در خرمدره که قدم میزنی شهر مملو از افرادی است که در کوران کرونا دنبال کار و زندگی روزانه خود که گاهی تعطیلبردار نیست، هستند. کاسب مشغول کاسبی، طبیب مشغول طبابت، کارگر ساختمانی در تلاش برای کسب روزی حلال، کشاورز مشغول برداشت محصول بوده، چرخهای شرکت مینو برای جهش تولید میچرخد و آواز کار و تولید از تنها شهرک صنعتی شهرستان نیز به گوش میرسد.
در این کوران، برخی کرونا را رقیب سرسخت این روزهای حیات خود میدانند و برای در امان ماندن از تیر ترکشهای آن، از رعایت کوچکترین پروتکلهای بهداشتی نیز دریغ نمیکنند اما عدهای انگار هنوز هم بوق و کرنای کرکننده کرونا را نشنیده و بیتوجه به رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در شهر، در حال فعالیت و حتی تفریح به مانند روزهای عادی هستند. بیتوجهیهایی که به یکی از معضلات اصلی جامعه تبدیل شده و گاهی جان بهترین سرمایههای این مملکت را میستاند که شهید «حمزه مقدم»، رئیس فوریتهای پزشکی خرمدره نمونه بارز از گلهای پرپر شده در راه مبارزه با این ویروس منحوس است.
خرمدره جزو ۴۳ شهرستان بحرانی کشور
از هفته گذشته شهرستان خرمدره بنا بر اعلام دکتر لاری، سخنگوی وزارت بهداشت جزو مناطق حاد کرونایی تشخیص داده شده و مانند ۴۳ شهرستان دیگر محدودیتهای ویژهای در این شهرستان اعمال شد که مسئولان امیدوار به اثربخشی آن هستند.
دلیل بحران چیست؟
از مهمترین دلایل بحران در این شهرستان در کنار سهلانگاری عدهای در زمینه رعایت پروتکلهای بهداشتی به مهاجرپذیر بودن این شهرستان نیز اشاره کرد تا جایی که بنا بر اعلام مسئولان مرتبط شهرستان خرمدره یکی از مهاجرپذیرترین شهرستانهای استان است و اغلب این مهاجران که از اقصی نقاط کشور نیز هستند، پذیرای مهمان از شهرهای خود میشوند که این امر نیز میتواند نقش موثری در گردش این ویروس که حالا مهمان ناخوانده دورهمیهای خانوادگی شده است، داشته باشد.
بار کرونای خرمدره و شهرهای مجاور بر دوش تنها بیمارستان این شهرستان
خرمدره یکی از پرجمعیتترین شهرستانهای استان زنجان محسوب میشود که بیش از ۸۰ درصد از جمعیت آن را جمعیت شهری تشکیل میدهد اما با این حال تنها یک بیمارستان قدیمی در حال ارائه خدمات به بیماران خرمدرهای و شهرهای مجاور است که بیش از چهار دهه از قدمت ساخت آن میگذرد.
بیمارستان بوعلیسینای خرمدره در سال ۱۳۵۳ به منظور تامین بخشی از نیازهای بهداشتی و درمانی کارکنان کارخانجات مینو در محوطه جنوبغربی این کارخانه و به دستور مدیران وقت و با هزینه شرکت مینو طراحی شد.
این بیمارستان علاوه بر جمعیت ۷۰ هزار نفری شهرستان خرمدره، مردم شهرهای هیدج، صائینقلعه و برخی از روستاهای مجاور را نیز به دلیل مسیر نزدیکتر از ابهر تحت پوشش قرار میدهد که همین امر مراجعات به این بیمارستان را در روزهای عادی و حتی روزهای کرونایی سال افزایش میدهد.
بنا به اذعان مسئولان مرتبط بیمارستان بوعلی سینا درمانگاهی بوده که با گذشت زمان توسعه یافته و به شکل بیمارستان درآمده است که همین امر سبب شده با مشکلات متعددی طی دوران فعالیت خود دست و پنجه نرم کند که از جمله مهمترین این مشکلات کمبود فضا است.
تسریع در راهاندازی مرکز جراحی محدود مسکن موقت بیمارستان
بعد از طی فراز و فرودهای بسیار جرقه ایجاد مرکز جراحی محدود در ذهن مسئولان خرمدره در ساختمان بلااستفاده دانشگاه پیامنور زده شد که تسریع در روند بهرهبرداری از آن میتواند مرهمی کوچک بر زخمهای تنها بیمارستان خرمدره در روزهای کرونایی باشد مرکزی که در انتظار تهاتر زمین به سر میبرد.
رئیس تنها بیمارستان خرمدره چه میگوید؟
در همین رابطه سعید فرهادی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه بیمارستان بوعلی سینا این شهرستان تنها بیمارستان خرمدره است که به بیماران کرونایی خدمات ارائه میکند، میافزاید: این بیمارستان علاوه بر بومیان خرمدره پذیرای بیمارانی از شهرها و روستاهای همجوار نیز است.
وی با بیان اینکه از روزهای آغازین کرونا بیمارستان در حالت آمادهباش بود است، ادامه میدهد: تداوم این روند و افزایش بیماران موجب خستگی کادر بهداشت و درمان میشود، لذا از مردم ملتمسانه خواهش میکنیم که زدن ماسک و رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را با جدیت بیشتر دنبال کنند.
فرهادی با بیان اینکه در پیک جدید بیماری میزان مریضهای بدحال افزایش یافته است، میافزاید: سرایت ویروس نیز در این پیک به صورت خانوادگی شده و درگیری ریه نیز افزایش یافته است.
وی با اشاره به افزایش تختهای متعلق به بیماران کرونایی این بیمارستان، ادامه میدهد: با تامین ۲۲ تخت بستری به همراه همه ملحقات به مبلغ ۳ میلیارد ریال توسط دانشگاه علومپزشکی زنجان، یک دستگاه ونتیلاتور ثابت به مبلغ ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال و دو دستگاه بایپپ به مبلغ یک میلیارد ریال، ظرفیت کل بستری بیماران کرونای مرکز بوعلی از ۶۸ تخت به ۹۰ افزایش یافت.
این مسئول تصریح میکند: با تکمیل ساخت و تامین تجهیزات پزشکی بخش ICU الحاقی جدید بیمارستان بوعلی سینا نیز تعداد ۹ تخت ICU برای بستری بیماران بدحال افزایش مییابد.
مسئولان چه کردهاند؟
با قرارگیری نام خرمدره در فهرست شهرستانهای بحرانی نظارتها نیز بر همه اماکن عمومی، اصناف و بانکها افزایش یافته است تا جایی که چندین واحد صنفی در شهرستان طی طرح ضربتی کنترل رعایت پروتکلهای بهداشتی پلمب شدهاند.
بنا به اعلام مسئولان بهداشت و درمان شهرستان و تصمیمات ستاد کرونا در صورت مشاهده هرگونه رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی از جمله رعایت نکردن فاصله فیزیکی مناسب و استفاده نکردن از ماسک توسط فروشندگان و خریداران صنف مورد نظر پلمب خواهد شد.
همچنین طبق اعلام ستاد کرونا برگزاری هرگونه مراسم تجمعی از جمله عروسی، عزا و مانند آن تهدید علیه بهداشت عمومی بوده و جرم تلقی میشود و با صاحبان مجالس در شهرستان مانند مجرم برخورد قضایی صورت خواهد گرفت و صنوفی از قبیل گلفروشی، آرایشگاههای مردانه و زنانه، فیلمبرداری، ظروف کرایه، ارکسترهای موسیقی و ... در صورت مشاهده هرگونه همکاری با صاحبان مجالس عروسی، به دلیل مشارکت در بحث تهدید سلامت عمومی، برخورد قضایی با آنها به عمل خواهد آمد.
بالاترین مقام اجرایی شهرستان چه میگوید؟
در رابطه با آخرین وضعیت خرمدره نیز فرماندار این شهرستان به خبرنگار ایسنا، میگوید: تاکنون مردم با رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک و کاهش تردد در مراکز پر تجمع همراه بودهاند ولی در صورت کاهش این همراهی مجبور به اعمال محدودیتهای بیشتر خواهیم بود.
حجت محمدی با تاکید بر اینکه همراهی مردم شرط عبور از این بحران است، تصریح میکند: از مردم به طور جدی میخواهیم که شیوه نامههای بهداشتی را رعایت کنند و اصناف نیز فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و کارتخوان و مواد ضدعفونی را فراموش نکنند.
وی از تشدید نظارتها در این شهرستان خبر داده و میافزاید: با اعلام بحران نظارتها در این شهرستان تشدید شده و این شرایط ادامه خواهد داشت تا همگان ملزم به رعایت پروتکلهای بهداشتی شوند.
این مسئول تصریح میکند: شهرستان خرمدره جزو مهاجرپذیرترین شهرستانهای استان زنجان محسوب میشود و علاوه بر کارگران فصلی بیشماری از هیدج، صائینقلعه و ابهر به این شهرستان مراجعه میکنند. خرمدره پذیرایی مهمانان زیادی از اقصی نقاط کشور است که این موضوعات بر آمار کرونا در شهرستان دامن میزند.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد بیماران کرونایی از اهالی این شهرستان هستند و مابقی بیماران از شهرستانهای همجوار در این شهرستان بستری شدهاند، اضافه میکند: آمار بستریها در بیمارستان بوعلی در موج دوم کرونا بالاتر است تا جایی که ۷۰ درصد تختهای شهرستان به بیماران کرونایی اختصاص یافته است که امیدواریم این میزان کاهش یابد.
مردم چه کاری باید انجام دهند؟
مردم کشور ما بارها در تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش فعالی ایفا کرده و بحرانهای زیادی را پشت سر گذاشتهاند که همکاری آنها در مهار این بیماری نیز نقش موثری خواهد داشت.
پرهیز از سفرهای غیرضروری، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، به حداقل رساندن خروج از منزل، پرهیز از دورهمیهای خانوادگی، اجتناب از حضور در تجمعات و زدن ماسک از مهمترین و در عین حال سادهترین راههایی است که میتواند در کنترل این بیماری و قطع زنجیره انتقال تاثیرگذار باشد.
هر چند که جامعه ما این روزها با مشکلات اقتصادی و معیشتی نیز دست و پنجه نرم میکند اما نباید یادمان برود که انسان سالم، محور توسعه پایدار است، لذا باید در راستای حفظ سلامت جامعه همه ما همدل و یکرنگ باشیم.
در این روزهای کرونایی که رسانههای معاند بیش از هر زمانی بر طبل دو دستگی و تفرقه در کشور میکوبند نباید فراموش کنیم که کشورمان بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد بوده و الان زمان مناسبی برای تسویه حسابهای سیاسی نیست، زیرا کرونا شوخی ندارد و روزانه جان بسیاری از هموطنانمان را میگیرد.
انتهای پیام