دهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم امامی

قاضی خطاب به متهم امامی: حرفتان این است که پرونده‌سازی شده، مدارکتان را ارائه دهید

دهمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم امامی و دیگر متهمان صبح امروز به ریاست قاضی مسعودی مقام برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از میزان، قاضی مسعودی مقام ضمن اعلام رسمیت جلسه و تفهیم مفاد مواد ۱۹۳ و ۱۹۴ قانون آیین دادرسی کیفری، گفت: در جلسه قبل محمد امامی دفاعیات خود را به این جلسه موکول کرد از متهم خواسته می شود تا برای ارائه دفاعیات در جایگاه قرار گیرد.

متهم امامی ضمن قرار گیری در جایگاه گفت: قصد صحبتهای حاشیه ای ندارم انتظار حمایت ندارم. بلکه انتظار شنیده شدن دارم که شما صبورانه حرفهای مرا شنیدید.
متهم امامی گفت: مانند تمام جلسات قبل آنچه از واقعیت پرونده را می‌دانم به صراحت و صداقت می‌گویم. در دو جلسه‌ای که اجازه دفاع داشتم در خصوص روشه و مرین صحبت شد، اگر قصد اطاله و جنجال داشتیم از ظرفیت بیشتری از وکلا استفاده می‌کردم؛ اما دنبال اطاله نیستم بلکه تشنه تعیین تکلیف هستم.
این متهم گفت: تا برج ۲ سال ۹۸، پرونده من ۲۰ جلد بود؛ اما در سال ۹۹ ، ۱۴۰ شد.
متهم امامی گفت: در این دادگاه قصد تسویه حساب شخصی ندارم اما خواهش دارم که نگذارید که آنچه که مربوط به کیفرخواست نیست گفته شود.

متهم امامی گفت: غیر از دلاویز تنها متهمی هستم که بیشترین اذیت را شد.
وی ادامه داد: یکی از روزنامه ها نوشته است که محمد امامی رب فروش بوده است این در کیفرخواست ابلاغ نشده و اینها توهین است نه افشا گری و مبارزه با فساد.
قاضی خطاب به متهم امامی گفت: به شرط اینکه شما و وکیلتان نیز رعایت کنید. وکیل شما هم در صحن دادگاه و هم در بیرون از چارچوب خارج شده باید شئونات وکالت رعایت شود و مطالب سخیفی که گفته می شود خروجی نخواهد داشت.

قاضی گفت: حواسمان هست چه چیزهایی گفته می شود. البته شما و وکیل مختار هستید هر چه علیه ما بگویید؛ اما انتظار این است وقتی شما و وکیل مطلبی را می گویید پاسخی مثل همان مطالب در می‌آید.

متهم امامی بیان کرد: فرمودید که کیفرخواست توسط من و وکیل خوانده نشده اما این کیفرخواست، کیفرخواست تمام زندگی من است.
این متهم ادامه داد: من کیفرخواست دیگران و احکام صادره شما را خوانده‌ام. متهمان از دقت و عدالت شما صحبت می‌کنند؛ اما در دادگاه اتفاقی که می‌افتد دور از چیزی است که از شما شناخته‌ام. قطعا تمام تلاش یک متهم این است که ثابت کند بیگناه است و من از شما توقع دارم.
متهم امامی افزود: دفعه قبل من ۱۲ مرحله خرید و ترخیص کالا را از نماینده دادستان پرسیدم که اطلاع نداشت. ما در خصوص کامنت‌های اینستاگرام صحبت نمی‌کنیم و حد صحبتها حد دادگاه شما نیست. راجع به تصمیم شما دخالتی نمی کنم اما آنچه که از شما انتظار دارم شکل درست دادرسی است.
قاضی در واکنش به دفاعیات متهم امامی گفت: شما ادعایی دارید و نماینده دادستان نیز ادعایی دارد هر کسی که اشتباهی دارد من نباید بگویم اصلاح کن. من باید ارزیابی کنم. ادعایی که مطرح می شود اگر منطبق با موازین نباشد مردود است و تفاوتها در رای و تصمیم ذکر می شود وگرنه دادگاه به کلاس آموزشی تبدیل می شود.
قاضی گفت: ما می‌گوییم شما مستندات را بدهید و ما نیز استعلام می‌کنیم و کرده‌ایم و پاسخ‌ها نیز می آید.
متهم امامی گفت: منظور من از دفاع ماهیتی همین است، ورود به جزئیات تفاوت قضات را با هم نشان میدهد و دقت نظر به معنای ورود به جزییات است.
متهم امامی در ادامه ضمن قرائت دلنوشته ای گفت: جای فعال اقتصادی، فرهنگی و دورزنندگان تحریم در زندان نیست ما را به منطقه امنی که شایسته آنها هستیم برسانید.
متهم امامی گفت: آقای قهرمانی فرمودند که من طراحی سینمایی دارم اما اینجا دادگاه است و هر حکمی که داده شود برای من لازم‌الاجرا است. من از رسانه‌ای شدن و این دوربین‌ها ناراحت هستم .
این متهم گفت: تاریخ اس ام اس ها به آن فعلی که مطرح می شود نمی خورد. من روزی ۴- ۵ ساعت فیلمنامه می خوانم. قصه ای که تعریف می کنید منطق ندارد و من باید از فیلمنامه خود دفاع کنم وقتی می‌گویند رشوه داده‌ام باید بگویم که نداده‌ام .
وی گفت: آیا تنها راه برخورد همین بود؟ می‌خواهم یک آواربرداری درست برای دفاع شود البته من خودم آن طرف بایستم به کسی که با این لباس در اینجا ایستاده به چشم مفسد نگاه می‌کنم.
متهم امامی افزود: من فیلمی را برای کریمی فارسی فرستادم که ۱۱ نفر در خصوص قتل توسط یک متهم رای مثبت می دهند اما یک نفر همه آن شک ایجاد می‌کند. می‌خواهم که قصه مرا بشنوید.

متهم امامی افزود: از بانک سرمایه خواهش می‌کنم ادله جدیدتر از کیفرخواست وجود دارد که به عنوان مثال ردیابی مالی، معرفی من، واریز پیش پرداخت، وجود رسید یا دوربین‌های بانک و یا هر مورد دیگری وجود دارد به من ارائه دهد که من در تأسیس شرکت‌هایی که گفته شده است نقش داشتم.

این متهم افزود: تصویری ساخته شده که ۵ شرکت وجود دارد و آمده‌اند تسهیلاتی گرفته‌اند و هدفشان بردن مال غیر بوده است و طبق کیفرخواست به بنده و فرزان منتسب کرده‌اند، برای من که می‌خواهم اموال شما را به تاراج ببرد چه فرقی می‌کند، گوشت بخرم، قیر بخرم یا فلان کار را کنم، من از شما می‌خواهم ذی نفعان مختلفی که در این پرونده‌ها وجود دارد را بررسی کنید و ببینید آیا نباید ردی از محمد امامی کارمندش و وابستگانش چه به صورت حضوری و چه به خریدی و یا موارد دیگر وجود داشته باشد؟

متهم امامی افزود: یک پیش پرداخت بیاورند که مدرسی کار فروش قیرها را بر عهده داشته. ما درباره ۱۸۰ هزار تن قیر صحبت می‌کنیم چه کسی گفته ضمانت‌نامه ردیابی وجود ندارد. این متهم ادامه داد: نماینده دادستان یک عکسی را در جلسات قبلی دادگاه نشان داده است که آن را به ما نشان ندادید و آن عکس درخبرگزاری‌ها منتشر شده است، عکس را فوکوس کردیم و یک عدد ۵۰ میلیون تومان و ۳۹ میلیون تومان را نشان می‌داد که شرکت پتروپرشیا از دبی که برای من هم نیست از شرکت آدام قیر خریده است، اگر من هم می‌خریدم مجرم نبودم، اما یک شرکت از یک شرکت دیگر خریده کرده است آیا هزار تن، ۱۸۰ هزار تن را پوشش می‌دهد؛ این مبلغ را از ۵۰۰ میلیارد کم کنید، ۴۹۹ میلیارد و خرده‌ای می‌ماند.

متهم امامی با بیان اینکه اگر ۱۸۰ هزار تن را هم من می‌خریدم باز هم جرمی نکردم، گفت: اگر اسناد ۱۸۰ هزار تن را آوردید من آن را قبول می‌کنم و دیگر بحثی در این باره نمی‌کنم.

این متهم ادامه داد: یادم است در سال ۹۵ قبل از بازداشت حاجیان گفت هدایتی می‌خواهد شما را ببیند. هدایتی از ما خواست سریالی را تولید و پخش آن را برعهده بگیریم، ما وارد تولید سریال شدیم، هدایتی بعدا دستگیر شد و ۲ میلیارد چک داده بود وصول نشد، آن چک برای یک فرد دیگری بوده است آیا این نشان می‌دهد که ما پولشویی کرده‌ایم؟

متهم امامی افزود: قسم می‌خورم که اطلاعات تلگرام ساختگی است و آن را توضیح خواهم داد.

این متهم اضافه کرد: نشان دهید که این شرکت‌ها چه ربطی به من دارد، در کیفرخواست به صراحت آمده ضیایی عضو هیئت مدیره بانک بوده است این کار را انجام داده است، بیایید دقیقا بگویید ضیایی چه زمانی عضو هیئت مدیره بانک بوده است.

در این بخش از دادگاه قهرمانی نماینده دادستان عنوان کرد که ضیایی قائم مقام بانک بوده است.

متهم پاسخ داد: بیایید بگویید چه زمانی قائم مقام بانک بوده است.

قاضی خطاب به این متهم گفت: خود او منکر نشده است و چارت آن در بانک سرمایه بوده است و خودش اقرار داشته که قائم مقام بوده است.

متهم پاسخ داد: چارت بانک مشخص است، او هیچگاه عضو هیئت مدیره نبوده است.

متهم با بیان اینکه من رشته‌ام آی تی و تخصصم مدیریت شبکه بوده است، گفت: اینکه گفته می‌شود من رب فروش بودم همسر سابق من اطلاعات می‌دهد. من منکر این نیستم که ۵۰ هزار تومان یا ۲۰ هزار تومان درآمد داشتم، اما تلگرام هک شده است.

متهم امامی افزود: اینجا باید حرف از سند مالی زده شود، اگر نفت پاسارگاد اعلام کرد که همه قیرها را امامی برده است، تا استعلام کشتیرانی را نگرفتید نباید قبول کنید.

وی ادامه داد: برای پرداخت تسهیلات به بانک یک روالی طی می‌شود؛ اصولاً تسهیلات بالای ۱۰۰ میلیون از اعتبارات شعبه خارج است و در اختیار هیئت مدیره قرار می‌گیرد.

این متهم ادامه داد: گفته شد که آقای بخشایش، توسلی و کاظمی جلسه می‌گذاشتند و غندالی به آن‌ها می‌گفته که این ۵ ضمانت‌نامه برای صندوق است و آقایان زیر این درخواست را امضا می‌کردند در حالی که اصلا این صحبت‌ها درست نیست.

متهم امامی گفت: آدرس غلط دادن برای مرتبط کردن تسهیلات به غندالی هدفمند است؛ بخشایش قبل از غندالی در عضو هیئت مدیره صندوق فرهنگیان بوده است و این‌ها مواردی است که لازم است تاریخ ورود و خروج آن‌ها مورد توجه قرار گیرد.

این متهم افزود: از بین آن همه پیام اگر بتوانید حتی یک اس ام اس بیاورید که بنده به خانم شامانی، غندالی، بخشایش، توسلی و کاظمی پیام داده‌ام و اسم یکی از شرکت‌ها را برای آن‌ها فرستاده باشم و در این زمینه سفارشی کرده باشم من همه کیفرخواست را قبول خواهم کرد.

وی افزود: اگر کسی روال‌های بانک سرمایه را بشناسد می‌داند که مدیرعامل صندوق نمی‌تواند دخالتی در امور اجرایی بانک داشته باشد.

این متهم گفت: اگر غندالی این همه رشوه از بنده می‌گرفت نیاز بود که من این همه تابلوسازی کنم و برای اخذ یک ضمانت‌نامه لقمه را بپیچانم؟ آیا نیاز بود من شعبه را بچینم یا اصلاً احتیاجی به شعبه وجود دارد؟

وی ادامه داد: آقای قهرمانی شما اعلام کردید که پویان مهر را بنده معرفی کردم حال سوال من از شما این است که چند ضمانت‌نامه در زمان پویان مهر انجام شده است؟

متهم امامی گفت: تنها ۲ ضمانت‌نامه در زمان پویان مهر بوده است و مابقی در زمان دیگر مدیران صورت گرفته است، این‌ها باید تطبیق تاریخی داشته باشند.

امامی افزود: بنده نه پویان مهر را دیده‌ام و نه می‌شناسم، لذا من شما را ارجاع می‌دهم به جلسه مواجهه حضوری ۱۷ الی ۱۸ مدیرعاملان بانک که در آگاهی صورت گرفت که این مواجه حضوری وجود دارد و این موضوع سند کافی است برای رد تمام اتهامات آقای قهرمانی علیه بنده.

وی ادامه داد: من پویان مهر را در آگاهی دیدم و برای بار دوم ایشان را نشناختم؛ در دادنامه‌ای که شما برای بخشایش، توسلی و کاظمی صادر کردید هیچ کدام از مدیران بانک اسم بنده را نیاوردند.

متهم امامی در ادامه گفت: انتصابات برای اخذ ضمانت‌نامه از دید من مردود است. با داشتن غندالی و هیولایی که از او ساخته‌اید اجحاف است که من به رییس یک شعبه نیاز داشته باشم.

وی در ادامه افزود: خیلی خوشحال هستم از اینکه یکی از ایستگاه‌های پایانی بانک سرمایه در دادگاه هستم. بانک سرمایه در این شعب به هرکسی که به هر میزان خواسته وام داده و شما نیز محاکمه کردید. من هیچوقت وسط صحبت‌های نمایندگان بانک سرمایه نرفتم، اما دوستان تمرکز آدم را بهم می‌زنند.

متهم امامی ادامه داد: محسن دلاویز سال ۹۲ مدیرعامل نفت پاسارگاد بود و ضمانت‌نامه مربوط به سال ۹۴ است. شما یک شمائی را کشیده‌اید که بر اساس آن ما هم بانک را داشتیم و هم نفت پاسارگاد را؛ اما تاریخ‌ها به یکدیگر نمی‌خورد. اگر محسن دلاویز بخشی از مافیای ماست چرا به او تفهیم اتهام نشده است.

قاضی مسعودی مقام بیان کرد: در مورد محسن دلاویز در دادسرا تحقیقات انجام می‌شود.

متهم امامی گفت: چیزی که من از دلاویز سراغ داشتم این بود که او در چارچوب کار می‌کرد.

متهم امامی گفت: فردی به من گفت که در منزل ما شنود کار گذاشته شده است، گفتم که آرزویم است که اینطور باشد چراکه حداقل تصویری اندازه خودم برایم ساخته می‌شود.

متهم امامی گفت: آقای قهرمانی در جلسه قبل جمله‌ای گفتند که من تا آخر عمر او را نمی‌بخشم و گفتند که مشکل من مربوط به تهاتر بوده. حرفتان را هم نمی‌توانید پس بگیرید.

متهم امامی در ادامه گفت: گفته شد که پرونده بانک سرمایه با امضای چند معلم شروع شد در حالی که این پرونده با امضای آقای قنبری در بخش حقوقی بانک سرمایه بود آغاز شد.

قاضی مسعودی مقام خطاب به متهم امامی گفت: قنبری نیز از متهمان پرونده است.

متهم امامی گفت: من می‌خواهم بگویم ماجرا از کجا شروع شده و وقتی قنبری از هدایتی و جهانبانی شکایت می‌کند چه اتفاقی می‌افتد.

در ادامه این دادگاه متهم امامی گفت: قنبری با غندالی مشکل داشته و با نماینده دادستان رفیق بوده است. یک نامه به آگاهی شاپور داده می‌شود که ملک اندرزگو خرابه بوده است، در آن زمان من آمریکا بودم. فردی به من زنگ می‌زند و می‌گوید که یک پرونده در دادگاه در شاپور برای شما تشکیل شده است، اگر آنجا هوا خوب است برنگرد. من در حالیکه ۲۵ فروردین پرواز داشتم ۵ روز زودتر برگشتم، چون می‌خواستم درباره این پرونده بدانم.

این متهم افزود: این ملک را من توسط جابریان در خیابان اندرزگو دیدم و جابریان جوازش را هم نشان داد و گفت که قرار است این ملک ساخته شود. این را بابت بخشی از ثمن معامله، جابریان به من داد که به نام هم نشد. جابریان گفت می‌خواهم این ملک را بکوبم. سوال من این است یک ویلایی که گودبرداری شده با ارزش‌تر است یا یک ویلای قدیمی؟

این متهم افزود: این موضوع چه ارتباطی اصلاً به غندالی داشت همینطور که آقای قنبری در جهرم و جیرفت ملک‌ها را قبول می‌کردند، اما ویلای هزار متری در خیابان اندرزگو را گیر داد. در آن زمان غندالی چه کاره بانک بود؟ سرپرست بانک بود، آیا قنبری نمی‌توانست برای من کاری انجام دهد؟ آیا زاهدی نمی‌توانست؟ داستان این ملک این است که این ملک به آگاهی تهران رفت. ملکی در یکی از بهترین خیابان‌ها بود که اگر گودبرداری هم نمی‌شد ارزش داشت، حالا که ابتر مانده است؛ به بانک هم ارائه ندادیم تبدیل به این موضوع شده است.

متهم امامی گفت: یک آقایی به نام میرحسینی آمد در دادگاه صحبت کرد آقای میرحسینی در ضمانت‌نامه‌ها بوده است آیا کاری دارد که تحت بازجویی یکی از ضابطین قرار گیرد و واقعیت را بگوید. یک نفر آمد اینجا بدون لکنت کاملاً صحبت کرد این فرد یک خاطره اینجا تعریف کرد در دادسرا طور دیگری صحبت کرد و در کلیپ چیز دیگری می‌گوید و در کیفرخواست مطلب دیگری عنوان می‌کند و همه‌جا یک چیز می‌گوید، اجازه داریم امروز این را پخش کنیم؟ اگر به دنبال کشف حقیقت هستید نمی‌توانید از این آقا بازجویی کنید که تا الان سه نوع اظهارات متناقض داشته است؟

قاضی خطاب به این متهم گفت: نوبت به هر متهمی رسید موضوعات آن بررسی می‌شود، درباره برخی مواردی که گفتید هم مستندی در این باب وجود دارد.

متهم پاسخ داد: بله می‌دانم من رب فروشی را دوست دارم، اما انجام ندادم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: شما دعوای شخصی خود را ادامه می‌دهید، درباره ضمانت‌نامه‌ها توضیحی دارید.

امامی پاسخ داد: حرف من این است که این موضوع و صحبت‌های این آقا به عنوان ادله حساب می‌شود.

این متهم ادامه داد: رییس شعبه را حاضر کنید و از او بپرسید، مگر ما متهمان را از اسپانیا و آلمان و فرانسه نمی‌آوریم.

قاضی خطاب به این متهم گفت: من تشخیص می‌دهم چه کسی بیاید و در این باره که چه کسی و در چه زمانی بیاید هم درست عمل می‌کنیم و اینکه افراد با چه ردیف‌های اتهامی در چه زمانی پاسخ دهند و زودتر بیایند به عهده ما است.

در این بخش از دادگاه قاضی خطاب به این متهم گفت: قرار نیست خارج از دادگاه من را ببینید، مگر اینکه حرف‌های محرمانه‌ای داشته باشید، تمام صحبت‌های شما باید در دادگاه گفته شود، شما حرفتان این است که پرونده‌سازی شده است مدارکتان را ارائه دهید.

متهم امامی گفت: قضیه پول‌های شهردار چه ارتباطی به این پرونده دارد. تمام واریزی و پرداختی‌های آن مشخص است. در کجای دنیا مقصد پولشویی سینماست، یک برج در تهران هزار میلیارد تومان است، کدام کم عقلی کار پولشویی را در هنر خرج می‌کند. من در سال ۹۰، ۱۰ بنز فروخته‌ام. قبل از اینکه از بانک سرمایه تسهیلات بگیرم شاهگوش را شروع کردم، سال ۹۰، ۲۰ خانه در حال ساخت در جردن داشتم.

قهرمانی خطاب به این متهم گفت: سندهای آن را بیاورید.

متهم ادامه داد: در سال ۹۰، ۲۰ واحد در حال ساخت در جردن داشتم تاریخ پرداخت‌ها در سریال شهرزاد را بررسی کنید.

متهم امامی‌گفت: کمتر از یک سال است به اوین آمده ام قبل از آن شرایط مناسبی نداشتم.

متهم امامی درباره حیدرآبادی و سابقه آشنایی با بانک گفت: من محکم این را می‌گویم، آقای حیدرآبادی را درخشنده وارد بانک کرد و وی را در هیات مدیره شرکت توسعه ساختمان گذاشت.

وی ادامه داد: درخشنده همان کسی است که شما می‌گویید فرد سالم و درستی است؛ حیدرآبادی عضو هیات مدیره بانک سرمایه، بانک گردشگری بود و معرف ایشان به غندالی، شخصی به نام محمد مرعشی بود.

وی ادامه داد: گفته شد امامی یک پورشه به دایی دلاویز داده است تا فلان کار انجام گیرد درحالی که دایی احسان دلاویز، تاجگردون نبود، بنده به محمدی گفتم ایشان دنبال پورشه‌ای به رنگ آبی است و پولش را نیز خودش داده و سند واریزی آن در محاکمه خود به آقای قهرمانی داده است و من نیز هیچ نقشی نداشتم.

وی ادامه داد: آقای قهرمانی درباره پورشه می‌گوید که امامی آن را خریده و به مدیرعامل بانک داده است که نه مدارک و نه بنده یا دلاویز را خواسته است.

این متهم افزود: اصلا دلاویز چه کاره این مملکت بوده که من بخواهم به وی رشوه دهم. من ده سال است با وی رفاقت دارم چرا باید به او رشوه دهم؟

در ادامه قاضی از نماینده بانک سرمایه خواست در جایگاه قرار گیرد و توضیحات خود را بیان کند.

نماینده بانک سرمایه گفت: در دادگاه کیفری حضور در شرکت‌ها مهم نیست بلکه بهره برداری از وصول وجه مهم است.

وی افزود: امامی اعلام کرد که بانک، املاک ما را پس دهد حال چرا باید بانک همچین کاری کند درحالی که ارزش پول چندین برابر بیشتر شده است.

در این لحظه قاضی ختم جلسه را اعلام کرد.

گفتنی است، برای پوشش دهمین جلسه رسیدگی به اتهامات محمد امامی و دیگر متهمان این پرونده، نمایندگان رسانه‌های مختلف همانند جلسات قبل حضور داشتند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 99081207612
  • خبرنگار :

برچسب‌ها