علت بحران اقتصادی سوریه از زبان اسد

رئیس جمهوری سوریه بحران اقتصادی این کشور را ناشی از میلیاردها دلار پولی دانست که در موسسه‌های پولی لبنان بلوکه شده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در جریان بازدید از یک نمایشگاه تجاری در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهار کرد: در واقع سپرده‌های چند میلیارد دلاری سوری‌ها که پس از یک بحران پولی بزرگ در لبنان در موسسات مالی و پولی این کشور بلوکه شدند، علت اصلی بحران اقتصادی روبه‌وخامت سوریه هستند.

بانک‌های لبنانی که نگران فرار سرمایه‌ها و تشدید بحران ارزی هستند، از سال گذشته قوانین سختی را برای برداشت پول از حساب‌های بانکی و انتقال حساب به خارج لبنان وضع کرده‌اند، سرمایه‌گذاران لبنانی و خارجی از اینکه نمی‌توانند به سپرده‌های خود را وصول کنند، خشمگین هستند.

اسد گفت: بین ۲۰ تا ۴۲ میلیارد از سپرده‌ها در سیستم بانکی که پیش از این فعال بود و بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار سپرده ارزی داشت، گم شده است. این عدد برای اقتصاد سوریه عدد بزرگی است.

رئیس جمهوری سوریه افزود: پول‌هایی که گرفتند و بردند در لبنان سپرده ‌گذاری کردند و ما هزینه آن را پرداخت کردیم، اصل مشکل است که هیچ کسی درباره آن صحبت نمی‌کند.

به گفته تجار سوری، قوانین سختی که لبنان برای برداشت پول از حساب‌های بانکی وضع کرده، صدها میلیون دلار از پول‌هایی را که برای واردات کالاهای اصلی به سوریه استفاده می‌شد، بلوکه کرده است.

برخی بانکداران و تجار نیز مدعی‌اند، بسیاری از شرکت‌های اصلی سوریه تحریم‌های غرب را با استفاده از سیستم بانکی لبنان دور می‌زدند تا بتوانند کالاهایی را که برایشان مجوز نداشتند از طریق زمینی به سوریه وارد کنند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ده‌ها مورد از این شرکت‌ها را در لیست سیاه قرار داد.

بشار اسد در ادامه گفت: تحریم‌ها از سال‌ها پیش وجود داشته‌اند و ما نمی‌گوییم تحریم خوب است و آمریکایی‌ها بی‌گناهند اما علت فشارهای اقتصادی کنونی قانون سزار (شدیدترین تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا بر سوریه که از ژوئن گذشته آغاز شدند) نیست. بحران فعلی پیش از قانون سزار و چند سال پس از محاصره آغاز شد و همان پول‌های باقی مانده در بانک‌های لبنانی است.

رئیس‌جمهوری سوریه تاکید کرد: اینکه همیشه دولت و نظام را سرزنش کنیم راحت است، این‌که همه اشتباه می‌کنند موضوعی دیگر است اما بحران کنونی مرتبط با تحریم نیست.

مسؤولان سوریه تحریم‌های غرب را مقصر اصلی مشکلات گسترده شهروندان عادی خود می‌دانند چرا که با کاهش ارزش پول سوریه از ابتدای سال قیمت‌ها بالا رفته و مردم برای تهیه نان و مواد اولیه دچار مشکل شدند.

دولت سوریه ماه گذشته با کمبود شدید سوخت مواجه و مجبور شد قیمت نان را به دلیل کاهش ذخیره آرد افزایش دهد که این مساله موجب خشم مردم این کشور شد که از جنگ 10 سال اخیر این کشور خسته شده‌اند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۵ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99081509502
  • خبرنگار : 71496

برچسب‌ها