گفت و گو با خواننده و نوازنده دوتار خراسان

نگذارید این صدا خاموش شود!

عبدالرئوف برنا خواننده و نوازنده دوتار خراسان است. او از هفت سالگی خوانده و نواخته و از ۱۱ سالگی آثارش وارد بازار شده است؛ برنا درباره لزوم حمایت بیشتر هنرمندان موسیقی نواحی می گوید، ما به هر صورت که بود سوختیم و ساختیم ولی امیدوارم نسل بعدی مورد حمایت قرار بگیرند تا این صدا به گوش همه برسد و خاموش نشود.

برنا هنرش را از پدر که یکی از نوازندگان چیره دست دوتار تربت جام بود، فرا گرفت؛ البته متأسفانه هیچ اثری از پدرش در طول حیات به ثبت نرسید. دو پسر عبدالرئوف برنا نیز هنر پدرشان را فرا گرفته و در جشنواره موسیقی جوان مقام اول را کسب کرده‌اند.

برنا به عنوان خواننده و نوازنده دوتار امسال برای نخستین بار از تربت جام استان خراسان رضوی در جشنواره موسیقی نواحی شرکت و در روز اول این جشنواره به اجرا پرداخت.

او درباره جشنواره موسیقی نواحی به ایسنا می‌گوید: جشنواره به خوبی برگزار شد ولی حضور نداشتن مخاطبان به دلیل کرونا، تا حدودی از شور و حال آن کاسته بود.

این هنرمند در ادامه می‌گوید: برگزاری چنین جشنواره‌هایی خیلی خوب و مایه دلگرمی هنرمندان نواحی است. البته اگر هر سال این جشنواره در یک استان برگزار شود خیلی بهتر است؛ زیرا در این صورت همه می‌توانند در جشنواره شرکت کنند؛ مثلا امسال حضور در جشنواره با توجه به مسافت بالا و شیوع کرونا برایمان مشکل بود. همچنین هر دوره سعی شود از کلیه پیشکسوتان و هنرمندان حوزه نواحی دعوت شود تا هنر خود را به نمایش بگذارند.

از برنا سوال می‌کنیم که در شرایط حاضر که هنرمندان نواحی در وضعیت مالی خوبی به سر نمی‌برند، تا چه حد لازم است از آنها حمایت شود و آیا اصلا این اتفاق افتاده است؟ پاسخ می‌دهد: متأسفانه تا به حال حمایت خاصی از هنرمندان نواحی صورت نگرفته است. من از ابتدای انقلاب در جشنواره‌های موسیقی زیادی شرکت کرده‌ام ولی هیچ وقت اینگونه نبوده که برای هنرمندان این حوزه مثلا یک مستمری در نظر گرفته شود. البته به برخی از پیشکسوتان ماهیانه ۲۵۰ هزار تومان داده می‌شود. ولی واقعا جای تأسف است که به هنرمندی که چندین سال برای هنر این کشور زحمت کشیده است، این مبلغ تعلق داده شود.

او اضافه می‌کند: با وجود اینکه چند سال پیش از زندگی ام مستندی ساخته شد و به محل کارم که معدن سنگ بود، آمدند و فیلمبرداری کردند، ولی پس از آن باز هم حمایتی از من صورت نگرفت.

برنا در پایان می گوید: در نهایت نسل ما به هر صورت که بود سوختیم و ساختیم ولی امیدوارم تلاش شود نسل بعدی مورد حمایت قرار بگیرد تا صدای موسیقی نواحی کشور به گوش همه برسد و از بین نرود.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۹۹ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 99081912077
  • خبرنگار : 71625