قرار بود راه ارتباطی روستاهای قلعهجوق سیاهمنصور ــ ویزمک ــ گاوگل و چهارطاق از توابع شهرستان ماهنشان زیرسازی و آسفالت شود و اهالی مسرور از اینکه میتوانند کمی بیدردسرتر محصولات کشاورزی مثل زردآلوی باغهای خود را به مناطق دیگر برسانند و حتی پای گردشگران را به طبیعت بکر و فرهنگ بومی دعوت کنند اما غافل از اینکه در پشت پرده سئوال کلیشهای علم بهتر است یا ثروت، در پروژههای عمرانی پول حرف اول را میزند.
در آغاز کار همه چیز خوب پیش میرفت، خاکبرداری انجام و مسیر بازگشایی شد اما تا نوبت به آسفالت رسید چشمه اعتبارات که این روزها قطرهچکانی به پروژههای اولویتدار تعلق میگیرد، خشک شد و حالا با وجود ماهها توقف ساخت این راه، اهالی خاکهایی که هنگام رفت و آمدشان بلند میشود را به امید شرایط بهتر به جان میخرند اما نگران روزهایی هستند که باران مسیر را گلآلود کند و برف، راه را به رویشان ببندد.
رئیس اداره نظارت ساخت راههای فرعی و روستای ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان در مورد وضعیت راه ارتباطی روستاهای قلعهجوق سپاهمنصور ــ ویزمک ــ گاوگل ــ چهارطاق به خبرنگار ایسنا گفت: در سالهای گذشته برای ساخت راههای روستایی از اعتبارات ملی هم بهرهمند میشدیم اما امسال اعتبار ملی را به استانی واگذار کردند و این موضوع دست استان را برای تخصیص منابع ملی کوتاه کرده است.
رسول آدمی یادآور شد: در سال گذشته ساخت راه روستایی قلعهجوق به سمت ویزمک را شروع کرده بودیم اما متاسفانه در سال ۹۸ و ۹۹ اعتباری به این پروژه تعلق نگرفت و پروژه تا مرحله خاکبرداری و بازگشایی پیش رفته اما ادامه کار برای ایجاد ابنیه فنی و آسفالت متوقف شده است و بخشی که عملیات خاکی در آن انجام شده در قالب مطالبات پیمانکار قرار گرفته است.
وی به طرح ابرار (اقدام برای راههای اولویتدار روستایی) اشاره کرد و افزود: در قالب این طرح ساخت و تکمیل ۲۷ پروژه به طول ۱۶۰ کیلومتر در دستور کار قرار گرفته است که باید به مرحله آسفالت برسد و به طور متوسط هر کیلومتر راه روستایی با احتساب افزایش قیمت قیر، هزینهای بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون تومان دربردارد.
این مسئول با اشاره به اینکه استان زنجان ۴۲۰۰ کیلومتر راه روستایی دارد، عنوان کرد: از این رقم تاکنون ۳۱۰۰ کیلومتر آسفالت شده است و با توجه به هزینههای راهسازی دولت برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار برنامهای ندارد اما در روستاهای بالای ۲۰ خانوار، ۴۰۰ کیلومتر مسیر داریم که نیاز به آسفالت دارد.
رئیس اداره نظارت ساخت راههای فرعی و روستای ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان اعتبار مصوب برای این طرح را ۱۹ میلیارد تومان برشمرد و گفت: برای این میزان اعتبار مصوب، ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان تخصیص آمده است که جوابگوی همه نیاز استان نیست.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای سال، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصمیمی برای اختصاص قیر یارانهای نداشت، تصریح کرد: مسئولان سازمان راهداری با بازدید از پروژههای استان زنجان قول مساعد دادند که کمکهایی در ارتباط با قیر ارائه دهند تا مسیرهای آماده آسفالت تکمیل شود و در نخستین ابلاغ، رقمی معادل ۴ میلیارد تومان برای تهیه ۸۰۰ تن قیر را در نظر گرفته شد.
و حالا چشم مردم روستاهای قلعهجوق سیاهمنصور، ویزمک، گاوگل و چهارطاق و دیگر روستاهای بالای ۲۰ خانوار به راههایی دوخته شده که آنها را به مسیر توسعه برساند و دیگر نگران روزهایی نباشند که رفت و آمدشان مختل شده و حتی نمیتوانند بیمارشان را به موقع به بیمارستان برسانند.
انتهای پیام