود.
در همین حال، "بلال حسین"، روزنامه نگار عراقی که در زمان حمله مذکور اتفاقات را پوشش می داده، اظهار کرد: می توان گفت که فلوجه تنها شهری بود که به طور کامل تحت اشغال درنیامد و به نمادی برای مقاومت تبدیل شد.
وی گفت: فلوجه به دلیل مقاومت دربرابر اشغالگری متحمل رنج شده و هنوز هم اثرات بمبهای اورانیوم در این شهر باقی مانده است و بر اساس آمار بیمارستان عمومی فلوجه، هر ساله حدود ۱۰۰۰ کودک معلول متولد میشوند.
انتهای پیام