خسرو دهقانی در نشست شورای اطلاعرسانی استان بوشهر با اشاره به محدودیتهای اعمال شده طی هفتهی گذشته گفت: در خصوص محدودیتهای یک ماههای که قرار است از ۲۰ آبان اعمال شود، خواهش من این است که همه صنوف همکاری لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: با توجه به مطلوب شدن هوا، ساعت ۱۸ به عنوان پایان کار و تعطیلی اصناف میتواند کمک زیادی به کنترل شرایط نماید.
این مسئول خاطرنشان کرد: ستاد ملی کرونا طرحهایی را در پیش دارد که یکی از آنها محلهمحور کردن مبارزه با بیماری است. همچنین طرح محدودیت یک ماهه که ضرورت دارد با همکاری مردم و ستاد در زمینه مبارزه با بیماری کووید۱۹ اقدامات لازم را داشته باشیم.
مدیرکل سیاسی استانداری بوشهر نقش رسانهها در بحران کووید۱۹، اظهار کرد: در بحث روزنامهنگاری بحران نوع برخورد با حوادث و پرداخت خبر با زمانهای عادی متفاوت است. در سطح دنیا اصحاب رسانه به عنوان همکاران مدیریت بحران مطرح هستند.
دهقانی یادآور شد: در شرایط فعلی نمیتوان ممنوعیت خبر ایجاد کرد اما میتوان با رعایت اصول حرفهای، اخبار را با شفافیت و وضوح لازم در زمان مناسب منتشر کرد تا مشکلات بعدی پیش نیاید.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بحث مهم در دنیا مدیریت اطلاعات است که بسیار به آن پرداخته میشود. خبرنگاران باید با آگاهی و ظرافت و حساسیت تلاش کنند تا به ترس و التهاب جامعه و مردم دامن نزنند.
مدیرکل سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری بوشهر بیان کرد: رسانهها و خبرنگاران باید خود را در مدیریت امنیت جامعه دخیل دانسته و به تابآوری جامعه کمک کند.
این مسئول یادآور شد: هنگامی که حادثه ای اتفاق میافتد اگر مدیران و مسئولان در زمان خودش پاسخ گو بوده و شفاف سازی کنند فضا برای گسترش شایعات و اکاذیب ایجاد نشده و از انتشار اخبار کذب جلوگیری میشود.
خسرو دهقانی با اشاره به وظیفه رسانه در انتقال اطلاعات موردنیاز به جامعه تصریح کرد: تجمعات و مراسمات با حداقل افراد برگزار شود تا انشالله شاهد کنترل روند پیشرفت بیماری باشیم.
وی اضافه کرد: مراسماتی چون تودیع و معارفه میتواند با استفاده از وسایل ارتباط جمعی و بدون حضور فیزیکی برگزار شود، این موضوع برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و اپیدمی کووید۱۹ بسیار اهمیت دارد.
ضرورت راهاندازی پویش کتابخوانی در جامعه و ترغیب مردم به مطالعه
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به اهمیت بحث کرونا و تبعات اجتماعی، فرهنگی و... آن گفت: با توجه به محدودیت ها و شرایط قرمز در استان، محور اصلی این نشست در خصوص شرایط و موارد پیشبینی نشده در خصوص شیوع ویروس کرونا است.
فاطمه کرمپور با اشاره به نقش بسیار حساس رسانهها در شرایط بحران اظهار کرد: نیاز است که با مشارکت خانه مطبوعات آموزشهای لازم در این زمینه ارائه شود.
وی افزود: پرهیز از شتاب زدگی رسانهها در انتشار برخی از اخبار مانند قتل و یا خودکشی ضروری است و در مورد چنین موضوعاتی بایست با تامل و حساسیت بیشتری رصد صورت بگیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر با اشاره به آغاز هفته کتاب از روز ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه گفت: کتاب یکی از ابزارهای مهم رشد یک جامعه است و انتظار میرود با توجه به شیوع کرونا و اعمال محدودیتها فرصتی دست یافته باشد تا افراد بتوانند بیشتر فضای آزاد خود را صرف مطالعه کنند.
این مسئول با تاکید بر ضرورت راهاندازی پویش کتابخوانی در جامعه و ترغیب مردم به مطالعه، ادامه داد: هر چند امروز تا حدودی کتاب از سبد خرید خانوار حذف شده اما با توجه به تامین برخی زیرساختها در بخشهای مختلف تلاش داریم فرهنگ مطالعه و خواندن کتاب را در جامعه تقویت نماییم.
تلاش کنیم وارد مراحل قرمز و بحرانی نشویم
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: سعی کنیم شهرستانهای استان بوشهر به وضعیت مشکی وارد نشوند، بعضی از صنوف واقعا باید تعطیل باشند و کار نکنند اما متاسفانه حتی در ساعات پرخطر به کار خود ادامه میدهند.
محمدمهدی خواجهئیان با اشاره به وضعیت قرمز کرونا در استان بوشهر اظهار کرد: هنوز هم جا دارد که تبلیغات محیطی بیشتری با موضوع کرونا و آگاهی و اطلاعرسانی به مردم انجام شود.
وی با بیان اینکه واکسن آنفلوآنزا برای بخشی از گروههای پرخطر تزریق شده است، ادامه داد: انتظار داشتیم ورود و خروجها با سختگیری بیشتری کنترل شود که متاسفانه این اتفاق رخ نداد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: با توجه به شرایط بحرانی کووید۱۹ در کشور، تلاش ما باید این باشد که استان بوشهر و شهرستانها وارد مراحل قرمز و بحرانی نشود.
انتهای پیام