به گزارش ایسنا و براساس اعلام ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان، عاطفه رشنویی در این باره اظهار کرد: در سال ۹۷ بخشهایی از حریم درجه یک چغازنبیل به مساحت ۳۰۰ هکتار که جزو اراضی ملی بود، به شخص حقیقی واگذار و از اسفند همان سال کارهای تسطیح و خاکبرداری آغاز شد. با همکاری یگان حفاظت میراث فرهنگی جلوی انجام کار گرفته شد و در مراجع قضایی طرح دعوا کردیم و اعتراض خود را مبنی بر نگرفتن استعلام و صدور موافقت اصولی برای احداث کارخانه قند در حریم این پایگاه میراث جهانی اعلام کردیم.
او افزود: متأسفانه زمانی که در مرحله طرح دعاوی حقوقی بودیم، دیوارکشی و خاکبرداری ۳۰۰ هکتار انجام شد در صورتی که بر اساس ضوابط قانونی احداث هر گونه کارخانه و انجام خاکبرداری و تسطیح در حریم درجه یک ممنوع است و دوباره ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان به مراجع قضایی شکایت کرد.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه بیان کرد: بعد از ۲ بار شکایت کردن متأسفانه قرار منع تعقیب صادر شد و بار دیگر به هیات تجدید نظر استان نامه نوشتیم و مجددا طرح دعوی کردیم.
او گفت: در قانون مشخص و روشن شده قبل از صدور هر گونه مجوز و موافقت اصولی، دستگاه مجری باید نسبت به دریافت استعلام و مجوز از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و سازمان محیط زیست اقدام کند.
رشنویی خاطرنشان کرد: اداره جهاد کشاورزی باید قبل از واگذاری این اراضی ملی برای احداث کارخانه، از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز میگرفت. همچنین جای سؤال است که چرا وزارت صمت قبل از طی کردن مراحل استعلام، اقدام به صدور موافقت اصولی کرده است؟ امیدواریم هر چه زودتر فرمانداری و استانداری شوش در این زمینه ورود کنند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه تأکید کرد: ادارهکل حقوقی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دلیل اهمیت موضوع و حفظ حریم میراث جهانی که در سطح ملی و جهانی اهمیت فوقالعادهای دارد با جدیت موضوع را از مراجع قضایی دنبال خواهد کرد.
انتهای پیام